چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
سناریو تهدیدات روانی غرب علیه ایران ظرفیت ها و موانع
اقدام رسانه ای و شکل دهی عملیات روانی عمیق علیه جمهوری اسلامی ایران از سوی ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی در چند هفته گذشته فاز جدیدی از روابط ایران و آمریکا و دنباله آن(رژیم صهیونیستی) را در صحنه بین المللی رقم زده است . نقطه کانونی و محور جنگ روانی پرحجم و شدت آمریکا علیه ایران القاء این نکته به افکار عمومی دنیا و سران کشورهای جهان به ویژه منطقه خاورمیانه است که ایران با انگیزه های سیطره طلبی درصدد کسب رهبری خاورمیانه و برهم زدن معادلات امنیتی منطقه از طریق دستیابی به سلاح های اتمی است! لذا بایستی با طراحی برنامه هایی که گستره ای از فشار دیپلماتیک، تحریم اقتصادی تا برخورد نظامی را دربرمی گیرد، مانع رسیدن ایران به اهداف خود شد. مانور نیروی هوایی اسرائیل برفراز آبهای مدیترانه تمرین جنگی ۱۰۰ جنگنده اف ۱۵ و اف۱۶ در یونان با مسافت هایی معادل مسافت لازم برای رسیدن به تأسیسات هسته ای ایران از سوی ارتش این رژیم به همراه لفاظی ها و عربده کشی های تهدیدآمیز برخی از مقامات و سران این رژیم(مثل موفاز وزیر حمل و نقل اسرائیل که ایران را به حمله نظامی درصورت عدم دست کشیدن از فناوری هسته ای تهدید کرد) به همراه تأییدات ضمنی مقامات آمریکایی و گاه تهدیدات آشکار آنها که همواره گزینه برخورد نظامی در مورد ایران را بر روی میز رئیس جمهور بوش، به مثابه شمشیر داموکلس بر سر ایران آویزان کرده اند، نشانه ها و قرائن این جنگ روانی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران بوده است. اما درخصوص این عملیات روانی سؤالات زیادی مطرح است که پاسخ به آنها و تأمل در این پاسخ ها بسیار راهگشاست.
اولاً رژیم صهیونیستی و آمریکا از چه ظرفیت هایی برای تهاجم احتمالی به ایران برخوردارند؟ ثانیاً ایران اسلامی که در بهترین وضعیت خود به لحاظ ملی، منطقه ای و بین المللی قرار دارد، از چه پتانسیل ها و ظرفیت هایی را برای مقابله و سرجای خود نشاندن مهاجم برخوردار است و اینکه واکنش ایران به یک درگیری احتمالی چگونه خواهد بود، از جمله پرسش هایی هستند که ذهن تحلیلگران نظامی و سیاسی را به خود مشغول کرده اند؟ ثالثاً اگر پروژه شروع شده، جنگ روانی و تبلیغاتی است با چه اهدافی در حال انجام است؟
● پاسخ ها
نگاهی به طیف تهدیدات و سیرجنگ روانی انجام شده در این دوره و استفاده از تهدیدات روانی ۳۰ ساله اخیر آمریکا علیه ایران نشان می دهد که این بار نیز هدف اصلی از سناریوی عملیات روانی طراحی شده در اتاق های فکر آمریکا و صهیونیستم، جنگ روانی شدید علیه ایران اسلامی برای دست برداشتن از اهداف خود به ویژه در بحث فناوری صلح آمیز هسته ای است. دولتمردان واشنگتن به ویژه وزیرخارجه آمریکا به این باور رسیده اند که درصورت تداوم سیاست پیشین کاخ سفید در قبال ایران نه تنها نسبت به حال منزوی تر خواهند شد بلکه تهران موفق به حفظ و تکمیل بیشتر برنامه های هسته ای خود خواهد شد. از سوی دیگر نیز چون در صحنه های بین المللی در افغانستان و عراق درگیر جنگ دیگری هستند و به لحاظ اقتصادی و مسائل انرژی و سوخت و تورم و گرانی جهانی مواد غذایی از مشکلات عدیده داخلی رنج می برند به اعتراف سران کاخ سفید توان وظرفیت گشایش جبهه دیگری آن هم در حد ایران اسلامی را ندارند، لذا بهترین راه حل برای آنها که هم زود به نتیجه بنشیند و هم هزینه سنگین تهاجم نظامی سنگین را نداشته باشد، گشودن جبهه جنگ روانی در ابعاد وسیع رسانه ای، روانی و سیاسی به روی ایران با هدف تضعیف مقاومت ملی و تشویق مردم به مخالفت با خواسته ملی دستیابی به انرژی هسته ای است.
علاوه بر آن موقعیت داخلی رژیم صهیونیستی و آمریکا نیز اجازه عملی کردن لفاظی هایشان را نمی دهد. زیرا رویکرد ضد جنگ در داخل این واحدها در سه سطح تأثیرگذار نخبگان، مردم و رسانه ها جریان دارد.
بسیاری از نخبگان سیاسی و نظامی آمریکا معتقدند آمریکا در شرایط فعلی قابلیت و توان مدیریت جنگ علیه ایران را ندارد. اظهار نظرهای اخیر افراد و موسساتی چون مگنوس را نسترب عضو مرکز مطالعات تهدیدهای نابرابر دانشکده دفاع ملی استکهلم ، انستیتوی واشنگتن ، گلف نیوز و .... در این خصوص قابل استناد است. از سوی دیگر اکثریت مردم آمریکا از زیاده طلبی این کشور که به قیمت از دست دادن جان عزیز انشان و سرمایه های ملی آنها تمام می شود، نگران و خسته هستند. همچنین مخالفت آشکاری در رویکرد رسانه های ارتباط جمعی بی طرف آمریکایی و کشورهای غربی علیه اعلام نظر و موضعگیری عجولانه بوش در مورد گزینه نظامی علیه ایران و پیامدهای پنهان و خطرناک آن دیده می شود.
هزینه گزینش راه حل نظامی در برخورد با ایران نیز در کنار هزینه های تحمیلی میلیاردی به آمریکا به واسطه قضیه عراق و افغانستان از موانع پیش روی آمریکا محسوب می شود. از سوی دیگر به لحاظ موقعیت خارجی نیز اقدامات جنگ طلبانه ویکجانبه گرایی این کشور برای بسط هژمونی خود، موقعیت بین المللی ایالات متحده را با سؤالات و موانع زیادی روبرو ساخته است. بحران نظامی گری آمریکا، افزایش تنفر افکارعمومی دنیا از اقدامات این کشور ، شکست استراتژی یکجانبه گرایی ، تضعیف موقعیت جهانی و عدم آمادگی منطقه برای پذیرش جنگی دیگر از چالش های خارجی آمریکایی در بازگشایی جبهه جدیدی علیه ایران است.
● ظرفیت های جمهوری اسلامی ایران
بر خلاف موقعیت متزلزل داخلی و خارجی رژیم صهیونیستی و آمریکا، جمهوری اسلامی ایران به دلیل مولفه های قدرت ملی و منطقه ای از موقعیت بی نظیری برخوردار است. مؤلف های قدرت ایران که به جمهوری اسلامی ظرفیت حفاظت از منافع ملی و حفظ تمامیت ارضی و مقاومت در برابر زیاده طلبی استکبار را می دهد، عبارتند از ؛
۱) قدرت باور و ایمان؛ نظام جمهوری اسلامی ایران چه به لحاظ پیدایش و چه به لحاظ تداوم راه و گسترش توانمندیهای خود همواره از عنصر اصلی ایمان به خداوند و غیب و نصرت الهی بهره مند بود. خواهد بود قدرت ایمان، نظامی قدرتمند از جمهوری اسلامی ایران ساخته است.
۲) قوت رهبری؛ رهبری اسلامی جایگاهی است که با تقواترین و عادل ترین مجتهدان به آن دست پیدا می کنند و به باور شیعه رهبری نظام اسلامی مؤید به تأییدات الهی است و در عرصه بحران و خطر، قدرت مدیریت رهبری معظم انقلاب و حضرت امام (ره) با رها به اثبات رسیده است.
۳) همبستگی ؛ مردم مسلمان ایران از همبستگی ملی شدیدی برخوردارند که به لحاظ ایمان آنها و ضرورت زیست مسالمت آمیز و حفظ مرز و خاکشان به آنها بخشیده است و در عرصه های مختلف بویژه در طول ۳۰ سال انقلاب و دفاع مقدس هر کجا به حضور نیاز بوده است، در ایفای نقش خدمتگزاری به اسلام و نظام آمادگی کامل داشته اند.
۴) موقعیت برتر جغرافیایی و توان مسدود کردن بزرگترین شاهراه ترانزیتی، انرژی سوخت در تنگه هرمز از مولفه هایی است که قدرت مهمی به ایران می دهد.
۵) توانمندی بالا؛ توان ایران در ابعاد مختلف نظامی و تأثیرگذاری پنهان و آشکار منطقه ای به همراه پیشروی در صنایع برتر نظامی از جمله تولید و ساخت موشکهای دوربرد، قایق های پرنده را دار گریز، هواپیمای بدون سرنشین ، تانک و.... که از صنایع نظامی برتر منطقه ای است. از دیگر توانمندیهای ایران برای مقابله با دشمنان است.
توانمندیهای مختلف ایران در ابعاد گوناگون، کیفیت نیروی انسانی مومن، موقعیت جغرافیایی ویژه، توانمندی تجهیزاتی و نظامی مدرن، قدرت رهبری بالا در شرایط بحرانی ، قدرت الهام بخشی به جنبش های منطقه ای و... است که ذهن تمام تحلیلگران مسایل سیاسی و نظامی را درگیر واکنش آتی ایران به حمله احتمالی کرده است.
اظهارات مگنوس را نسترب، عضو مرکز مطالعات تهدیدهای نابرابر دانشکده دفاع ملی استهلکم مؤید همین مطلب است وی می گوید:« یک چیز برای دستگاه اطلاعاتی آمریکا بسیار مهم است و آن پیش بینی واکنش ایران است... شدیداً تردید دارم که اگر ما ( آمریکایی ها) به ایران حمله کنیم آیا می توانیم عواقب آن را تحمل کنیم یا خیر؟ « به نظر می رسد چنین دغدغه ای برای رژیم صهیونیستی بیشتر باشد. باید منتظر و آماده ماند و حاصل تصمیم گیر های اتاق های فکر و جنگ این رژیم ها رادید . اگر نیاز به آزمودن مجدد ایران اسلامی است، این گوی و این میدان !»
منبع : Basirat ir
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست