جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
جهان پس از فرو ریختن برج های دوقلو
حوادث ۱۱سپتامبر سرآغاز تغییراتی گسترده در صحنه بین المللی و بویژه افزایش جنگ افروزیهای آمریکا بود. حملات منسوب به گروه تروریستی القاعده به تجاریترین مرکز جهان در تجاریترین شهر دنیا، شوکی عظیم به بازار جهانی و بویژه توان تجاری آمریکا وارد کرد.
این حادثه سرآغاز تحولاتی در تعاملات جهانی شد که به عقیده برخی کارشناسان ادامه سیاستهای تندورانه از پیش تعیین شده کاخ سفید و در واقع اجرای طرحی جنگ طلبانه با بهانه این حملات بود و اما به نظر تعداد دیگری از کارشناسان این حادثه نقطه عطفی در روابط بین الملل و بازتعریف عملکرد نهادهای بینالمللی مانند شورای امنیت سازمان بود که نتوانستند در وظیفه خود برای حفظ امنیت جهانی، بویژه درباره جنگ عراق، عمل کنند.
منابع خبری و رسانههای سراسری اکنون و پس از گذشت چند سال تعریفی دیگری از این حملات ارائه میدهند.
گزارش یک روزنامه آمریکایی حاکی از آن است با گذشت چند سال از حملات ۱۱سپتامبر به نیویورک و واشنگتن، تفکر رایج در خاورمیانه این است که این طرح دسیسهای از سوی آمریکا و صهیونیستها علیه اسلام بوده است.
"مایکل اسلکمن " در این گزارش در روزنامه نیویورک تایمز نوشت: «تفکر رایج در قاهره و دیگر شهرهای خاورمیانه این است که " اسامه بنلادن " رئیس شبکه تروریستی القاعده نمیتوانسته تنها عامل حملات ۱۱ سپتامبر باشد و اسرائیل و آمریکا اگر در اجرای این دسیسه دست نداشته باشند حتماً در طرحریزی آن دست داشتهاند.»
خبرگزاری فرانسه نیز در گزارشی نوشت کمتر از دو ماه بعد از حمله ۱۱سپتامبر سال ۲۰۰۱ به مرکز تجارت جهانی، آمریکا و هم پیمانانش به بهانه سرنگونی رژیم طالبان که از تحویل دادن " اسامه بن لادن " رئیس القاعده سر باز زده بودند به افغانستان حمله کردند.
نویسنده این گزارش با اشاره به ناتوانی نیروهای آمریکا در از بین بردن نیروهای شبه نظامی طالبان تاکید کرد که بن لادن هنوز زنده است و به اقداماتی که قرار است انجام گیرد فکر میکند، طالبان مجددا در مناطق جنوبی و مناطق قبیلهای افغانستان که هم مرز با پاکستان هستند سازماندهی شدهاند در حالی که دولت کابل برای یافتن مشروعیت خود میجنگد.
با وجود اینکه آمریکا مسئولیت عملیات تروریستی ۱۱ سپتامبر را متوجه شبکه القاعده میکند برخی شخصیتهای سیاسی امنیتی با ابراز تردید درباره وجود شبکه القاعده معتقدند حادثه ۱۱ سپتامبر از جمله پروژههای صهیونیستی بود که با اطلاع کامل محافظهکاران جدید آمریکا اجرا شد.
" ماهر کاینک " یکی از برجستهترین مردان امنیتی ترکیه است در گفتوگو با روزنامه "رادیکال " چاپ آنکارا گفت: سازمان یا شبکهای بهنام " القاعده " وجود ندارد. اصولا عملیاتهای تروریستی که به این سازمان نسبت میدهند، توسط ماموران "سیا " و با اطلاع قبلی رئیسجمهور آمریکا انجام میشوند
نظرسنجی یک روزنامه فرامنطقهای نیز نشان میدهد بیشتر مردم منطقه معتقدند، سازمانهای جاسوسی غرب در حوادث ۱۱ سپتامبر دست دارند.
روزنامه فرامنطقهای " الشرق الاوسط " در جدیدترین نظرسنجی خود به مناسبت سالروز حادثه ۱۱ سپتامبر اعلام کرد، " سازمانهای جاسوسی غرب " در پشت این حادثه هستند.
بنا بر این گزارش در نظرسنجی الشرق الاوسط آمده است "به نظر شما دستان [گروهک تروریستی] القاعده در پشت حوادث ۱۱ سپتامبر است یا سازمانهای جاسوسی غرب؟ " که بیش از دو سوم مشارکتکنندگان، سازمانهای جاسوسی غرب را مسئول حوادث ۱۱ سپتامبر اعلام کردند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز در گزارشی درباره تغییرات ایجاد شده در آسیا، به نقل از «روهان گوناراتنا» از کارشناسان ضدتروریستی منطقه آسیا نوشت: "سازمانهای افراطی با تمرکز بر خشم از سیاستهای آمریکا، فعالتر شدهاند و گروههایی که اندازهای متوسط داشتند، رشدی چشمگیر پیدا کردند. "
به گفته برخی کارشناسان، مطرح شدن جنگ علیه تروریسم توسط جرج بوش به بسیاری از دولتهای این منطقه فرصت داد گروههای مخالف خود را با برچسب تروریست سرکوب کنند.
از سوی دیگر در خاورمیانه نیز پس از حملات ۱۱ سپتامبر، آریل شارون، نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی این حملات را نقطه عطفی در مبارزه با تروریسم بینالمللی دانست و لذا انتظار داشت بتواند با این بهانه حمایت جهانیان را از سرکوب گروههای فلسطینی به دست آورد.
در آن زمان و با همین هدف چاشنی تمامی اظهارنظرهای اسرائیلیها درباره این وقایع، آن بود که "اکنون درک میکنید ما چه میکشیم ".
سور پولتزکر، از تحلیلگران برجسته روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت در آن زمان نوشت: "اکنون چشمان بسیاری از جهانیان باز شد. "
اما این روش کارساز نبود و اکنون با گذشت چند سال از این حادثه نه تنها رژیم صهیونیستی نتوانسته است حمایت بیشتر جهانیان را جلب کند بلکه حملات این رژیم به عنوان یکی از دلایل اصلی خیزش گروههای اسلامی در جهان شناخته شده است.
روزنامه فرامنطقهای الحیات نیز با اشاره به حادثه۱۱سپتامبر و با بیان اینکه دولت بوش چندین سال به جهانیان دروغ گفته است، نوشت: آمریکا با شعار آزادی و مبارزه با تروریسم حقوق ملتها را نقض کرد.
روزنامه الحیات در مقالهای به قلم "مصطفیزین " با اشاره به شعارهای کاخ سفید در امر مبارزه با تروریسم، نوشت: در این چند سال دروغ حاکم بود و با نام آزادی، حقوق ملتها و افراد زیر پا گذاشته شد. زندانهای سیار ایجاد شد و در آن، زندانیان را با بدترین شیوهها ، شکنجه کردند.
این روزنامه با اشاره به برپایی زندانهای " ابو غریب " و " گوانتانامو " از سوی آمریکا ، نوشت : چنین زندانهایی در سراسر جهان به ویژه در خاورمیانه پراکنده است. سازمانهای جاسوسی هر فرد مظنونی را که میخواستند، در هر کشوری بازداشت میکردند و همه اینها با نام مبارزه با تروریسم صورت گرفت و با این شعار جهان از جمله آمریکا را ترس و وحشت فرا گرفت.
الحیات به ناکامی آمریکا در تحقق شعارهای دروغین کاخ سفید اشاره کرد و نوشت: پس از چند سال مبارزه با تروریسم، اکنون القاعده قدرت خود را در افغانستان بازیافته است و عراق نیز همچنان در هرج ومرج طائفهای فرو رفته است. القاعده فعالیت خود را از پاکستان گرفته تا کشورهای عربی حوزه خلیج فارس گسترش داده است و آزادیها در خاورمیانه نیز کاهش یافته است و فرصت دستیابی به صلح نیز بیش از هر زمان دیگری دور از دسترس شده است.
الحیات نوشت: حاصل ادعای امریکا در دوران ریاست جمهوری بوش درباره مبارزه با تروریسم و شبکه القاعده آن بود که صدها هزار نفر در عراق جان باختند و بیش از چهار هزار نظامی آمریکایی کشته شدند و عراق به دوران قرون وسطی بازگشت.
گرچه حملات ۱۱ سپتامبر هیچگاه ارتباطی با دولت ایران پیدا نکرد اما کارشناسان موسسه سلطنتی لندن در امور بین الملل، در تحقیق خود به این نتیجه رسیدهاند که سالهای پس از این حملات و جنگ آمریکا علیه تروریسم، به تقویت نفوذ تهران در خاورمیانه منجر شده است.
سقوط دولتهای معاند ایران در عراق و افغانستان، ناگهان موقعیت ژئوپولیتیکی این کشور را تغییر داد و گرچه تهران از دست دو دشمن خود رها شد اما در مرزهای غربی، شمال غرب و جنوب شرق با " شیطان بزرگ " روبرو شد.
ایران پیش از حملات ۱۱سپتامبر با هر دوی این کشورها اختلاف داشت و حتی پس از به قدرت رسیدن حکومت طالبان، یکی از شاخههای اصلی القاعده، در افغانستان و کشته شدن دیپلماتهای ایرانی توسط این حکومت در سال ۱۹۹۸، در آستانه رویارویی نظامی با افغانستان قرار گرفت.
ایران در این سالها همواره ادعاهای آمریکا درباره حمایت از تروریسم را رد کرده و اعلام کرده است گروههای مقاومت فلسطینی و لبنانی که برای دفاع از خاک و سرزمین اشغال شده خود به مبارزه برخاستهاند را نمیتوان تروریسم نامید و آنها را در ردیف گروههای تروریستی بین المللی مانند القاعده قرار داد.
به عقیده موسسه سلطنتی لندن، جنگ رژیم صهیونیستی با حزبالله و فلسطین نیز به بیثباتی بیشتر در منطقه منجر شده و بار دیگر نفوذ ایران در خاورمیانه و اعتماد به نفس بیشتر این کشور برای مقابله با غرب در برنامه هستهای را منجر شده است.
منبع: خبرگزاری فارس
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست