شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
مجله ویستا

صرع مانع شیردهی نیست


صرع مانع شیردهی نیست

امروزه بیش از ۹۰ درصد خانم‌هایی که مبتلا به بیماری صرع هستند، می‌توانند بدون عوارض بارداری فرزند سالمی را به دنیا بیاورند.
داروهایی که برای مادران باردار مصروع تجویز می‌شود …

امروزه بیش از ۹۰ درصد خانم‌هایی که مبتلا به بیماری صرع هستند، می‌توانند بدون عوارض بارداری فرزند سالمی را به دنیا بیاورند.

داروهایی که برای مادران باردار مصروع تجویز می‌شود روی جنین تاثیر منفی بسیار کمی دارند اما پزشک معالج داروهای بیمارش را در دوران بارداری تنظیم می‌کند. به علاوه سونوگرافی‌های مخصوصی برای این مادران تجویز می‌شود تا در صورت تاثیر دارو بر جنین تشخیص به موقع انجام شود.

اگر احساس کردید در حال شروع حمله هستید در محل امنی به پهلوی چپ دراز بکشید تا حمله پایان یابد.

یادآوری می‌کنم بهترین منبع تغذیه در دوران شیرخواری، شیر مادر است اما یک مادر مصروع همیشه از خودش می‌پرسد که می‌توانم به فرزندم شیر دهم یا نه؟ شیردهی این مادران به چند عامل وابسته است؛ سلامت روحی و جسمی نوزاد، شرایط روحی و جسمی مادر و نوع داروی مصرفی او. البته امروزه پژوهش‌ها ثابت کرده‌اند که داروهای ضد صرع مثل هر داروی دیگری از شیر مادر رد می‌شود اما میزانش آنقدر ناچیز است که می‌توان از آن چشم‌پوشی کرد.

چند توصیه به مادران مصروع شیرده:

مادر در این دوره باید مراقب سلامت جسمی و روانی خود باشد.

مادران باید در روزهای ابتدای تولد نوزاد از خستگی‌ها، تنش‌ها و شب زنده‌داری‌ها اجتناب کنند زیرا تمامی این عوامل می‌توانند سبب بروز حملات صرع شوند. پس باید استراحت و تغذیه مناسبی داشته باشند. در این دوران پدر می‌تواند به مادر بسیار کمک کند به عنوان نمونه شیر مادر دوشیده شود و شب‌ها که نوزاد بیدار می‌شود پدر شیر را به او بدهد تا مادر بتواند استراحت کند. این عمل باعث تحکیم رابطه عاطفی پدر و نوزاد هم خواهد شد.

ضمنا استفاده از روش‌های پیشگیری از بارداری مجدد را باید با جدیت شروع کنند.

فیروزه روستا

کارشناس ارشد مامایی