چهارشنبه, ۲۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 12 February, 2025
مدیریت ریسک در بخش رادیولوژی بیمارستان های دانشگاهی شهر اصفهان
![مدیریت ریسک در بخش رادیولوژی بیمارستان های دانشگاهی شهر اصفهان](/web/imgs/16/161/m8qs31.jpeg)
● مقدمه:
یکی از بخش هایی که باید ایمنی آن بیشتر مورد توجه باشد، بخش رادیولوژی بیمارستان است. در این بخش افزون بر خطرات و حوادث احتمالی که مشابه آن در سایر بخش های بیمارستان وجود دارد، خطرات بالقوه تابش پرتو برای بیماران، همراهان، کارکنان، استادان و دانشجویان نیز وجود دارد. هدف از انجام این پژوهش، بررسی وضعیت موجود ایمنی در بخش رادیولوژی بیمارستان های دانشگاهی شهر اصفهان بوده است تا از این طریق نقاط ضعف و کاستی ها مشخص و اولویت های اجرایی برای اصلاح آن تعیین گردد. آنچه مسلم است افزایش آگاهی و انگیزه مدیران بیمارستان ها کمک موثری در جهت سرمایه گذاری صحیح برای کاستن نقاط ضعف موجود خواهد بود.
● روش بررسی:
مطالعه حاضر ازنوع توصیفی- مقطعی و کاربردی بوده دراین پژوهش نمونه گیری صورت نگرفته و کلیه بخش های رادیولوژی در یازده بیمارستان دانشگاهی شهر اصفهان با استفاده از چک لیست و جدول ارزیابی ریسک مورد پژوهش قرار گرفته اند. روش جمع آوری اطلاعات به صورت مصاحبه و مشاهده و تکمیل چک لیست می باشد و چک لیست پژوهش دارای روایی محتوایی بود که با نظر متخصصان مدیریت بهداشت و درمان و بهداشت حرفه ای به تایید رسید. پس از جمع آوری اطلاعات لازم، ارزیابی ریسک ها به روش ارزیابی ریسک الگوی ۳D دانشگاه Melbourne انجام شده است که یک روش کاملا استاندارد می باشد. تجزیه و تحلیل داده های پژوهش در سطح آمار توصیفی بوده که با نرم افزارهای Excel و SPSS انجام شده است.
● یافته ها:
نتایج نشان داد که درصد مربوط به وضعیت ایمنی فضای فیزیکی و تجهیزات ۷۲ درصد مربوط به وضعیت عمومی ایمنی ۶۱ بود. همچنین ارزیابی ریسک ها نشان داد که به طور کلی ۱۲ مورد از ریسک ها و خطرات موجود در بخش های رادیولوژی دارای امتیاز ریسک ۳۰۰ و یا بالاتر می باشند. همچنین مشخص گردیدکه به طور کلی ۹۶ مورد از ریسک ها تکنسین رادیولوژی را تهدید می کنند.
● نتیجه گیری:
بر اساس یافته ها می توان گفت که به طور کلی از ۵ زمینه ایمنی، بیشترین درصد متعلق به ایمنی فضای فیزیکی و تجهیزات و کم ترین درصد متعلق به استفاده از وسایل حفاظت فردی است. همچنین درصدکل ایمنی ۵۸ درصد می باشدکه با توجه به آن وضعیت ایمنی بخش های رادیولوژی به طور میانگین متوسط و ضعیف ارزیابی شده است. بنابراین بیشترین سرمایه گذاری باید در بخش رادیولوژی بیمارستان ها جهت پیشگیری و کاهش بروز خطرات برای تکنسین های رادیولوژی صورت گیرد.
عنوان | فایل | |
---|---|---|
مدیریت ریسک در بخش رادیولوژی بیمارستان های دانشگاهی شهر اصفهان | application/pdf modiriate risk.pdf 247 KB |
دانلود |
احسان اله حبیبی
بهرام سلیمانی
رویا ناطقی
مریم لطفی روزبهانی
محمدحسین یارمحمدیان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست