سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

ریزه کاری های میکروب زدایی تخته آشپزخانه


ریزه کاری های میکروب زدایی تخته آشپزخانه

تخته خردکن آشپزخانه یکی از وسایلی است که بدون توجه به جنس آن، محل زندگی ارگانیسم‌های مضری چون ای‌کولی و سالمونلا است.
تا جایی که پژوهش‌ها نشان داده است در هر ۴/۶ سانتیمتر مربع …

تخته خردکن آشپزخانه یکی از وسایلی است که بدون توجه به جنس آن، محل زندگی ارگانیسم‌های مضری چون ای‌کولی و سالمونلا است.

تا جایی که پژوهش‌ها نشان داده است در هر ۴/۶ سانتیمتر مربع از آن حدود ۱۹۴ باکتری زندگی می‌کنند.

از این‌رو برای تمیز کردن و از بین بردن میکروب‌ها باید روش‌های خاصی بکار گرفته شود. اگرچه روش تمیز کردن بسته به نوع تخته متفاوت است اما روش‌های عمومی‌ای نیز وجود دارند که برای تمام انواع آن کاربرد دارند.

- ابتدا باید تخته را درون آب قرار داد تا موادغذایی‌ که به آن چسبیده جدا شود. سپس با استفاده از اسکاچ و ... به خوبی آن را شست‌وشو داد تا ذرات ریز موادغذایی نیز از روی آن جدا شود. برای ضدعفونی کردن تخته آشپزخانه باید محلولی از یک نسبت سرکه و دو نسبت آب تهیه کرده و روی تخته ریخت تا سطح تخته برای مدت بین هشت تا ۱۰ دقیقه خیس بخورد. سپس تخته را با آب گرم شست‌وشو داده و در هوای آزاد خشک کرد.

- پس از هر بار مصرف باید روی تخته مقداری نمک پاشید.

سپس با استفاده از یک تکه لیموترش سطح آن را تمیز کرد و با آب داغ شسته و خشک کرد. ترکیب نمک و آب‌لیمو باعث از بین رفتن بوی تخته خواهد شد.

- در روش دیگر برای تمیز کردن تخته آشپزخانه باید ابتدا روی آن را با دستمال آغشته به سرکه تمیز کرد. سپس دستمال دیگری را با محلول آب اکسیژنه سه درصد (هیدروژن پروکساید سه درصد) آغشته کرده و روی تخته کشید. پس از گذشت ۱۰ دقیقه تخته را با آب گرم و صابون شست‌وشو داده و خشک کرد.

- روش طبیعی دیگری که برای ضدعفونی تخته به کار گرفته می‌شود تهیه اسپری آنتی‌باکتریال طبیعی است. بدین منظور باید ۱۰ قطره روغن اسانسی اسطوخودوس را با یک فنجان آب مخلوط کرده سپس آن را درون بطری اسپری‌دار ریخته و خوب مخلوط کرد. سپس سطح تخته را با آن اسپری کرده و اجازه داد تا کاملاً خشک شود.



همچنین مشاهده کنید