شنبه, ۱۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 1 February, 2025
مجله ویستا

تاثیر اجرای اصل۴۴ قانون اساسی بر بازار سرمایه ایران


تاثیر اجرای اصل۴۴ قانون اساسی بر بازار سرمایه ایران

یکی از مهمترین بخشهای اقتصاد هر کشور, بازار سرمایه است رشد اقتصادی میتواند توسعه و رونق بازار سرمایه را سبب شود از سوی دیگر, رسیدن به رشد و توسعه اقتصادی مطلوب, بدون وجود نهادهای مالی کارا و تجهیز مناسب منابع مالی, غیر ممکن است

چکیده

یکی از اصول اقتصاد پویا و هم چنین از پیش فاکتورهای توسعه اقتصادی کشورهای پیشرفته دنیا " خصوصی سازی" است. خصوصی سازی فرآیند سپردن اولویت ها به دست مکانیزم بازار و بازار گردان آنها است وطیف گسترده ای را شامل می شود که یک سوی آن خصوصی سازی کامل و سوی دیگر تجدید ساختار بنگاه های تحت مالکیت است.

بر اساس سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی اهدافی همچون ارتقاء کارایی بنگاههای اقتصادی و بهره وری منابع مادی و انسانی و فناوری و همچنین تغییر نقش دولت از مالکیت و مدیریت مستقیم بنگاهها به سیاستگذاری و هدایت و نظارت مد نظر مسئولین کشور قرار گرفت. در این تحقیق تاثیر اجرای این سیاستها بر بازار سرمایه ایران مورد بررسی قرار می گیرد.

واژ گان کلیدی: سیاستهای اصل ۴۴ ، بازار سرمایه

مقدمه

یکی از مهمترین بخشهای اقتصاد هر کشور، بازار سرمایه است. رشد اقتصادی میتواند توسعه و رونق بازار سرمایه را سبب شود. از سوی دیگر، رسیدن به رشد و توسعه اقتصادی مطلوب، بدون وجود نهادهای مالی کارا و تجهیز مناسب منابع مالی، غیر ممکن است. در این راستا سیستم های مالی کارآمد میتوانند از طریق کسب اطلاعات در باره فرصتهای سرمایه گذاری، تجمیع و تجهیز پس اندازها، نظارت بر سرمایه گذاریها و اعمال حاکمیت شرکتی، تسهیل مبادله کالاها و خدمات و توزیع ومدیریت ریسک، با کاهش هزینه های مبادله و کسب و تحلیل اطلاعات، موجب تخصیص بهتر منابع و در نهایت، افزایش رشد اقتصادی شوند. همچنین سیستمهای مالی کارآمدتر موانع تامین مالی خارجی را کاهش داده و با تسهیل شرایط دسترسی واحدهای تولیدی و صنعتی به سرمایه های خارجی، زمینه گسترش سرمایه گذاری و رشد اقتصادی بیشتر را فراهم میسازند )دادگر و نظری، ۱۳۸۸).

رویکرد نظام مقدس جمهوری اسلامی به اقتصاد با ابلاغ سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی تحولی بنیادین یافت. بر اساس این سیاستها اهدافی همچون ارتقاء کارایی بنگاههای اقتصادی و بهره وری منابع مادی و انسانی و فناوری و همچنین تغییر نقش دولت از مالکیت و مدیریت مستقیم بنگاهها به سیاستگذاری و هدایت و نظارت مد نظر مسئولین کشور قرار گرفت. ابلاغ سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی جمهوری اسلامی در راستای دستیابی به این حقیقت بودکه بخش دولتی در اقتصاد ملی از کارایی لازم برخوردار نبوده و در عین حال بسیار بیشتر از حد لازم گسترش پیدا کرده است.(نقیبی، ۱۳۸۸)

عنوان فایل
تاثیر اجرای اصل۴۴ قانون اساسی بر بازار سرمایه ایران application/pdf
1.pdf
441 KB
دانلود

براری براری