سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

دانشگاه بیدار است آسیب هایی که روز دانشجو را تهدید می کند


دانشگاه بیدار است آسیب هایی که روز دانشجو را تهدید می کند

یکی از راهبردها برای نجات جنبش سبز اعتصاب است البته بر زنده بودن جنبش سبز اذعان داریم ولی جنبش سبز می رود تا رو به احتزار گذارد

یکی از راهبردها برای نجات جنبش سبز اعتصاب است. البته بر زنده بودن جنبش سبز اذعان داریم ولی جنبش سبز می رود تا رو به احتزار گذارد. جنبش سبز هم اکنون رنجور و بیمار و زخم خورده بر روی تخت بیمارستان قرار گرفته ولی هنوز زنده است! این جنبش فقط در دو وجه می تواند اثربخشی داشته باشد و آن اعتراض در کف خیابان و دیگری اعتصاب است... اگر هر دانشجویی اولین نفری باشد که بر سر کلاس درس در آن روز از پیش تعیین شده حاضر نمی شود فراگیری اعتصاب و به تبع آن اثرگذاری بیشتر آن را شاهد خواهیم بود. جنبش اعتراضی مردم ایران توان سال گذشته را ندارد و یا حداقل توان عرض اندام خیابانی و دانشگاهی را به شدت سال گذشته ندارد و دچار نوعی رکود شده است .»

تز ارایه شده راه های ساده برای استفاده از ظرفیت های موجود در دانشگاه و تلاش بی سابقه برای اعتصاب و اعتراض خیابانی است که اخیرا توسط ادوار تحکیم وحدت به مناسبت روز دانشجو صادر شده است تا این روز محیط دانشگاه، به تعبیر این گروه منحل شده به فضایی برای تمرین اعتصاب در سطح جامعه تبدیل شود .

۱۶ آذرماه هر ساله پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران فرصتی برای تجلیل از دانشجویانی است که در مبارزه با استکبار و استعمار جان خود را نثار انقلاب و ارزش های آن کرده اند.

اما این فرصت ارزشمند طی سال های اخیر از سوی تشکل های دانشجویی وابسته به محافل غربی که جبران شکست های پیاپی خود را در روز دانشجو جستجو می کنند دستخوش صدور فراخوان و بیانیه گروه هایی می شود که قصد دارند فضای دانشجویی را غبارآلود و تیره جلوه دهند.

پخش شایعاتی کذب مثل آمادگی دانشجویان برای تجمعات ۱۶ آذر در دانشگاه های دولتی و حتی دانشگاه های آزاد مانند اسلامشهر، شهرری و فیروزکوه و واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد یا شدید شدن کنترل حراست دانشجویان، متشنج شدن چند واحد دانشگاهی و احضار چندین دانشجوی فعال در زمینه سیاسی به کمیته های انضباطی و حاکم کردن جو پادگانی بر دانشگاه ها از جمله این تحرکات دروغین ضدانقلاب در روزهای اخیر برای امروز به عنوان روز دانشجو است.

● دعوت به تجمع و تحصن اعتراضی

در همین روزها، باقی مانده های جریان های دانشجویی افراطی مانند گروه غیرقانونی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر در بیانیه ها و اعلامیه های موسوم به فراخوان دانشجویان در اعتراض به نظام جمهوری اسلامی ایران، خود را محق می داند تا به هر آنچه ارزش و آرمان در نظام جمهوری اسلامی ایران خوانده می شود، اعتراض کند و اینطور قلم فرسایی می کند که جنبش دانشجویی با وجود انکارها، فشارها و سرکوب! بی وقفه و فزاینده، همواره

● در صف اول مبارزات

آزادی خواهانه ملت ایران قرار داشته و بی پروا، صریح و بدون وابستگی و دل بستگی به هر آن چه که خود را جدا و برتر از اراده جمعی ملت تعریف می کند به مبارزه با استبداد پرداخته است .

و یا در عباراتی دیگر به شرایط اجتماعی و اقتصادی جامعه می تازد که جنبش دانشجویی با نقد صریح ناهنجاری های موجود در جامعه اعم از بی عدالتی، فساد اقتصادی و مدیریتی و فراتر ازآن فساد سیاسی و ساختار غیردموکراتیک حکومت، نقش دیده بانی جامعه مدنی را برای خود برگزیده است .

پس این گروه ها به این اعتبار از دانشجویان می خواهند در مراسم بزرگداشت روز دانشجو شرکت کنند تا همراه با هم بار دیگر فریاد بزنند: «دانشگاه زنده است» و به هموطنان زخم خورده و ستم کشیده کشور نشان دهند که اینجا، در دانشگاه هنوز شعله امید زیر خاکستر تن ها روشن مانده است!

و یا دیگر تشکل منسوخ که در حمایت از جنبش سبز وظیفه دانشجویان را فریاد آزادی خواهی! می داند و برپایی تجمع و تحصن اعتراضی را موثرترین راه برای تزریق روحیه مبارزه طلبی به شریان جنبش دانشجویی عنوان می کند.

در حالی که چنین قلم فرسایی ها و صدور بیانیه و فراخوان ها اقدام جدیدی نیست بلکه نتیجه شکست های پیاپی یکی از سران اصلی فتنه است که بار دیگر خود را پشت نقاب دروغین حمایت از مردم پنهان کرده و بار دیگر برای تحقق نقشه خود دانشجویان را انتخاب می کند. دانشجویانی که به عنوان قشری تاثیر گذار تصور می شود اگر بتوانند احساسات آنها را تحریک کنند، زمینه اعتراضات دانشجویی را هم فراهم کرده اند.

با همین اندیشه بیانیه ای به مناسبت روز دانشجو صادر و تاکید شده است که در ماه آذر، ماه دانشجو از دانشجویان در بند یاد شود؛ دانشجویانی که راه سه شهید اهورایی ۱۶ آذر را فراموش نکرده و نشان داده اند که در راه نیل به جامعه ای عادلانه و آزاد ومتعلق به همه ایرانیان از هیچ خطری نمی هراسند و دلیرانه مقاومت می کنند!

و سرانجام حرف دلشان را به زبان آورده اند که چه کسی است نداند سه میلیون دانشجوی آگاه کشور بزرگترین سرمایه جنبش سبز است؟ جنبشی که همراهان آن بی شمارند و هر یک به نوعی رهبر این جریان عظیم مردمی هستند!

عدم صدور مجوز، آرزوی جنبش های معاند برنامه ریزی برای تحرکات سیاسی هر ساله و همزمان با روز دانشجو از سوی جریان های منحله دانشجویی در فضای برخی از دانشگاه ها صورت می گیرد و مجوزهایی هم کسب می کنند اما این جریان ها همواره با هدف اغتشاش و ناامنی در فضای دانشگاه قصد دارند جو را به سود خود تغییر دهند. این در حالی است که هوشیاری و بیداری به موقع دانشجویان همیشه مانع از رسیدن به مقاصد براندازانه آنها شده است.

دعوت از شخصیت هایی که جایگاه چندانی در میان دانشجویان ندارند، بحث پیرامون بزرگداشت دانشجویان معاند با نظام جمهوری اسلامی ایران و فراخوان اعتصاب و غیبت در جلسات درسی طی ماه آذر تنها بخش هایی از این مقاصد اغتشاشگری است که دنبال می شود.

به طوری که یکی از کارشناسان تشکل های دانشجویی در گفت و گو با گزارشگر کیهان عدم صدور مجوز برگزاری مراسم روز دانشجو را آرزوی جنبش های معارض می داند تا به بهانه عدم صدور مجوز و شعار سرکوب مخالف به آشوب و بلوا در دانشگاه بپردازند. تا جایی که این جنبش ها فعالیت تشکل های ارزشی را غیرقانونی و حضور آنها را غاصب منافع دانشجویی می دانند. وی که حاضر به درج نامش نیست، اضافه می کند: این جنبش ها به دنبال بهانه اند و می خواهند نظام را به هر ترتیب با توسل به دانشجویان تهدید کنند.

البته مهدی رفیعی عضو ارشد دفتر تحکیم وحدت و دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر هم با غیرقانونی خواندن موجودیت دفتر تحکیم وحدت مستقل از دانشجویان این دانشگاه، علت فراخوان تحریک آمیز این جنبش را جدایی بدنه این تشکل از خواسته های دانشجویی می داند که به دلیل نداشتن پایگاه به سران فتنه به عنوان حامیان خود رجوع کرده اند و سایت کلمه را تنها رسانه فعال خود می دانند.

وی در گفت و گو با خبرنگار سرویس گزارش کیهان می گوید: جنبش های معدود باقی مانده و مخالف ارزش های نظام جمهوری اسلامی ایران برخلاف تشکل های دانشجویی ارزشی روحیه استکبار و استعمار ستیزی چندان به مذاقشان خوش نمی آید و دوست ندارند مستقل از غرب باشند چرا که موجودیت خود را از استکبار می گیرند بنابراین تحرکاتی در دانشگاه تدارک می بینند که دانشجو را از هدف اصلی دور و اذهان را منحرف و فضا را مشوش کنند. رفیعی ضمن تاکید بر این که هر ساله با شعارهای اعتصاب، مخالفت با نظام و شعار دیکتاتوری اسلامی و نظام نابرابر دینی وارد عرصه می شوند، می گوید: در همان روز استقلال طلبی و استکبار ستیزی بود که توسط جریان دانشجویی منحرف و جدا از بدنه دانشگاه به امام راحل به عنوان نماد استکبار ستیزی توهین و تمثال ایشان به آتش کشیده شد. تشکل های ارزشی در پاسخی که به این اقدام گروه های فتنه دادند قانع نشدند و هفته بعد پاسخ محکمی به جریان فتنه داده شد که از آن به بعد در دانشگاه ها جریان فتنه دست خود را خالی دید. طیف ارزشی تشکل های دانشجویی با هوشیاری مقابل این جریان می ایستند و دست جریان فتنه را کوتاه خواهند کرد.

● یارگیری در روز دانشجو با عناصر سوخته!

برخی از جنبش های به اصطلاح دانشجویی طی سال های اخیر با برپایی مراسمی از جمله بزرگداشت روز دانشجو به دعوت از افرادی می پردازند تا بتوانند یارگیری جدیدی در میان دانشجویان داشته باشند.

غافل از اینکه این افراد با توجه به مواضع خود جایگاه ارزشمندی درمیان مردم ندارند.

حمید رضا رستمی دبیر کل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان ضمن اشاره به مدعوین خاص در این نوع مراسم از سوی جنبش های دانشجویی مخالف برای یارگیری ابراز می کند: مرزبندی میان افراد از سوی رهبر معظم انقلاب مشخص شده است و اینکه افراد مهم نیستند بلکه نفس عمل اهمیت دارد. همانطور که در فتنه سال گذشته بزرگان زیادی بودند که جایگاه قابل توجهی در میان ملت داشتند اما مردم ایران آنها را به خاطر مواضعشان کنار زدند.

وی با اعتقاد به اینکه انجمن های اسلامی برخی دانشگاه ها با جدایی از بدنه دانشجویان از هیچ اقدامی فروگذار نمی کنند، به گزارشگر کیهان می گوید: تا پیش از فتنه سال ۸۸ فضای غبارآلود موجب ابهام در تشخیص حق از باطل بود در حالی که امروزه اینطور نیست و حوادث سال گذشته به ویژه نهم دی ماه نقاب از چهره ها کنار زد و فضا را شفاف کرد.

رستمی اظهار می کند: اگر بخواهند اقدامی انجام دهند با شکست مواجه می شود گرچه از هیچ تلاشی علیه نظام فروگذار نمی کند چرا که امت حزب الله در صحنه است و وحدت ملی خدشه دار نخواهد شد.

اما زهرا سلطانی دبیر سابق فرهنگی اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل معتقد است که سران فتنه و جریان های دوم خردادی از فضای دانشگاهی که مجبور به پاسخگویی به دانشجویان باشند می ترسند. به طور مثال پیش از این دو بار از محمد خاتمی دعوت شد به جمع دانشجویان بیاید و به سوالات آنها پاسخ دهد در حالی که او نپذیرفت البته علت اصلی دیگری هم می توان متصور بود و آن اطلاع از تخریب جایگاه آنها در میان دانشجویان است.

سلطانی در ادامه اظهاراتش به سخن داوودی مهاجر اشاره دارد که جنبش سبز استراتژی ندارد و اگر هم دارد فاقد قدرت اعمال آن است، بنابراین با توجه به کارنامه ننگینی که سران فتنه از خود بجای گذاشتند باید اذعان کرد هیچ یک از تشکل های دانشجویی اجازه حضور و اعلام نظر به آنها در جمع دانشجویان را نمی دهند.

وی عقیده دارد با تقارن دهه محرم با روز دانشجو فضای دانشگاه ها عاشورایی است هر چند گروه های مخالف برنامه هایی دارند و از هر حاشیه ای استفاده سوء دارند اما دیگر نمی توانند با ایجاد ابهام در فضای دانشگاه برنامه های خود را اجرا کنند.

حضور در جمع دانشجویان جبران ضعف ها نیست دانشجویان در سال های گذشته بیشتر به این شناخت نزدیک شده اند که فعالیت جریان های هدایت شده از خارج دانشگاه و بعضا جریان های خارج از کشور در مقابل وحدت آنها و با اتکا به تدابیر رهبر معظم انقلاب نتیجه بخش نخواهد بود.

مهدی عباسی مهر دبیر تشکیلات دفتر تحکیم وحدت با تاکید بر اعلام برائت تشکل های دانشجویی از این جنبش ها به گزارشگر کیهان می گوید: سران فتنه متوجه ضعف نیرو در داخل کشور شده اند و عدم صدور بیانیه از سوی این افراد همزمان با روز دانش آموز و موضع گیری های محافظه کارانه آنها طی ماه های اخیر ثابت می کند این فرضیه صحت دارد و آنها حتی خود متوجه شده اند که خیانت کرده اند.

وی با بیان اینکه ما اکنون بعد از ۳۲ سال و به لطف الهی نظام اسلامی ایران به ثبات رسیده است، می گوید: بعد از ۳۲ سال از نظام جمهوری اسلامی ما نباید شاهد خطای برخی دانشجویان در حوادث پس از انتخابات می بودیم البته این در گذشته بود به طوری که هفته پیش در مراسم تشییع استاد شهید شهریاری دانشجویان اعلام انزجار خود را از گروه های ضد انقلاب با رویکرد لیبرال و مارکسیسم به گوش کسانی که روی دانشجویان به عنوان پیاده نظام خود تکیه می کردند، رساندند.

محمود احمدی نماینده شازند وعضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در همین زمینه به خبرنگار سرویس گزارش کیهان می گوید: امروز اگر بخواهیم وحدت ملی داشته باشیم تا به مقامی برسیم که هر ایرانی شایسته آن است جز در گرو اطاعت از رهبر انقلاب میسر نیست. همانطور که همواره وحدت در جامعه حاکم بوده و هیچ زمان هم دچار خدشه نشده است. حتی حماسه هایی مانند نهم دی ماه و راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال حول محور رهبری بهترین و عیار حفظ این وحدت به شمار می رود.

وکیل مردم شازند در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه یکی دیگر از ارکان حفظ وحدت ملی داشتن بصیرت و آگاهی است، می گوید: البته دانشجویان دارای بصیرت هستند که این از واقعیت های نظام ماست. هر زمان احساس کنند نظام و مملکت با خطر روبرو شده دست از همه خواسته های بحق خود بر می دارند و به هدف متعالی تر که همان حفظ نظام است اهمیت می دهند.

پریسا جلالی