یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
قنادان ماسک بزنند
وقتی برای سفارش کیک تولد و عروسی، خرید شیرینی قبولی در دانشگاه، خرید خانه و ماشین یا دیگر موفقیتها و اتفاقهای خوب زندگی به قنادی میرویم، طبیعی است که تصور کنیم قناد بودن یک شغل شاد و آسان است اما تا به حال به این موضوع فکر کردهاید که قنادها در محیط کارشان در معرض چه خطرهایی قرار میگیرند؟ در قنادیها و کارگاههای شیرینیپزی هم مانند سایر محیطهای شغلی خطرهایی وجود دارد که در «سلامت شغلی» این هفته برخی از آنها را با هم مرور میکنیم...
کارگران قنادی هنگام تهیه مایه کیک و شیرینی با مواد غذایی خام مانند تخممرغ، شیر و خامه سروکار دارند. این مواد غذایی فسادپذیرند و ممکن است حاوی باکتری و عوامل بیماریزا باشند بنابراین باید از محلهای مطمئن خریداری شوند و دارای بستهبندی مناسب و تاریخ مصرف باشند. توصیه میشود هنگام کار با مواد خام از دستکش استفاده شود. اگر قرار است مواد خام مدت طولانیتری نگهداری شوند، لازم است در یخچال و در دمای کمتر از
۴ درجه سانتیگراد قرار بگیرند. برای نگهداری
مواد اولیه و مایه شیرینیها در کارگاه پخت قنادی و برای قرار دادن کیک و شیرینی در ویترین مغازه هم باید از یخچالهای مناسب با خنککنندگی مطلوب استفاده شود.
دندان شما در خطر است
نشستن گردوغبار قند یا آرد روی دندانها و رسوب آنها روی دندان میتواند باعث خوردگی و پوسیدگی دندانها شود. معمولا افرادی که در محل کارشان با گردوغبار قند سروکار دارند، پس از ۱ تا ۳ سال دچار پوسیدگی دندان میشوند. رعایت بهداشت دهان و دندان و مسواک زدن مرتب و تمیز کردن دندانها این زمان را به ۶ تا ۸ سال افزایش میدهد.
آرد، شکر، آلرژی
کار با آرد و شکر و آسیاب آنها برای تهیه کیک و شیرینی ممکن است عوارض پوستی یا تنفسی ایجاد کند. تنفس ذرات آرد و شکر در برخی افراد ممکن است باعث ایجاد آلرژی یا تشدید بیماریهای تنفسی شود. برای پیشگیری از بروز این عوارض تنفسی، تهویه مناسب و استفاده از ماسک توصیه میشود. در صورت آلوده بودن آرد خام به حشرهای که انگل آرد است، بیماریای به نام شپشک گندم ایجاد و در افرادی که با آرد سروکار دارند، دیده میشود. نوعی التهاب پوست هم در کارگران قنادی شیوع دارد که در آن انتهای انگشتان و در کنار ناخنها التهاب ایجاد میشود و رنگ ناخنها به زرد یا قهوهای تغییر میکند و ضخیم و خطخطی میشوند. برای پیشگیری از بروز این عوارض، قنادها و شیرینیپزها هنگام کار حتما باید دستکش بپوشند. دستکش هم بهتر است شخصی و یکبار مصرف باشد. شستشوی دستها با آب و صابونی با pH مناسب و نزدیک به pH پوست بدن نیز از توصیههای بهداشتی است.
خطر سوختگی
قنادی نوعی فرایند پخت مواد غذایی است و کارگران قنادی باید هنگام کار با فر و وسایل حرارتی و ظروف و شیرینیهای داغ، نکتههای ایمنی و بهداشتی را رعایت کنند. مثلا برای پیشگیری از سوختگی دستها، استفاده از دستکشهای مخصوص و بلند، بهخصوص هنگام درآوردن سینی شیرینی از فر ضروری است. کارگرانی که در کنار فر کار میکنند و در معرض حرارت هستند هم باید روزانه مقدار زیادی آب خنک بنوشند تا عوارض و ناراحتیهای ناشی از گرما در آنها ایجاد نشود. تهویه مناسب و در صورت لزوم استفاده از فن و وسایل خنککننده در محلی که این کارگران مشغول به کارند هم ضروری است. همچنین هم ضروری است در صورت امکان، کارگران در کنار فر و وسایل حرارتی نایستند و هر چند دقیقه یک بار در محیط دیگری با دما و تهویه مناسب استراحت کنند.
خطر حمل بار
فعالیت بدنی کارگران قنادی تقریبا زیاد است. این کارگران باید هنگام بلند کردن و حملونقل کیسههای آرد و شکر، هنگام تهیه خمیر شیرینی و حمل سینیهای شیرینی به داخل مغازه اصول ارگونومی را رعایت و احتیاط کنند تا دچار آسیب در ناحیه کمر و ستون فقرات نشوند. طبق استانداردهای موجود، بارهایی با وزن بالاتر از ۲۵ کیلوگرم را نباید بیشتر از یک بار در روز بلند و جابجا کرد. بهطور کلی حداکثر وزن مجاز بار، با توجه به زمان و تکرار بلند کردن آن، بین ۷ تا ۲۵ کیلوگرم است. حمل بار و وسایل کار به صورت نامناسب میتواند باعث بروز آسیب شدید به ستون فقرات شود. بهترین روش برای جابجایی بار، خم کردن زانوها به جای خم کردن کمر است. پس توصیه میشود هنگام بلند کردن بار روی زانوها بنشینید و با استفاده و کمک گرفتن از نیروی پاها، آن را بلند کنید. تقسیم بار به قطعههای کوچکتر با وزن کمتر نیز روش مناسبی برای پیشگیری از آسیب ستون فقرات است.
کمکهای اولیه در سوختگی
دکتر افشین امینی
متخصص طب اورژانس
عضو هیاتعلمی دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی
در مراقبتهای اولیه سوختگی، اولین اقدام خارج کردن لباس از تن فرد حادثهدیده است زیرا باقی ماندن لباس در تن باعث تشدید سوختگی میشود. قدم بعد این است که روی موضع سوختگی با آب سرد و ولرم شسته شود و ناحیه آسیبدیده حداقل ۱۰ دقیقه در تماس مداوم با آب خنک قرار گیرد. قبل از ایجاد تورم، هرگونه پوشش محدودکننده مانند جواهرات، ساعت و کمربند را آرام از روی ناحیه آسیب دیده جدا کنید. در صورتی که پماد مخصوص سوختگی در دسترس نیست، باید محل سوختگی را با یک دستمال تمیز پارچهای پوشاند. پوشاندن سطح آسیبدیده با یک پانسمان استریل، آن را در برابر باکتریها محافظت و از ایجاد عفونت پیشگیری میکند. نکته مهم در سوختگیها این است که از روشهایی مانند زدن خمیردندان به موضع سوختگی و دستکاری ناحیه صدمهدیده خودداری شود چون این اقدام ممکن است آسیب بافتی و احتمال بروز عفونت را افزایش دهد.
فرزانه فولادبند
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست