یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

تلاش برای زدن ریشه انقلاب


تلاش برای زدن ریشه انقلاب

حضور گسترده مردم در حماسه ۹ دی با انگیزه الهی بود و این موضوعی است که نهم دی را نسبت به سایر وقایع متمایز می کند

حضور گسترده مردم در حماسه ۹ دی با انگیزه الهی بود و این موضوعی است که نهم دی را نسبت به سایر وقایع متمایز می‌کند.

پس از انتخابات بزرگ ریاست‌جمهوری سال ۸۸، فتنه‌گران به دنبال مشکل‌سازی برای نظام بودند و به مرور زمان با عملکرد خود ماهیت واقعی‌شان را به مردم نشان دادند.

در ابتدا نظام با عوامل این جریان مماشات می‌کرد و مردم تلاش کردند با طمانینه به این وقایع نگاه کنند تا شاید این قضیه به آرامی حل شود، اما تحرکات ضددینی این جریان در عاشورای سال ۸۸، مردم را به این یقین رساند که آنها به دنبال انتخابات و رای خود نیستند، بلکه می‌خواهند ریشه انقلاب و ارزش‌های الهی را بزنند.

آشوب‌طلبان در روز عاشورا به تکایا و حسینیه‌ها و دسته‌های عزاداری حمله کردند و همین موضوع باعث خشم مردمی شد، به گونه‌ای که در روزهای بعد از این وقایع، مردم به صورت خودجوش در سراسر کشور دست به برگزاری راهپیمایی‌های گسترده زدند و در نهایت با شعارهای خود، حماسه ۹ دی را خلق کردند.

مردم ما با صبر نشان دادند خیلی مسائل را تحمل می‌کنند، اما نمی‌گذارند عده‌ای اندک با اعتقاداتشان بازی کنند و روز عاشورا نقطه‌عطفی بود که فتنه‌گران گور خود را با آن اقدامات ناشایست و زشت کندند و مردم تحملشان تمام شد و در نهایت بر اساس اعتقاداتی که داشتند با آن عظمت و شکوه در صحنه حضور یافته و فتنه را خاموش کردند.

مردم در راهپیمایی خود تنفرشان را از این جماعت اعلام کردند و حماسه مردمی در نهم دی در حقیقت حمایت از اسلام، نظام و ولایت فقیه بود. به گونه‌ای که من معتقدم اگر این مردم در سال ۶۱ هجری حضور داشتند، قطعا به سپاه امام حسین(ع) می‌پیوستند و در طرف مقابل، فتنه‌گران نیز بی‌شک در سپاه یزید قرار می‌گرفتند.

حامیان فتنه‌گران، بهایی‌ها، سلطنت‌طلبان و منافقین بودند که مردم با حضور بزرگ خود در این حماسه میلیونی به آنها پیام دادند که مردم برای حمایت از ولایت و دین خود لحظه‌ای درنگ نخواهند کرد و نباید گمان کنند اگر در برابر رفتارهای زشت آنان حرفی نزدند، ناآگاه بودند و با آنان همراهی می‌کردند. مردم ولی خود را تنها نمی‌گذارند.

فتنه‌گران با رفتارهای خود در عاشورای ۸۸ ثابت کردند به دنبال رای خود نیستند، بلکه با همراهی عوامل و اپوزیسیون خارجی به دنبال هدف قراردادن نظام هستند، ولی برخی ساده‌لوحان و خواص بی‌بصیرت این موضوع را باور نمی‌کردند.

اما مردم با حرکت خود ثابت کردند افرادی بصیر هستند و بسیار جلوتر از خواص بی‌بصیرت حرکت می‌کنند و همچنین قدرت تحلیل سیاسی خود را نشان دادند.

درست پس از واقعه نهم دی بود که برخی خواص نظر خود را برگرداندند و با مردم همراه شدند. به نظر من این مهم‌ترین تاثیر حماسه ۹ دی بر فضای سیاسی کشور بود.

نکته مهم در خصوص وقایع عاشورای ۸۸ این بود که برخی ساکتین فتنه و همچنین اصلاح‌طلبان و احزاب دوقلوی مشارکت و مجاهدین با وجود تمام ادعاهای خود در خصوص نظام جمهوری اسلامی، حاضر به محکوم کردن این وقایع نشدند و نشان دادند که همه از یک قماش هستند.

ما شاهد بودیم در جریان فتنه برخی خواص از مردم عقب ماندند. این مساله در طول تاریخ بوده است و این چیزی نیست که برای امروز باشد، ولی هر فردی باید هوشیاری خود را در شرایط خاص حفظ کند و اگر هوشیار نباشد یا به‌موقع برای حضور در صحنه تصمیم نگیرد، از قافله جا می‌ماند و به انحراف می‌رود.

بروز چنین حرکتی از سوی برخی خواص باعث شد مردم از آنها فاصله بگیرند و آنها امروز با بحران مقبولیت در جامعه مواجه شوند.

مدیریت رهبری در این فتنه پیچیده باعث راهنمایی و هدایت مردم شد و سخنان معظم‌له بصیرت زیادی را در میان مردم ایجاد کرد و براستی که نقش ایشان در مدیریت این فتنه و هدایت مردم بی بدیل بود. البته انتظار نیز همین است که رهبر یک جامعه اسلامی مردم را به سمت آرامش و امنیت هدایت کنند.

البته مردم نیز با آگاهی کامل، اصل موضوع را از بیانات رهبر معظم انقلاب پذیرفتند و همین موضوع تاثیر زیادی در مهار فتنه داشت.

اسماعیل کوثری‌

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس



همچنین مشاهده کنید