جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
مجله ویستا

رابطه بارداری، دیسک کمر و مثبت اندیشی


رابطه بارداری، دیسک کمر و مثبت اندیشی

وقتی بیمار مبتلا به دیسک حاد با استراحت مطلق و رعایت اصول پایه‌ای درمان دیسک حاد، بهبود نسبی پیدا و احساس می‌کند می‌تواند به زندگی عادی برگردد و سرکار برود یا به کارهایی که …

وقتی بیمار مبتلا به دیسک حاد با استراحت مطلق و رعایت اصول پایه‌ای درمان دیسک حاد، بهبود نسبی پیدا و احساس می‌کند می‌تواند به زندگی عادی برگردد و سرکار برود یا به کارهایی که قبل از ابتلا برنامه‌ریزی کرده برسد، این سوال برایش پیش می‌آید که با مرده‌درد کمر و پایش چه کند؟ به‌خصوص اگر این بیمار خانم جوانی باشد که تصمیم به بارداری هم دارد...

در مرحله بازگشت به کار و زندگی، به همه خانم‌ها و آقایان توصیه می‌شود ۲ کار را فراموش نکنند؛ فیزیوتراپی با برنامه و تجویز جراح مغز و اعصاب و آب‌درمانی و شنا. راه رفتن بسیار آرام و با تمرکز در آب ولرم (هرگز از حوضچه‌های آب سرد استفاده نکنید و در آب گرم هم نروید) که ارتفاع آب از کمرتان بالاتر باشد، بسیار سودمند است. اینکه چقدر راه بروید کاملا به شما بستگی دارد و شروع این کار باید تدریجی باشد. اگر خانم جوانی هستید که برای بارداری برنامه‌ریزی می‌کنید، باید بدانید وقتی باردار شوید که هر هفته آب‌درمانی می‌کنید و اوضاع تحت‌ کنترل متخصص اعصاب است. برای خانم مبتلا به دیسک در مقایسه با دیگر خانم‌ها در هر ۳ ماهه بارداری، کمردرد با احتمال بیشتری وجود خواهدداشت. اگر امکانی فراهم‌کنید که راه رفتن آرام در آب را هفته‌ای ۲ روز انجام دهید و با صلاحدید متخصص زنان آن را حتی در بارداری هم ادامه دهید، از فواید بسیار موثر آب‌درمانی بهره‌مند خواهیدشد. حواستان باشد کمرتان در معرض هوای سرد قرار نگیرد و ترجیحا آن را با پوشش شال‌مانند بپوشانید. از آنجا که در بارداری نمی‌توانید مسکن بخورید، باید سعی کنید در ۳ ماهه اول استراحت بیشتری داشته باشید و اگر شاغل هستید، در برنامه کاری‌تان تغییر دهید. شما در دوران بارداری به توجه و ملاحظات ویژه‌ای نیاز دارید؛ پوشیدن کفش مناسب، استفاده از توالت‌فرنگی و رعایت بهداشت ستون فقرات الزامی است. شما هم می‌توانید مانند خانم‌های دیگر زایمان طبیعی کنید اما اگر متخصص زنان صلاح می‌داند، سزارین کنید، سزارین انجام دهید.

در یک بیمار مبتلا به دیسک، قسمت روانی و فکری ماجرا خیلی مهم است. در ستون‌فقرات، نخاع و اعصاب همه قسمت‌های بدن وجود دارد پس همه افکار، رفتارها و مشکلات ما ناخودآگاه روی این قسمت منتقل می‌شود. بیمار مبتلا به‌خصوص اگر عضو جوان جامعه است و قرار باشد به کار برگردد، ازدواج کند یا بچه‌دار شود، باید مثبت فکر کند. افکار منفی را دور بریزید و باور کنید که بالای

۹۶ تا ۹۷ درصد بیماران مبتلا به این بیماری اگر به آنچه توصیه می‌شود، یعنی استراحت مطلق اصولی برای ۴۸ ساعت و تمدید آن تا ۲ هفته، ادامه دهند، دیگر درد نخواهند داشت و از علامت‌های صدمه به دیسک خبری نیست. اگر باردار هستید، از فکر کردن‌ها و تلقین‌های منفی که می‌تواند شما را به روزهای سخت و حاد بیماری برگرداند، بپرهیزید. با خود بگویید بسیاری از خانم‌ها هیچ مشکلی در دیسک‌های خود ندارند اما به دلیل تغییرات هورمونی، بارداری پردردی به‌خصوص از نظر درد کمر دارند. فکر کردن به اینکه این مرحله گذراست و تمام‌شدنی، برایتان سودمند خواهد بود.

دکتر مسعود خدیوی

جراح مغز و اعصاب

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران