چهارشنبه, ۱۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 29 January, 2025
مجله ویستا

زبان اینترنت اینترنت


زبان اینترنت اینترنت

یک دنیای مجازی در اینترنت است

اصطلاحاتی که یک وبگرد بد نیست معنی آنها را بداند !

▪ Cyber Space : یک دنیای مجازی در اینترنت است.

▪ Browser : نرم افزاری است که صفحات وب را از شبکه اینترنت دریافت کرده و نمایش می دهد. اینترنت اکسپلورر و نت اسکیپ دو مثال خوب برای این نوع نرم افزارها هستند.

▪ URL (Uniform Resource Location) : منظور آدرس یک صفحه وب است. مثلا آنچه هم اکنون در نوار آدرس می بینید.

▪ Host : به کامپیوتری اطلاق می شود که اطلاعات موجود در یک وب سایت روی آن ذخیره شده است که گاهی با عنوان Server هم از آن نام برده می شود.

▪ Sub Domain : یک آدرس وابسته به آدرس اصلی سایت اما مستقل از آن. مثلا qomelecom.parsiblog.com یک زیر مجموعه از سایت parsiblog.com است که مستقل از آن عمل می کند.

▪ Cookie : فایل هایی هستند که بعضی از وب سایت ها روی کامپیوتر بازدید کننده قرار می دهند. اکثر آنها بی خطر هستند مانند آنهایی که حاوی اطلاعات مورد نیاز ما برای ورود به سایت های مختلف هستند. اما بعضی از آنها قصد دارند که به حریم خصوصی شما وارد شوند مانند کوکی های third party که بیشتر توسط گروه های بازاریاب مورد استفاده قرار می گیرند.

▪ Dynamic Page : صفحه ای که دارای این توانایی باشد که بتواند محتویات خود را بر اساس خواست هر بازدید کننده تغییر دهد. مثلا صفحاتی که قابلیت تغییر رنگ دارند.

▪ Hyper Link : به عنصری در یک صفحه وب اطلاق می شود که با کلیک بر روی آن به صفحه وب دیگری وارد می شویم. لینکها می توانند به صورت متن یا تصویر باشند. مثلا این لینک به سایت گوگل است.

▪ Broken Link : یک لینک که شما را به صفحه ای آدرس می دهد که در گذشته وجود داشته ولی اکنون وجود ندارد و اگر شما بر روی آن کلیک کنید، آنچه در برابر شما ظاهر خواهد شد صفحه ای است که در آن پیغام page not found (صفحه پیدا نشد) یا page can not display (صفحه قابل نمایش نیست) یا Error ۴۰۴ (خطای ۴۰۴) وجود دارد.

▪ HTML (HyperText Markup Language) : مشهور ترین زبان مورد استفاده در طراحی صفحات وب است که برای ساخت قالب صفحات و ترکیب بندی آنها یعنی در واقع بخش استاتیک صفحات، کاربرد دارد.

▪ CSS : نوعی از کد است که همراه با کدهای HTML مورد استفاده قرار می گیرد و قدرت HTML را در ارائه مطالب بالاتر برده، کار طراح را در ارائه اطلاعات به شکل مطلوب سهل تر می کند.

▪ PHP (Hypertext Preprocessor) : زبان برنامه نویسی اوپن سورس تحت سرور برای صفحات وب.

▪ ASP (Active Server Page) : یک تکنولوژی برنامه نویسی اسکریپتی تحت سرور که توسط شرکت میکروسافت عرضه شده است.

▪ Java Script : یک زبان کد نویسی تحت وب است که بیشتر برای اضافه کردن قابلیت های داینامیک به صفحات HTML مورد استفاده قرار می گیرد، مثلا ساخت منوهای کرکره ای.

▪ Database : پایگاه داده یا بانک اطلاعات، یک مخزن قابل اطمینان و با سرعت تبادل اطلاعات بالا برای نگهداری از اطلاعات مورد نیاز در یک وب سایت داینامیک است. برای نمونه می توان به MySQL و Access اشاره کرد.

▪ MySQL : یک نوع پایگاه داده است که توسط نهضت اوپن سورس عرضه شده است.

▪ Search Engine : به وب سایتی گفته می شود که آدرس سایر صفحات اینترنتی را بصورت لیست و برحسب موضوع مورد تقاضای کاربر به آنها ارائه می دهد.

▪ Crawler : نام نرم افزاری است که موتورهای جستجو از آن برای موقعیت یابی صفحات جدید وب استفاده می کنند. آنها برای اینکار لینک های موجود در صفحات وب شناخته شده را به طور دقیق دنبال می کنند تا صفحات جدید را از این طریق پیدا کنند. این نوع نرم افزارها با نامهای Spider، Robot و Indexing هم شناخته می شوند.

▪ SEO : به تکنیک هایی گفته می شود که به کمک آنها می توان میزان جذب بازدید کننده یک وب سایت را از طریق موتورهای جستجو افزایش داد. در واقع اینکار با بالا بردن ارزش صفحات وب سایت نزد موتورهای جستجو انجام می شود.

▪ Serp (Search Engine Response Page) : به صفحاتی که موتورهای جستجو در پاسخ به درخواست کاربر خود ارائه می دهند گفته می شود.

▪ SURF : سورفینگ در وب به این معناست که به صورت تصادفی از اینترنت استفاده کنیم بدون داشتن یک جهت مشخص و فقط با دنبال کردن لینک ها به سایت یا صفحه جالبی برسید.

▪ New bie : یک شحص که در اینترنت تازه کار است یا در یک زمینه خاص در اینترنت تازه کار است. مثلاً در زمینه هایی مانند: Usenet , IRC یا در یک گروه بخصوص مانند mailing list یا یک گروه حبری.

▪ FAQ : مخفف کلمات (Frequently Asked Question) است. که بر اساس سئوالات تکراری که افراد تازه کار یکی پس از دیگری از افراد با تجربه تر در بحثهای online می پرسند شکل گرفته است. حرفه ای هایی که از پاسخ دادن به سئوالات تکراری خسته شده اند شروع به نوشتن لیستی از سئوالات مکرر پرسیده شده و جوابهایشان کردند بنابراین تازه کارها (New bies) می توانند به آنها مراجعه کنند. اکنون FAQ توسعه یافته و عمومی تر طراحی شده و می توان از آنها برای آشنایی با یک موضوع خاص استفاده کرد.

▪ ISP (Internet Service Provider) : آنها کمپانی هایی هستند که دسترسی به شبکه اینترنت را برای شما فراهم می کنند شما معمولاً از یک مودم که به یک خط تلفن وصل شده است استفاده میکنید که با گرفتن شماره شما را به ISP تان وصل می کند.

▪ Post : وقتی که شما به یک بحث و نظرخواهی عمومی پیغام میفرستید شما در حال عمل posting هستید. کلمه post می تواند به عنوان یک فعل بکار رود. (I posted a message) یا به صورت اسم (that was a nice post)

▪ E-anything : شما می توانید از پیشوند E برای هر فعالیتی که در اینترنت انجام می شود استفاده کنید. E-learning (آموزش الکترونیکی) و یا E-commerce (تجارت الکترونیکی) مثالهای معمولی از این دست هستند. این سنت در سراسر جهان از E-mail که مخفف Electronic Mail است، نشات گرفته شده است.

http://qomelecom.parsiblog.com/