جمعه, ۲۴ اسفند, ۱۴۰۳ / 14 March, 2025
کورن فلکس جای صبحانه را نمی گیرد

کورن فلکس یا غلات صبحانه را که میشناسید؟ همان محصولی که از فرآوری گندم، جو، برنج، یولاف و ذرت تهیه میشود و این روزها با افزودن میوههای خشک، مغزها، شکلات تکه شده و مواد شیرینکنندهای چون عصاره مالت، شکرسفید، شکرقهوهای، شربت ذرت یا عسل آن را به انواع غلات فیبردار، مغزدار، شکلاتی، بدون مغز و کم شیرین (رژیمی) تقسیمبندی کردهاند.
این محصول برای افرادی که هنگام صبح عجله زیادی برای خروج از خانه دارند یا کودکان و کسانی که به دنبال تنوع در وعده صبحانه هستند، گزینه مناسبی است اما مصرف مستمر و طولانی مدت یا جایگزین کردن آن با صبحانه سنتی توصیه نمیشود زیرا برای افزایش ماندگاری برخی از انواع این محصول از مواد نگهدارنده استفاده میشود.
البته این را هم بدانید صبحانههای سنتی هم اگر براساس اصول تغذیهای مصرف نشود، نمیتواند تامینکننده مواد مغذی بدن باشد.
بهعنوان مثال مصرف چای به همراه پنیر، کره یا خامه صبحانه از جذب آهن و کلسیم این فرآوردهها میکاهد. استفاده از نانهای فاقد سبوس هم ارزش تغذیهای چندانی ندارد، اما پرسشهایی که از سوی خانوادهها در مورد غلات صبحانه مطرح است، اینکه محصولاتی که در آن دانه کامل غلات به کار رفته با انواعی که حاوی ورقههای پولکی شکل است چه تفاوتی دارد؟ آیا غلات صبحانه رژیمی واقعا کم کالری و کم شیرین است؟
● غلات صبحانه باید حاوی دانه کامل غله باشد
امروزه غلات صبحانه به دو شکل پولکی و دانه کامل حجیم شده تولید میشود؛ ولی دانه غله چگونه پولکی میشود؟ غلات را آرد و تبدیل به خمیر میکنند. خمیر را فرم داده و در نهایت حرارت میدهند، اما باید بدانید غلات پولکی در مقایسه با دانه کامل حاوی سبوس و ریزمغذیهای کمتری است و حرارت پخت به میزان بیشتری موجب تخریب ترکیبات و همچنین پروتئین آن میشود.
مهمتر آنکه برخی تولیدکنندگان غیرمتعهد برای افزایش حجم و مقبولیت طعم از مقادیر بالای شکر، اسانس و مواد رنگی در خمیر این محصول استفاده میکنند. این را هم بدانید ورقههای پولکی شکل که بیشتر ازآرد تصفیه شده تهیه میشود یبوست آور و چاقکننده بوده و باعث افزایش سریع قند و چربیخون میشود.
● غلات صبحانه فاقد شکر هم چاق میکند!
برخی خانوادهها بر این باورند غلات صبحانهای که با شیرینکنندههای طبیعی همچون شربت ذرت، عسل، خرما، کشمش، عصاره مالت و شیره میوهجات تهیه و به ادعای عرضهکنندگان آن بدون شکر است، فاقد کالری بوده و حتی مصرف آن را به دیابتیها هم توصیه میکنند.
اما در پاسخ باید گفت، مواد شیرینکننده چه طبیعی و چه تصفیه شده باشد به یک میزان کالری تولید کرده و حتی برخی از انواع میوههای خشک در مقایسه با قند و شکر کالری بیشتری ایجاد میکند.
شیرینکنندههای طبیعی اگرچه حاوی درصدی از قندهایی است که برای جذب نیاز به انسولین ندارد، اما همراه شدن آن با غلات پولکی که اغلب از آرد تصفیه شده تهیه میشود، میتواند برای دیابتیها و افراد با اضافه وزن بالا دردسرساز باشد.
خوب است بدانید یک وعده از کم کالریترین غلات صبحانه حدود ۱۷۰ تا ۲۰۰ کالری انرژی به بدن میرساند.
فاخره بهبهانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست