دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
مجله ویستا

بیفتک را با آب پرتقال بخورید


بیفتک را با آب پرتقال بخورید

توصیه ای به کم خون ها برای افزایش جذب آهن

چند روز پیش یکی از دوستانم را برای شام به خانه دعوت کردم و تصمیم گرفتم برایش غذایی بپزم که به قول معروف برنجی نباشد بنابراین بیفتک را انتخاب کردم که به قول دوستم اگر بین ۷ تا ۸ شب خورده شود، برای شام مناسب است...

البته این غذا گذشته از آنکه راحت تهیه می‌شود، ارزش تغذیه‌ای فراوانی هم دارد به خصوص برای آنهایی که کم خون هستند و لاغر. حتما حدس زده‌اید غذای منتخب این هفته «دستور آشپزی» بیفتک است. با ما همراه شوید.

● مقدار کالری

مواد غذایی بیفتک در مجموع ۱۶۳۵ کیلوکالری انرژی دارند و در صورت تقسیم آن میان ۴ نفر، به هر نفر بیش از ۴۰۰ کیلوکالری انرژی خواهد رسید. البته در صورتی که این غذا با سیب‌زمینی پوره‌شده و نخود فرنگی پخته خورده شود، حداقل ۲۰۰ کیلوکالری دیگر نیز به مقدار انرژی یاد شده اضافه خواهد شد.

● همراه این غذا

اگر کم‌خون هستید، پیشنهاد می‌کنیم این غذا را با سبزی‌های بخارپز شده‌ای مانند فلفل دلمه‌ای رنگی به خصوص نارنجی و قرمز و کلم بروکلی تازه میل کنید و بهتر است نوشیدنی‌تان هم آب پرتقال تازه باشد. به این ترتیب، می‌توانید مطمئن باشید که ویتامین‌C قابل‌ملاحظه‌ای دریافت خواهید کرد که به جذب آهن دریافتی‌تان کمک می‌کند.

● طـرز تـهـیـه

ابتدا سس خردل، کچاپ، سویا، روغن زیتون، پودر سیر، فلفل سیاه و یک قاشق غذاخوری خامه را با هم مخلوط و برش‌های گوشت را با این سس، آغشته کنید. یک ساعت آنها را در یخچال قرار دهید و بعد از گذشت این مدت، گوشت‌ها را سرخ کنید (البته در روغن کم)‌. وقتی برش‌های گوشت نیم پخت شدند (یعنی شروع به آب انداختن کردند)، به آنها سسی اضافه کنید که از مخلوط کردن کره، قارچ‌های خرد شده، ۲ قاشق غذاخوری خامه و یک چهارم عصاره گوشت تهیه شده است. به این ترتیب، برش‌های گوشت پس از سرخ شدن سفت و خشک نخواهند شد.

● مـواد لازم (برای ۴ نفر)

برش‌های نازک راسته گوساله/۵۰۰گرم/۸۰۰کیلوکالری

سس خردل/۲قاشق غذاخوری/۱۰کیلوکالری

سس کچاپ/۲قاشق غذاخوری/۱۰کیلوکالری

سس سویا/۳قاشق غذاخوری/۰کیلوکالری

روغن زیتون/۳قاشق غذاخوری/۲۷۰کیلوکالری

پودر سیر/۵/۰قاشق چای‌خوری/۰کیلوکالری

فلفل سیاه/۱قاشق چای‌خوری/۰کیلوکالری

خامه/۳قاشق غذاخوری/۲۷۰کیلوکالری

کره/۲۵گرم/۲۲۵کیلوکالری

قارچ خردشده/۲۰عدد/۵۰کیلوکالری

عصاره گوشت آماده/۴/۱بسته/۰کیلوکالری

● پیشنهاد سرآشپز

سامان گلریز

مدرس آشپزی

۷ راز بیفتک

بیفتک از غذاهای ایتالیایی است که به دلیل تهیه شدن با راسته گوساله، در این کشور جزو غذاهای گوشتی با قیمت متوسط محسوب می‌شود. این غذا در مقایسه با استیک از برش‌های نازک‌تر گوشت تهیه می‌شود و در مقایسه با شنیتسل گوشت، آن را با پودر سوخاری آغشته نمی‌کنند. البته برای تهیه این غذا باید نکته‌هایی را در نظر گرفت:

۱. برش‌های گوشت باید عرضی باشند و ضخامت آنها به کمتر از یک‌چهارم یک بند انگشت برسد.

۲. گوشتی که برای تهیه این غذا استفاده می‌شود، گوشت راسته گوساله است در حالی که برای استیک گوشت، فیله گوساله ترجیح داده می‌شود. رعایت این نکته نه تنها در حاصل کار موثر خواهد بود بلکه باعث می‌شود تهیه این غذا مقرون به صرفه‌تر باشد.

۳. گوشتکوبی که برای پخش کردن گوشت به کار می‌رود، باید سطح صافی داشته باشد نه شیاردار که با آن بافت گوشت آسیب ببیند و شکل طبیعی خود را از دست بدهد.

۴. هنگام کوبیدن گوشت‌ها باید روی هر برش کیسه فریزر بکشید زیرا در غیر این صورت خونابه گوشت خارج می‌شود و از ارزش تغذیه‌ای آن کم خواهد شد.

۵. ظرف مناسب برای طبخ بیفتک تفلون است و باید از حداقل روغن برای تهیه آن استفاده شود. روغن مصرفی هم باید، روغن مخصوص سرخ کردن باشد.

۶. برای جلوگیری از سفت و خشک شدن بیفتک‌ها، هنگام نیم‌پخت شدن آنها یعنی زمانی که برش‌های گوشت آب انداختند، به آنها سسی متشکل از خامه و قارچ اضافه کنید.

۷. از آنجا که در این غذا از سس سویا و عصاره گوشت استفاده می‌شود و این مواد غذایی دارای نمک هستند، لزومی ندارد با نمک، گوشت‌ها را مزه‌دار کنید. افزودن نمک اضافی فقط بیفتک را شور می‌کند.

ساقی اخوان