دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
تغییرات در توزیع اینترنت
![تغییرات در توزیع اینترنت](/web/imgs/16/162/mvu361.jpeg)
آییننامه ICPها موضوع مهمی است که در چند ماه گذشته فکر شرکتهای ارائه دهنده خدمات اینترنتی را به خود مشغول کرده است و میتواند در آینده دسترسی همگانی به اینترنت چالشی مهم ایجاد کند.
● انتقادات
رضا فرزانه عضو هیات مدیره انجمن شرکتهای اینترنتی در خصوص این آییننامه که در کمیسیون تنظیم مقررات درحال تدوین است، اظهار داشت: سازمان تنظیم مقررات در تدوین این آییننامه به صورت بسته و بدون اظهار صنف شرکتهای اینترنتی عمل کرده است، به طوری که شرایط آییننامه تنها در کمیسیون سازمان مورد بررسی قرار گرفته و در حال تصویب است.
وی تصریح کرد سازمان باید در تصویب این آییننامه وضعیت بازار و صنف را در نظر بگیرد تا مشکلات خاصی که فعالان این صنف در دیگر مجوزها با آن برخورد کردند، ایجاد نشود. فرزانه با تاکید بر این که آییننامه جدید ICPها باید با کارشناسی صاحبنظران به مرحله ابلاغ برسد، یادآورشد: پیش نویسآییننامه جدید ICPها باید در معرض دید عموم و در وب سایت سازمان قرار بگیرد. البته خود صنوفها نیز بیکار ننشستهاند، کمیتهای در انجمن ISPها در حال کارشناسی این آییننامه است، این را فرزانه عضو هیات مدیره انجمن شرکتهای اینترنتی اعلام کرد و اظهار داشت: در آییننامه جدید ICPها در عرضه و توزیع پهنای باند تداخل وجود دارد، به طوری که ICPها همچنان مانند گذشته میتوانند خردهفروشی داشته باشند، ضمن این که در این آییننامه، ساز و کاری مبنی بر فعالیت توزیعکننده پیشبینی نشده است.
فرزانه با بیان این که کسانی که در حال حاضر مجوز ICPدارند بازار شرکتهای ISP را که خرده فروشی میکنند را مختل کردهاند، گفت: ICPها پهنای باند را با قیمت کمتری تامین کرده و به ISPها میفروشند اما در همین حال، ISPها وارد رقابت کاذب شده و خرده فروشی میکنند. وی ادامه داد: در آییننامه جدیدICPها به این موارد اشاره نشده است و بین ICPها و ISPها تفکیک قائل نشدهاند.
عضو هیات مدیره انجمن ISPها، دیگر موارد آیین نامه جدید ICPها به حداقل پهنای باند در نظر گرفته شده برای استانهای مختلف اشاره کرد و گفت: پهنای باند برای استان تهران حداقل Megabyte ۳۴ در نظر گرفته شده و حداقل پهنای باندICP ها در استانها Megabyte ۳ انتخاب شده، به این ترتیب استانها با ظرفیتهای مختلف و تعداد کاربر و ISP از یکدیگر تفکیک نشدهاند. فرزانه خاطر نشان کرد: باید در این خصوص بازنگری صورت گرفته و استانها در حداقل پهنای باند به سه تا چهار گروه ظرفیتبندی شود. وی با اشاره به کلانشهرهایی که نیازمند پهنای باند بیشتری هستند یادآور شد: در آییننامه جدید ICPها، پهنای باند در نظر گرفته شده برای استانها یکی خواهد بود.
فرزانه با بیان این که ارایه مجوز به سه ICP به نوعی ایجاد رانت میکند ، گفت: در بازار رقابت ، از نظر کیفیت انحصار دولتی به شبه انحصار خصوصی تبدیل میشود. فرزانه تصریح کرد: انجمن شرکتهای اینترنتی موافق آییننامه جدید ICPها است، اما باید نقد مناسبی بر آن صورت گیرد.
محمود رضا خادمی مدیرعامل ICP آزادنت رسانه و یکی از مدیران سازمان نظام صنفی رایانهای نیز معتقد است از زمانی که ماهوارهها جمعآوری شده ابلاغ رسمی از سوی سازمان تنظیم مقررات در مورد تعریف کار ICPها نشده است. وی بیان داشت: به نظر دیگر مجوزی به نام ICP نخواهیم داشت زیرا سازمان تنظیم مقررات و مخابرات معتقد است که مجوز استفاده از Gateway بینالمللی را به برخی از شرکتها داده بود که اکنون با جمعآوری ماهوارهها این مجوز دیگر معنا ندارد. وی تصریح کرد: قرار است توزیعکننده پهنای باند از طریق شرکت دیتا باشیم.
به گفته این مدیر سازمان نظام صنفی رایانهای حدود ۳۴ مجوز ICP در کل کشور وجود دارد که۱۷تای آنها در تهران فعال هستند و این آمار برای توزیع اینترنت در سراسر کشور مناسب نمیباشد.
کوروش سهامی، رئیس انجمن کارفرمایان فناوری اطلاعات و ارتباطات استان اصفهان نیز در خصوص آییننامه جدید در حال تدوین ICPها اظهازات مهمی داشته اسست.
وی با بیان این که سازمان تنظیم مقررات و به طور کل وزارت ICT در اکثر مواقع برای تدوین و تصویب آییننامهها نظرات صنف را جویا نمیشوند، اظهار داشت: برای مثال آییننامه VOIP بدون مشورت با صنف و ارجاع به نهادهای دیگر تدوین شد که هنوز هم با مشکلات متعددی روبرو است.
وی با بیان این که هیچ نهاد مشورتی بهتر از صنف شرکتهای اینترنتی نمیتواند در تدوین آییننامه ICPها موثر واقع شود، خاطرنشان کرد: در غیر این صورت بدون نظر کارشناسی اعضای صنف آییننامهها با معضلات اجرایی مواجه خواهد شد.
سهامی با اشاره به بندهای آییننامه جدید ICPها در خصوص اختصاص حداقل پهنای باند به این شرکتها گفت: در این آییننامه حداقل پهنای باند ICPها در تهران ۳۴ Megabyte و در شهرهای بزرگ ۸ Megabyte در نظر گرفته شده که این مسئله به کار کارشناسی بیشتری نیازمند است. وی افزود: در این تصمیمات تنها تهران نباید مدنظر قرار گیرد، بلکه باید با توجه به شرایط هر منطقه حداقل پهنای باند اختصاص یابد.
رییس انجمن کارفرمایان ICT اصفهان ادامه داد: در بعضی از شهرها و استانها حداقل پهنای باند بیشتر از میزان مورد نظر است که به این ترتیب ICPها نخواهند توانست ۸ Megabyte پهنای باند دریافت کنند و مجوزشان باطل خواهد شد. وی با تاکید بر این که قبل از هر گونه تصمیمی از سوی سازمان تنظیم مقررات باید نظر صنف لحاظ شود، خاطرنشان کرد: از دیگر بندهای این آییننامه به پشتیبانی ۲۴ ساعته ICPها تاکید دارد که در شرایطی که حتی دیتا نیز پشتیبانی شبانهروزی ندارد الزام ICPها در این مورد غیرمنطقی به نظر میآید.
سهامی با بیان این که مشکلات هر استان در ارائه خدمات اینترنتی متفاوت از دیگر استانها است، تصریح کرد: فراگیر شدن آییننامه ICPها باید با اظهار نظرات مشورتی مسوولین دیتا و مخابرات استانها و صنف مربوطه شکل گیرد. وی گفت: سازمان تنظیم مقررات با اعلام فراخوانی طی دو هفته میتواند نظرات صنف را در تصمیمگیرینهایی آییننامه ICP جویا شود.
● پاسخ رگولاتوی
مدیر روابط عمومی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در پاسخ به انتقادات وارده گفت: موضوع تعیین ضوابط جدید برای پروانه ICPها برای نخستین بار در کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات مطرح شد، اما به دلیل تنوع موضوعات در دست رسیدگی، کار کمیسیون بررسی در این مورد پایان نیافت.
وی از ادامه بررسی تعیین شرایط و ضوابط جدید پروانه ICPها در هفتههای آینده در کمیسیون خبر داد و گفت: در صورت نهایی شدن صورت جلسه، ضوابط جدید اعطای مجوز ICPها، ابتدا به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و سپس به سایر نهادهای ذیربط ابلاغ میشود. وی انتشار برخی خبرها مبنی بر اعلام تعداد مجوزICP ها را فاقد مبنای صحیح دانست و افزود: آییننامه جدید، در جلسات آینده کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات، مطرح و سپس نهایی خواهد شد.
مدیر روابط عمومی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، در واکنش به برخی انتقادات مبنی بر ایجاد رانت در صورت ارایه مجوز به سه ICP ، اظهار داشت: آییننامه جدید مجوز ICPها هنوز در کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات نهایی نشده و انتشار صورتجلسه بررسی این مجوزها بدون اطلاع به چاپ رسیده است.
وی اعلام ارائه مجوز به سه ICP را نادرست دانست و افزود: هنوز پیشنویس تعداد شرکتها تصویب نشده و کمیسیون در این زمینه نظری نداده است. عربزاده، برخی انتقادها مبنی بر ایجاد رانت در صورت محدودیت در تعداد ICPها را رد و تصریح کرد: همانگونه که برای شرکتهای PAP، رانت ایجاد نشد، در صورتی که ICPها نیز کنسرسیومی تشکیل داده و منابع انسانی و مالی خود را با یکدیگر تلفیق کنند، رانتی ایجاد نخواهد شد. وی افزود: بر خلاف برخی ادعاها، در خصوص آییننامه جدید ICPها از شرکتهای خصوصی و دولتی نظرخواهی شده و بر اساس تجمیع نظرات آنها پیشنویس تهیه و به کمیسیون ارائه شده است.
او با اشاره به برنامههای آتی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، درباره این آییننامه گفت: پس از تصویب آییننامه جدید در کمیسیون و ابلاغ آن، این سازمان موظف به اجرایی کردن مصوبه خواهد شد و تا قبل از ابلاغ برنامهای در این زمینه ندارد.
● چالش جدید
آییننامه ICPها موضوع مهمی است که در چند ماه گذشته فکر شرکتهای ارائه دهنده خدمات اینترنتی را به خود مشغول کرده است و میتواند در آینده دسترسی همگانی به اینترنت چالشی مهم ایجاد کند. زمان تصویب این آییننامه گرچه از اهمیت بالایی برخوردار است ولی به نظر نگارنده آنچه بیشتر اهمیت دارد محتوای این آیین نامه میباشد که بهتر است در تصویب آن از تجارب کارشناسان و بخصوص مدیران صنوف استفاده گردد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست