چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

فرانک ریکارد


▪ تولد: ۳۰ سپتامبر ۱۹۶۲
▪ محل تولد: آمستردام- هلند
▪ باشگاه ها: آژاکس آمستردام، رئال زاراگوسا، میلان، آژاکس آمستردام
▪ افتخارات: قهرمان جام ملت های اروپا ،۱۹۸۸ قهرمان جام باشگاه …

تولد:

۳۰ سپتامبر ۱۹۶۲

محل تولد:

آمستردام- هلند

باشگاه ها:

آژاکس آمستردام، رئال زاراگوسا، میلان، آژاکس آمستردام

افتخارات:

قهرمان جام ملت های اروپا ،۱۹۸۸ قهرمان جام باشگاه های اروپا ،۱۹۸۹ ۱۹۹۰ و ،۱۹۹۵ قهرمان جام بین قاره ای ۱۹۸۹ و ۱۹۹۰ و قهرمان لیگ اسپانیا ۲۰۰۵ و ۲۰۰۶(به عنوان سرمربی)

فرانک ریکارد روز ۳۰ سپتامبر ۱۹۶۲ در خانواده ای مهاجر و سیاه پوست در آمستردام هلند متولد شد و استعداد شگفت انگیز او در مدرسه آژاکس به تبلور رسید. در سال ۱۹۸۷ باشگاه میلان برای دستیابی به دوران پرشکوه و سلطه گری بر فوتبال اروپا اقدام به خرید ۲ ستاره هلندی یعنی «رود گولیت» و «مارکوفان باستن» کرد اما باشگاه آژاکس حاضر به از دست دادن ریکارد نبود چون قبل از آن فان باستن را فروخته بود و بنا را بر این داشت که فروش یک ستاره در هر تابستان کافی است. ریکارد با این سیاست، مجبور به ادامه کار در آژاکس شد اما هنوز فصل تمام نشده بود که سران آژاکس وقتی دریافتند ریکارد خودسرانه با آیندهوون وارد مذاکره شده، خشمگین شده و تصمیم گرفتند ریکارد را به یک تیم بیگانه و غیرهلندی بفروشند. برای واگذاری ریکارد، تیم اسپورتینگ لیسبون قبل از همه پا پیش نهاد اما ۲ تیم زمانی به توافق رسیدند که فصل نقل و انتقالات در پرتغال به پایان رسیده بود و اسپورتینگ به ناچار ریکارد را به طور قرضی به زاراگواسا واگذار کرد.

ریکارد در سال ۱۹۸۸ در مسابقات جام ملت های اروپا در آلمان، نقش بسزایی در قهرمانی هلند ایفا کرد. ریکارد در مسابقه نهایی در مونیخ کنار رونالد کومان در قلب دفاع بازی کرد اما میلانی ها که به دنبال یک هافبک دفاعی پرقدرت بودند، به محض پایان مسابقات با ریکارد پای میز قرارداد نشستند. سال های عظمت میلان در اواخر دهه ۱۹۸۰ تا اوایل دهه ۱۹۹۰ در سایه بازی ریکارد، گولیت و فان باستن بود. آنها بازیخوانی خوبی از هم داشتند حالتی که تقریباً شبیه یک تله پاتی عجیب بود و این ویژگی به تیم ملی هلند نیز انتقال یافت. آریگو ساچی، مربی وقت میلان در آن زمان گفت: « مشکل بزرگی که با ریکارد داشتم این بود که او در بسیاری مکان ها و پست ها آن قدر خوب بود که نمی دانستم وی را در کجا قرار دهم.» ریکادر در سطح جهانی چندان موفق نشان نداد. در جام جهانی ،۱۹۹۰ هلند در دور دوم مقابل آلمان حذف شد اما در زمینه باشگاهی و در تیم میلان درست تا شب مسابقه پایانی لیگ قهرمانان اروپا ۱۹۹۳ از هر نظر موفق و برنده بود. در این شب بعد از شکست یک بر صفر میلان مقابل المپیک مارسی اعلام کرد که می خواهد میلان را ترک کند و به وطنش هلند برگردد. این بود که آژاکس با بازگشت ریکارد، با پیروزی مقابل میلان و شکست دادن همه حریفان از جمله بایرن مونیخ، با صلابت و قدرت به قهرمانی اروپا در سال ۱۹۹۵ دست یافت. ریکارد بعد از بازی نهایی مقابل میلان که با نتیجه یک بر صفر به نفع آژاکس به پایان رسیده بود، اعلام بازنشستگی کرد و به دوران پرشکوه ۸ ساله خود پایان داد. ریکارد به مربیگری روی آورد و تیم ملی هلند را در مرحله نهایی جام ملت های اروپا در سال ۲۰۰۰ هدایت کرد. در این رقابت ها تیم ملی هلند تا مرحله نیمه نهایی پیش رفت رفت اما در این مرحله در ضربات پنالتی از ایتالیا شکست خورد. ریکارد در فصل ۲۰۰۴-۲۰۰۳ به بارسلونا پیوست و در فصل بعد پس از چند سال ناکامی این تیم در فتح لیگ اسپانیا، این جام را برای این تیم به ارمغان آورد.