سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
مجله ویستا

جهش ناگهانی مصرف در هند


جهش ناگهانی مصرف در هند

با توجه به رشد اقتصادی سالانه ۳ ۷درصدی هندوستان طی دو دهه, هندوستان تا سال ۲۰۲۵ به عنوان پنجمین بازار مصرف كننده بزرگ جهان از آلمان پیشی خواهد گرفت

میزان مصرف در هندوستان طی دو دهه آینده از میزان مصرف در آلمان پیشی خواهد گرفت.

اگر سرمایه‌گذاران بالقوه فرصت استفاده از رشد اقتصادی ۸درصدی و جمعیت میلیاردی هندوستان را از دست داده‌اند، زیاد نگران نباشند چون مشاوران مركز تحقیقات مك‌كنزی به تازگی گزارشی مفید در اختیار آنان قرار داده است كه می‌تواند راهنمای خوبی برای آنها باشد.

در گزارشی كه در مورد بازار مصرف‌كنندگان هندوستان منتشر شد، آنها جزئیاتی را در زمینه انفجار اقتصادی پیش‌رو ارائه دادند.

با توجه به رشد اقتصادی سالانه ۳/۷درصدی هندوستان طی دو دهه، هندوستان تا سال ۲۰۲۵ به عنوان پنجمین بازار مصرف‌كننده بزرگ جهان از آلمان پیشی خواهد گرفت.

این گزارش پیش‌بینی كرده است كه قشر متوسط این كشور از ۵۰میلیون نفر به ۵۸۳میلیون نفر افزایش خواهد یافت و تنها یك‌پنجم هندی‌ها دارای حداقل درآمد برای یك خانوار خواهند بود. یعنی تنها یك‌پنجم از آنها درآمدی كمتر از ۹۰۰۰۰روپیه در سال (۲۲۰۰دلار) خواهند داشت.

براساس این گزارش، همه انواع فعالیت‌های اقتصادی در هندوستان سودده خواهند بود. اما گزارش دیگری به نام «خیز بازار مصرف‌كننده هندوستان» نشان می‌دهد كه در كجا فرصت‌های پربازده بیشتر خواهد بود.

اول آنكه این فرصت‌ها در قشر ثروتمند جامعه پدید می‌آید. در‌حال‌حاضر فقرا و طبقه متوسط رو به ضعیف در مجموع ۷۵درصد كل هزینه‌های مصرف‌كنندگان این جامعه را به دوش می‌كشند.

بنا به پیش‌بینی مك‌كنزی، تا سال ۲۰۲۵، اوج مصرف به طبقه متوسط جامعه منتقل می‌شود و آنها ۵۹درصد مصرف هندی‌ها را به خود اختصاص خواهند داد و ثروتمندان ۲۰درصد آن را. دوم آنكه اوج مصرف در شهر‌ها خواهد بود.

این گزارش پیش‌بینی می‌كند كه مصرف در مناطق شهری از رقم كنونی ۴۳درصد مجموع مصرف كشور به ۶۲درصد در سال ۲۰۲۵ افزایش یابد. اگرچه كه در آن زمان همچنان اغلب هندی‌ها روستانشین خواهند بود.

سوم آنكه همزمان با افزایش هزینه‌ها در اقلام غیرضروری، برخی از بازار‌ها سریع‌تر از سایرین رونق می‌گیرند.

در شرایطی كه تا سال ۲۰۲۵ سهم عمده هزینه مصرف‌كنندگان هندی به غذا اختصاص می‌یابد، سهم نوشیدنی و تنباكو از هزینه‌های آنان از رقم ۴۲درصد به ۲۵درصد كاهش و هزینه‌های مربوط به بهداشت و درمان از ۴درصد به ۱۳درصد افزایش خواهد یافت.

اگر پیش‌بینی‌های مك‌كنزی در مورد رشد اقتصادی هند معقولانه به نظر رسد، آنگاه باید بگوییم سایر پیش‌بینی‌ها بدبینانه است. به عنوان مثال در این گزارش آمده است كه هزینه در بخش‌های آموزش و زیرساخت‌ها باید افزایش یابد.

اما هنوز تصورش هم بسیار سخت است كه صدها میلیون نفر از هندی‌ها به وضعیت قشر متوسط جامعه با درآمد متوسط برسند تا در سطحی استاندارد تحصیل كنند. تبدیل هزاران مدرسه قدیمی و مخروبه به مدارس نو و استاندارد حتی اگر پول كافی موجود باشد هم غیرممكن به نظر می‌رسد.

با توجه به وضعیت مالی نسبتا ضعیف هندوستان چنین احتمالی تقریبا غیرممكن است.

اگر قرار باشد كه پرنده طلایی افسانه‌ای رشد اقتصادی هندوستان، یك ققنوس باشد و نه یك جوجه معمولی، پیش‌بینی‌هایی اینچنین می‌بایست دولت این كشور را بر آن دارد كه برای حل چنین مشكلاتی وارد عمل شود.

سومان بری، رییس یك مركز تحقیقاتی به نام شورای ملی تحقیقات اقتصاد كاربردی جمله‌ای هشداردهنده گفته است: «ما تنها طی چهار سال گذشته رشد اقتصادی فوق سریعی را شاهد بودیم. اما هنوز ممكن است این رشد را از دست بدهیم.»

مترجم: شادی آذری