شنبه, ۱۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 1 February, 2025
مجله ویستا

خواص درمانی و تغذیه ای سیب زمینی


خواص درمانی و تغذیه ای سیب زمینی

سیب زمینی گیاه یک ساله است که ما از غده های موجود در ریشه آن استفاده می کنیم.زادگاه اولیه آن در آمریکای جنوبی بوده و اولین بار توسط «میرزا ملکم خان» به ایران آورده شده است.ساقه و …

سیب زمینی گیاه یک ساله است که ما از غده های موجود در ریشه آن استفاده می کنیم.زادگاه اولیه آن در آمریکای جنوبی بوده و اولین بار توسط «میرزا ملکم خان» به ایران آورده شده است.ساقه و برگ های سیب زمینی حاوی سمی به نام «سولانین» است، بنابراین نباید آن را مصرف کرد، ولی جوشانده رقیق شده همین برگ ها را به عنوان ماده خواب آور و آرامش دهنده اعصاب استفاده می کنند.مهم ترین ماده اصلی موجود در سیب زمینی نشاسته است که معمولا ۹ تا ۲۵ درصد آن را تشکیل می دهد.سیب زمینی نسبت به دیگر سبزیجات ویتامین C بالایی دارد ، ولی در اثر ماندن در انبار و پخت نامناسب مقدار زیادی از این ویتامین هدر می رود، برای این که سیب زمینی ویتامین C کمتری را از دست بدهد، سعی کنید آن را در مقدارهای کم خریداری و نگهداری کنید و آن را با پوست بپزید.برای پخت، اول آب را در ظرف جوش بیاورید. بعد سیب زمینی ها را در آن بیندازید و پس از پخت آن ها را از آب خارج کنید و نگذارید در آب گرم بماند.سیب زمینی علاوه بر ویتامینC ، پتاسیم، فسفر، آهن و منیزیم دارد.

سیب زمینی حاوی مقدار زیادی ویتامین B۶ است.بدن انسان برای تولید سلول های جدید به این ویتامین نیاز دارد.B۶ برای ورزشکاران بسیار حیاتی است و به آمادگی و بازسازی بدنشان کمک می کند.B۶ در جلوگیری از سرطان نیز مفید است. پس بهتر است بزرگسالان و افراد مسن حداقل هفته ای یک بار سیب زمینی را جایگزین دیگر مواد نشاسته ای کنند.پخت آن به صورت تنوری و کباب شده موجب حفظ خاصیت سیب زمینی می شود ، ولی سیب زمینی سرخ کرده و چیپس بدترین نوع پخت این ماده غذایی مفید است.