دوشنبه, ۲۸ خرداد, ۱۴۰۳ / 17 June, 2024
مجله ویستا

«کراشر» روباتی باقدرت ۲۰۰۰ اسب بخار


«کراشر» روباتی باقدرت ۲۰۰۰ اسب بخار

کراشر یک روبات نظامی بدون سرنشین است که طراح آن پروفسور ملون از مرکز ملی مهندسی روباتیک ایالات متحده است.
قدرت ادراک و آگاهی این روبات نظامی از تمام وسایل نقلیه زمینی بدون …

کراشر یک روبات نظامی بدون سرنشین است که طراح آن پروفسور ملون از مرکز ملی مهندسی روباتیک ایالات متحده است.

قدرت ادراک و آگاهی این روبات نظامی از تمام وسایل نقلیه زمینی بدون سرنشین نظامی، بالاتر بوده و همچنین از استقلال و استحکام بالایی برخوردار است. این

روبات ۵/۶ تنی تقریبا ۳۵ درصد سبک تر از یک تانک است و این در حالی است که توانایی حمل بار بیشتری دارد. کراشر در واقع برای انجام امور شناسایی و ماموریت های پشتیبانی طراحی شده و یک وسیله نقلیه قدرتمند و انعطاف پذیر است که توانایی حمل مقدار زیادی محموله را دارا است. این روبات نظامی این توانایی را دارد که به طور مستقل در دامنه ای وسیع به حرکت درآید و از گودال های بزرگ و موانع طبیعی و ساختگی عبور کند.

این روبات نظامی تنها با استفاده از باتریهای قابل شارژ به حرکت درمی آید و بنابراین عملکردی کاملا بی صدا دارد که برای انجام ماموریت های شناسایی ایده آل است.

کراشر می تواند به جنگ افزارهای مختلفی مسلح شود و بنابراین به انجام ماموریت های منهدم سازی هم بپردازد. این روبات نظامی آن قدر قدرتمند هست که بتواند بدون کاهش سرعت و در حال حمل ۵/۳ تن محموله از هر ناحیه ای بگذرد. موتور توربو این روبات همانند یک ژنراتور عمل کرده و یک توان سری ۶۰ کیلوواتی برای شارژ باتری های لیتیوم-یون تولید می کند. کراشر در مجموع مجهز به ۶ موتور است که هر کدام از موتورها ۲۸۰ اسب بخار قدرت تولید می کنند (۳ برابر قوی تر از یک پژو ۴۰۵).

ارتفاع کراشر تقریبا دو متر است که به منظور عبور از موانع یا پنهان شدن از دید دشمن، قابلیت تغییر ارتفاع تا ۸۰ سانتی متر را هم دارد. این روبات نظامی مجهز به یک دکل تلسکوپی برای جمع آوری اطلاعات بیشتر، به خصوص در زمان پنهان شدن از دید دشمن است. این دکل مجهز به دوربین های دید در شب و حسگرهای مخصوص سیستم ادراک محیط است. یکی دیگر از امکانات این روبات واحد لادار است که وظیفه ردیابی و فاصله یابی به وسیله لیزر را دارد. این واحد برای فرستادن پرتو لیزری برای جست وجوی یک منطقه و همچنین مشخص کردن فاصله کراشر تا اشیای مختلف (از طریق محاسبه زمان بازگشت پرتو تابیده شده) به کار می رود.

به طوری که ۴ واحد لادار برای جست وجوی افقی و ۴ واحد هم برای جست وجوی عمومی به کار گرفته می شوند.

کراشر با استفاده از ترکیب اطلاعات به دست آمده از واحدهای لادار و دوربین CPU تصویری سه بعدی از محیطی که این روبات در حال گذر از آن است، تهیه می کند.

بنابراین این روبات نظامی همواره از شرایط و تحرکات خود باخبر است.

تایرهای کراشر به نحوی است که این روبات به هنگام عبور از گودال ها و کانال ها می تواند موانع را راحت تر و پرقدرت تر پشت سر بگذارد. با توجه به ابعاد و وزن کراشر، یک هواپیمای ترابری سی-۱۳۰ می تواند هر بار دو فروند از آن را به هر نقطه از جهان که لازم است انتقال دهد. از آنجا که این روبات نظامی یک پروژه جدید است، هنوز اطلاعات کاملی از آن در اختیار عموم قرار نگرفته است، ولی جالب است بدانید که تنها ۳۰ میلیون دلار (قیمت یک جنگنده F-۱۵) هزینه ساخت هر دستگاه از این روبات می شود.