دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
مجله ویستا

لذت سفر با موهای سپید


لذت سفر با موهای سپید

اگر سالمندید و قصد سفر دارید, بخوانید

مدیریت و برنامه‌ریزی در سفر دو اصل مهم است که باید آن را مد نظر داشت. ممکن است فرد سالمند، در حرکت‌کردن کمی مشکل داشته باشد، ولی این شرایط مانع سفر او نمی‌شود و با برنامه‌‌ریزی می‌توان این مساله را حل کرد...

سالمندان باید برای پیشگیری از وقوع هر اتفاقی، یک ماه پیش از سفر، با پزشک خود مشورت کنند و از رفتن به سفرهای طولانی‌مدت بپرهیزند. پس اگر می‌خواهید سفر خوبی پیش رو داشته باشید این نکته‌ها را به خاطر بسپارید.

قبل از سفر حتما داروهای مورد نیاز خود را بردارید.

کرم‌های ضدآفتاب و ضدحشرات را فراموش نکنید.

مواد شوینده مناسب با خود ببرید. استفاده از صابون‌هایی که در دستشویی‌های مراکز عمومی وجود دارد نه‌تنها عامل رفع آلودگی‌ نیست، بلکه خود وسیله‌ انتقال انواع قارچ‌ها، ویروس‌ها و میکروب‌ها هستند و بهتر است در چنین محیط‌هایی از صابون مایع تمیز و مطمئن استفاه شود. پیشنهاد ما همراه داشتن صابون‌های کاغذی یا معمولی است.

اگر ناراحتی قلبی دارید و وضعیت شما چندان مساعد نیست، بهتر است سفر نروید اما اگر وضعیت مشخص و ثابتی دارید، رفتن به سفر مانعی ندارد. در صورتی که دچار نارسایی قلبی، یا پرفشاری خون هستید یا به تازگی سکته کرده‌اید، نباید با هواپیما سفر کنید.

توجه داشته باشید کاهش آب بدن و گرمازدگی، می‌تواند باعث افزایش ضربان قلب و سرما باعث افزایش فشارخون شود. به همین دلیل سفر به مکان‌های بسیار گرم یا سرد توصیه نمی‌شود. لازم است یک ماه قبل از سفر با پزشک خود مشورت و در مورد مکان سفر با او صحبت کنید. اگر نیاز باشد، پزشک آزمایش‌هایی را تجویز می‌کند و سلامت قلب شما را می‌سنجد.

اگر دچار احساس درد در قفسه سینه شدید، رانندگی را متوقف کنید و هرگز خودتان پشت فرمان ننشینید.

هرگز بیش از حد مجاز تلاش نکنید، زیاد راه نروید و بیش‌ازحد فعالیت‌های ورزشی انجام ندهید.

با آب زیر ۲۰ درجه دوش نگیرید و برای مدت‌طولانی هم در معرض آفتاب نمانید. پرخوری هم نکنید.

اگر با اتومبیل سفر می‌کنید، هر ۲ ساعت یک بار توقف کنید.

در شب هرگز رانندگی نکنید.

اگر با هواپیما سفر می‌کنید، کیف داروهایتان را همراه خود داشته باشید و هرازچندگاهی راه بروید.

از داروهای خواب‌آور استفاده نکنید.

اگر دچار هر مشکلی شدید، حتما به پزشک مراجعه کنید و تمام مسائل را با او در میان بگذارید.

هوای پاهایتان را داشته باشید. برای جلوگیری از لخته‌شدن خون در رگ‌های پایتان، هنگامی که روی صندلی قطار، هواپیما یا اتوبوس نشسته‌اید، پاهایتان را بکشید و گاهی آنها را دراز کنید. در طول مسافرت درون قطار اتوبوس یا هواپیما و در سفرهای طولانی، کمی راه بروید. البته به شرط اینکه مسیر صاف باشد و امکان زمین خوردن شما حین تکان‌های وسیله نقلیه وجود نداشته باشد.

اگر به بیماری دیابت مبتلا هستید، فرقی نمی‌کند دیابت نوع ۱ باشد یا ۲، تنها در شرایطی امکان سفر وجود دارد که مشکل شما ثبات پیدا کرده باشد، حتی در این شرایط ابتدا با پزشک خود مشورت و اطلاعات لازم را دریافت کنید. پزشک مطمئنا اطلاعاتی در مورد زمان و ساعت تزریق، نحوه مراقبت از پاها و وسیله نقلیه مناسب، نوع تغذیه و فعالیت‌های فیزیکی در اختیارتان خواهد گذاشت.

در صورتی که مدت‌هاست به دیابت مبتلا هستید، ممکن است پاهایتان خیلی به درد حساس نباشد و کوچک‌ترین زخمی، باعث عفونت آن شود.

طی سفر کفش مناسبی پا و ناخن‌هایتان را کوتاه کنید تا دچار عفونت قارچی نشوید. احتمال عفونت با پوشیدن صندل‌های پلاستیکی بیشتر می‌شود. کفش نو هم تهیه نکنید چون احتمال اینکه طی سفر به پای شما آسیب بزند، زیاد است.

پابرهنه کنار دریا یا روی شن‌ها راه نروید به‌خصوص اگر شن‌ها گرم بودند.

دکتر خسرو صادق‌نیت فلوشیپ خواب

شب‌ها خوابتان نمی‌برد؟ شام سبک بخورید!

یکی از مشکلات سالمندان حین سفر نارضایتی آنها از بی‌خوابی‌های شبانه و نداشتن یک خواب راحت است که گاهی با رعایت چند نکته ساده این مساله برطرف می‌شود. اگر جزو سالمندانی هستید که خواب شبانه راحتی ندارند، از چرت‌زدن‌های روزانه بپرهیزید. دوش گرفتن با آب گرم قبل از خواب هم تا حد زیادی خواب شبانه را راحت و لذت‌بخش می‌کند. خوردن شام سبک، ننوشیدن چای و قهوه بعد از غذا و نوشیدن یک لیوان شیر گرم قبل از خواب نیز می‌تواند خواب راحتی را برای شما به ارمغان بیاورد. درضمن به هیچ‌وجه بدون مشورت با پزشک از داروهای خواب‌آور استفاده نکنید، چراکه مصرف بدون نسخه این داروها، باعث بر هم زدن متابولیسم و نظم خوابتان می‌شود.

مرضیه امیربهرام

منبع: WebMD