چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

دیابت (بیماری قند)


دیابت بیماری پیچیده‌ای است كه برخی افراد گرفتار آن می‌باشند دیابت قندی اختلال از متابولیسم است و مشخصه آن كمبود انسولین است. انسولین ماده‌ای است كه از غده لوزالمعده (پانكراس) …

دیابت بیماری پیچیده‌ای است كه برخی افراد گرفتار آن می‌باشند دیابت قندی اختلال از متابولیسم است و مشخصه آن كمبود انسولین است. انسولین ماده‌ای است كه از غده لوزالمعده (پانكراس) ترشح می‌شود و به گلوكز اجازه می‌دهد از خارج سلول به داخل آن عبور كند. از علائم و عوارض آن، پیدایش قند در ادرار – زیاد شدن ادرار – مصرف بیش از پیش غذا و آب – خستگی و لاغری می‌باشد.

توصیه‌های درمانی:

گزنه بصورت جوشانده یا دم كرده درمان مؤثری در پائین آوردن قند خون است.

شاه توت ضد قند است و مصرف آن بصورت دم كرده به مقدار ۲۰ تا ۴۰ گرم دریك لیتر آب جوش، قند خون را پائین می‌آورد.

سیب زمینی ترشی یك غذای سودمند برای مبتلایان به دیابت قندی است. (به‌صورت خام – پخته – كباب و...).

مصرف خیار و تخم خیار برای بیماران دیابتی اثر شفا بخش دارد.

هویج دارای انسولین گیاهی است و مصرف آن به بیماران دیابتی توصیه و تجویز می‌شود.

سبزی‌ها و میوه‌هائی مانند:

كاهو – كاسنی- كلم – شاهی و شاهی آبی- جوانه گندم – تخم شنبلیله – آلبالو- نارنج- سیب – تمشك – توت‌فرنگی – گلابی – گردو – بادام – فندق – و همه سبزی‌ها ومیوه‌هائی

كه دارای ویتامین ث می‌باشند، در تنظیم قند خون و معالجه و عدم ابتلاء به این بیماری نقش اساسی دارند.

از خوردن غلات مانند:

جو – گندم – چلتوك – ذرت و ارزن بخصوص با سبوس آنها غفلت نكنید، زیرا سرشار از ویتامین‌های ب بوده ودر پائین آوردن قند خون نقش اساسی دارند.

اقلام زیر بهترین دارو برای بیماران دیابتی می‌باشند:

گوجه سبز – میوه سرو – آب هویج فرنگی – زردك – برگ درخت گردو (بصورت جوشانده یا دم كرده).

غذای بیمار دیابتی:

گوشت مرغ و ماهی – شیر – پنیر – كره – ماست – چای كم رنگ – خیار ترشی – زیتون- سركه سیب درختی – آش آبغوره – آش تمرهندی- آش قرقروت – آش آلو – آش ماست.