یکشنبه, ۱۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 2 February, 2025
مجله ویستا

ping چیست


ping چیست

ping دستوری است که مشخص می کند که آیا یک کامپیوتر خاص که ما ip یا domain آن را می دانیم, روشن و فعال Active هست یا نه

ping دستوری است که مشخص می‌کند که آیا یک کامپیوتر خاص که ما ip یا domain آن را می‌دانیم، روشن و فعال (Active) هست یا نه. و اینکه اگر فعال باشد مدت زمان رسیدن بسته‌های tcp/ip از آن کامپیوتر به کامپیوتر ما چقدر است. کاربرد این دستور به صورت زیر است:

ping ip-or-domain که به جای ip-or-domain باید شماره ip و یا domain آن(اگر داشته باشد) را می‌گذاریم.

مثلا ping sazin.com را در command prompt تایپ کردم و به نتایج زیر رسیدم :

Pinging sazin.com [۶۳.۱۴۸.۲۲۷.۶۵] with ۳۲ bytes of data: Reply from ۶۳.۱۴۸.۲۲۷.۶۵: bytes=۳۲ time=۱۴۰۲ms TTL=۱۰۵Reply from ۶۳.۱۴۸.۲۲۷.۶۵: bytes=۳۲ time=۹۴۱ms TTL=۱۰۵Reply from ۶۳.۱۴۸.۲۲۷.۶۵: bytes=۳۲ time=۹۸۱ms TTL=۱۰۵Reply from ۶۳.۱۴۸.۲۲۷.۶۵: bytes=۳۲ time=۸۵۱ms TTL=۱۰۵ Ping statistics for ۶۳.۱۴۸.۲۲۷.۶۵: Packets: Sent = ۴, Received = ۴, Lost = ۰ (۰% loss),Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = ۸۵۱ms, Maximum = ۱۴۰۲ms, Average = ۱۰۴۳ms

این نتایج نشان می‌دهد که sazin.com فعال است.

حالا به کامپیوتری با ip شماره ۶۳.۱۴۸.۲۲۷.۶۵ (که همان sazin.com است)، ping می‌کنم. نتایج همان است فقط با تغییراتی در سطر اول. (البته time که معنای مدت زمان رسیدن پکت را می‌دهد، با توجه به ترافیک شبکه، کم و زیاد خواهد شد). برای ping کردن به این ip ، دستور ۶۳.۱۴۸.۲۲۷.۶۵ ping را صادر می‌کنم :

Pinging ۶۳.۱۴۸.۲۲۷.۶۵ with ۳۲ bytes of data: Reply from ۶۳.۱۴۸.۲۲۷.۶۵: bytes=۳۲ time=۸۶۱ms TTL=۱۰۵Reply from ۶۳.۱۴۸.۲۲۷.۶۵: bytes=۳۲ time=۸۵۲ms TTL=۱۰۵Reply from ۶۳.۱۴۸.۲۲۷.۶۵: bytes=۳۲ time=۸۵۱ms TTL=۱۰۵Reply from ۶۳.۱۴۸.۲۲۷.۶۵: bytes=۳۲ time=۸۸۱ms TTL=۱۰۵ Ping statistics for ۶۳.۱۴۸.۲۲۷.۶۵: Packets: Sent = ۴, Received = ۴, Lost = ۰ (۰% loss),Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = ۸۵۱ms, Maximum = ۸۸۱ms, Average = ۸۶۱ms

فرض کنید که به یک ip که فعال نیست، ping کنیم:

Pinging ۲۱۷.۶۶.۱۹۶.۱ with ۳۲ bytes of data: Request timed out.Request timed out.Request timed out.Request timed out. Ping statistics for ۲۱۷.۶۶.۱۹۶.۱: Packets: Sent = ۴, Received = ۰, Lost = ۴ (۱۰۰% loss),Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = ۰ms, Maximum = ۰ms, Average = ۰ms

که نشان می‌دهد که آن ip در آن لحظه فعال نیست.

البته تمام مطالبی که در بالا ذکر شد، در حالتی است که مستقیما به اینترنت وصل شده‌اید و یا اگر از طریق شبکه محلی به اینترنت وصل هستید، شبکه شما به درستی پیکربندی شده باشد. اصولا ping یکی از بهترین دستورات برای پیدا کردن ایراد در شبکه است.

● Telnet چیست؟

▪ چگونه به یک پورت Telnet کنیم؟

برای اینکه عملکرد یک پورت برای شما روشن شود، باید به آن پورت Telnet کنید. (البته معمولا تعدادی از پورت‌هایی را که ممکن است اطلاعاتی مهم را در اختیار هکر‌ها قرار دهند مثل پورت ۷۹ معمولا بسته است و ارتباط با آنها شاید برقرار نشود.) برای telnet کردن در command prompt دستور زیر را تایپ کنید:

telnet hostname portnum

در این دستور به‌جای hostname شماره ip و یا نام سایت را وارد می‌کنید و به‌جای portnum شماره پورت و یا معادل آن از جدول. مثلا برای تلنت کردن به پورت ۱۳ که ساعت و تاریخ را به‌دست می‌دهد در کامپیوتری به‌ اسم www.iums.ac.ir می‌نویسید:

telnet iums.ac.ir ۱۳ telnet iums.ac.ir daytime

هر دو این دستورات معادل هم هستند.

تلنت کردن معمولا اولین کاری است که یک هکر برای هک کردن یک سایت انجام می‌دهد، زیرا بعضی از پورت‌ها در صورت بسته نبودن روی آن سرور، معمولا حاوی اطلاعات بسیار مهمی هستند.

همین الان شروع کنید و مثل یک هکر واقعی به کامپبوتر‌های مختلف و پورت‌های گوناگون تلنت کنید.

▪ ادامه بحث telnet

telnet هم جزو مواردی است که در footprinting مورد استفاده قرار می‌گیرد. کاربرد آن در حالتیست که بخواهیم بدانیم که روی فلان پورت چه برنامه‌ای فال‌گوش‌ه و version آن چنده. به این صورت که به یک پورت خاص (که می‌دانیم روی آن سرور باز است) تلنت می‌کنیم و بعد می‌بینیم که نتایجی ظاهر می‌شود که نشان‌دهنده اطلاعاتی‌ است که به‌کار می‌رود. گاهی با مکثی طولانی مواجه می‌شویم و هیچ چیزی نمایش داده نمی‌شود، در این حالت یکی دوبار , Ctrl+Z , Ctrl+D , Ctrl+C , Ctrl+break را می‌زنیم و خارج می‌شویم. در مثال پایین جمع‌بندی مواردی که تا حالا از footprinting گفته‌ام را می‌آورم.

▪ جمع‌بندی مطالب گفته شده و بررسی یک سایت

فرض کنید می‌خواهیم در مورد www.iums.ac.ir اطلاعاتی کسب کنیم :

ـ اول به سایت پینگ می‌کنم و ip آن را به‌دست می‌آورم: ۱۹۴.۲۲۵.۱۸۴.۱۵

ـ به کمک ip که به‌دست آوردیم، به کمک یک پورت اسکنر پورت‌ها را بررسی می‌کنیم و می‌بینیم که پورت‌هایی مثل ۲۱، ۲۵، ۴۲، ۵۳، ۸۰، ۱۱۰، ۱۱۹، ۱۳۹، ۱۴۳ و ... باز است.

ـ چون domain به ir ختم می‌شود، برای whois کردن از whois.nic.ir استفاده می‌کنم و Name Server آن را به دست می‌آورم که ۱۹۴.۲۲۵.۱۸۴.۲۰ است.

ـ به کمک این Name Server ، یک nslookup می‌کنم و به نتایج زیر می‌رسم:

iums.ac.ir. SOA sina.i........۰ ۳۴۵۶۰۰) iums.ac.ir. NS sina.iums.ac.ir iums.ac.ir. NS ns۱.nic.ir iums.ac.ir. MX ۱۰ sina.iums.ac.ir smtp.iums.ac.ir. A ۱۹۵.۱۴۶.۳۴.۱۸۱ sina.iums.ac.ir. HINFO Sun-SuperSPARC۵/۷۵ UNIX-Solaris-۲.۶ sina.iums.ac.ir. MX ۱۰ sina.iums.ac.ir sina.iums.ac.ir. A ۱۹۴.۲۲۵.۱۸۴.۲۰ sina.iums.ac.ir. A ۱۹۵.۱۴۶.۳۴.۱۸۱ sun.iums.ac.ir. CNAME sina.iums.ac.ir cisco.iums.ac.ir. CNAME router.iums.ac.ir webmail.iums.ac.ir. A ۱۹۵.۱۴۶.۳۴.۱۸۱ linux.iums.ac.ir. A ۱۹۴.۲۲۵.۱۸۴.۱۹ linux.iums.ac.ir. HINFO Intel-Xeon/۸۰۰ RedHat-Linux-۷.۲ mta.iums.ac.ir. A ۱۹۵.۱۴۶.۳۴.۱۸۱ pop۳.iums.ac.ir. CNAME sina.iums.ac.ir localhost.iums.ac.ir. A ۱۲۷.۰.۰.۱ proxy.iums.ac.ir. CNAME arvand.iums.ac.ir www.iums.ac.ir. A ۱۹۵.۱۴۶.۳۴.۱۸۰ atrak.iums.ac.ir. A ۱۹۴.۲۲۵.۱۸۴.۱۴ ns۱.iums.ac.ir. CNAME sina.iums.ac.ir arvand.iums.ac.ir. A ۱۹۴.۲۲۵.۱۸۴.۱۳ router.iums.ac.ir. A ۱۹۴.۲۲۵.۱۸۴.۱ router.iums.ac.ir. HINFO Cisco۳۶۴۰/Access-Server IOS-IP-۱۲.۰ iums.ac.ir. SOA sina.iu.......۳۴۵۶۰۰۰ ۳۴۵۶۰۰)

تک تک سطرهای این نتایج کاربرد دارد که خواهیم رسید. الان فقط در مورد HIFNO صحبت می‌کنم که برای مشخص تر بودن در بالا به صورت کمی فرورفته‌تر نوشتم. مثلا:

sina.iums.ac.ir. HINFO Sun-SuperSPARC۵/۷۵ UNIX-Solaris-۲.۶

HIFNO برای تعیین نوع کامپیوتر و سیستم‌عامل سرور اهمیت دارد. در این سطر مشخص است که sina.iums.ac.ir از Sun-SuperSPARC۵/۷۵ UNIX-Solaris-۲.۶ استفاده می‌کند.

ـ چون پورت‌های باز را هم توسط پورت اسکنر به دست آورده‌ام به آنها تلنت می‌کنم با دستور:

telnet www.iums.ac.ir portnum

نتایج حاصل از بعضی را می‌بینید:

۲۵ :

... master.iums.ac.ir Microsoft ESMTP MAIL Service, Version: ۵.۰.۲۱۹۵.۴۹۰۵ ready at ۲۲۰

پس پورت ۲۵ (smtp) در آن کامپیوتر از Microsoft ESMTP MAIL Service, Version: ۵.۰.۲۱۹۵.۴۹۰۵