شنبه, ۱۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 1 February, 2025
زوال داخلی انزوای جهانی
فلسطین به عنوان محوریترین تحولات خاورمیانه درحالی همچنان کانون توجهات جهانی است که مواضع و عملکردهای رژیم اشغالگر قدس شرایطی خاص را بر این سرزمین حاکم ساخته است. سکوت کشورهای عربی و مجامع جهانی در حالی فلسطینیان را قربانی میسازد که در نقطه مقابل رژیم صهیونیستی فعالیتهای گستردهای را برای رسیدن به اهداف اشغالگرایانه اجرا میکند.
نکته قابل توجه در مواضع سران رژیم رویکردهای آنها به تشدید اشغالگری و موضعگیریهای هوچیگرایانه در قبال کشورهای منطقه و حتی آمریکا میباشد. این موضعگیریها چنان روند افراطی به خود گرفته که حتی در برابر آمریکا و شخص اوباما، رئیسجمهور آمریکا نیز از الفاظ لزوم قطع مداخله آمریکا در امور تل آویو سخن میگویند. هرچند که صهیونیستها تلاش دارند تا این اقدامات را نشانه قدرت و اقتدار خود اعلام سازند اما بررسی روند تحولات بیانگر حقیقتی دیگر است و آن زوال درونی این رژیم است بهگونهای که آنها با گرایش به جنایت و کشتار و لفاظی در عرصه جهانی سعی در سرپوش نهادن و فرار از این بحرانها را دارند.
بررسی تحولات سرزمینهای اشغالی و عرصه بینالملل بیانگر شرایطی دشوار و بحرانی برای صهیونیستهاست که در تاریخ این رژیم جعلی بیسابقه بوده است.
الف) در عرصه داخلی:
هرچند با سقوط دولت اولمرت صهیونیستها با انتخابات زود هنگام سعی کردند تا بر مشکلات سیاسی خود سرپوش گذارند اما روند تحولات از ادامه بحران در این رژیم حکایت دارد. نتانیاهو رهبر حزب لیکود با تشکیل دولت ائتلافی با محوریت احزاب شاس، کار و اسرائیل بیتنا سعی کرد تا به اصطلاح دولتی قدرتمند را به نمایش گذارد اما روند تحولات این رژیم نشان میدهد که مخالفان دولت بویژه حزب کادیما به رهبری خانم لیونی تلاش دارند تا به هر نحو نتانیاهو نخستوزیر را به اجرای خواستههای خود متقاعد کنند. چنانکه لیونی همواره انتقادهای شدیدی به نتانیاهو داشته و حتی وی را فردی ناکارآمد معرفی کرده است.
کنست (پارلمان صهیونیستها) نیز با شکاف و دودستگی بویژه در زمینه رسیدن به راه حلی برای بحران اقتصادی و افزایش بیکاران که تشدید کوچ معکوس شهرکنشینان را به همراه داشته همراه شده است. اختلافات درونی صهیونیستها را حتی در عملکرد و مواضع آنها در سیاستگذاری و اجرای طرحهای توسعهطلبانه و نیز روابط خارجی میتوان مشاهده کرد بهگونهای که طیفهای مختلف طرحهای خود را حلال مشکلات این رژیم معرفی میکنند. بحران مالی و اقتصادی در رژیم صهیونیستی از جمله در بازار سهام و بورس این رژیم که از شاخصههای اقتصادی است، شدت گرفته است.
مشکلات اقتصادی رژیم صهیونیستی درحالی شدت گرفته است که بودجه سالانه این رژیم با توجه به کمکهای بالای مالی دولتهای غربی بویژه آمریکا، به رقمی بالغ بر ۸۰ میلیارد دلار میرسد. اما اختصاص بخش عمدهای از بودجه سالانه این رژیم به بخشهای نظامی و سیاستهای اشغالگرانه صهیونیستها موجب شده است که این رژیم با مشکلات عمیق اقتصادی مواجه شود. عامل دیگر نابسامانی اقتصادی رژیم صهیونیستی را باید در فساد گسترده مقامات این رژیم جستجو کرد.
هم اکنون نرخ بیکاری در رژیم صهیونیستی به حدود ۲۰ درصد میرسد. این رژیم با کسری شدید بودجه نیز مواجه است. بحران اقتصادی رژیم صهیونیستی عملا زمینه نارضایتی گسترده در میان شهرکنشینان این رژیم را فراهم کرده است و این موضوع به پدیده مهاجرت معکوس در فلسطین اشغالی در سالهای اخیر شتاب بیشتری بخشیده است.
بر اساس یک نظرسنجی بیش از ۸۹ درصد ساکنان شهرکهای صهیونیستنشین معتقدند که فساد سیاسی در میان مقامات این رژیم وجود دارد. این در حالی است که بر همین اساس ۵۰ درصد از صهیونیستها معتقدند که این رهبران بیشتر برای اعتلای شخصیت خود فعالیت میکنند.زوال رژیم صهیونیستی صرفا شامل بخشهای سیاسی و اقتصادی نمیشود بلکه در بخش نظامی و اطلاعاتی نیز مشاهده میشود.
آغاز این زوال را از جنگ ۳۳ روزه لبنان میتوان مشاهده کرد بهگونهای که مقامات و تحلیلگران ارشد نظامی این رژیم پیامدهای جنگ ۳۳روزه را برای ارتش بسیار سنگین ارزیابی کردند. شکست رژیم صهیونیستی در جنگ ۲۲ روزه غزه را میتوان تکمیل کننده زوال نظامی رژیم صهیونیستی دانست بهگونهای که جهانیان این جنگ را برابر با فروپاشی کامل ساختار ارتش این رژیم عنوان کردند.
افزایش فرار از خدمت و آمار خودکشی سربازان، نافرمانی و تمرد از دستورات که نمونه آن اعتراف برخی سربازان به جنایات خود در جنگ غزه بود که خشم مقامات نظامی این رژیم را به همراه داشت، افزایش آمار استفاده از قرصهای روانگردان و مواد مخدر در ارتش، تمرد سربازان از ادامه جنگ با فلسطینیها و... تنها بخشهای کوچکی از بحران نظامی این رژیم است. هرچند که صهیونیستها با میلیاردها دلار خرید نظامی و تسلیحاتی و آزمایشهای سیستم موشکی و برخی مشوقهای اقتصادی و اجتماعی برای نظامیان، انجام رزمایشها و مانورهای گسترده و... میخواهند مانع از زوال درونی ارتش شوند اما بحران در این ارتش همچنان رو به افزایش است چنانکه فرماندهان نظامی اعتراف دارند که در صورت آغاز جنگی جدید، ارتش این رژیم در زمانی کوتاهتر از جنگ ۲۲ روزه غزه شکست را متحمل خواهد شد.
موج اعتراضهای جهانی به صهیونیستها و گرایش به حمایت از مقاومت و ملت فلسطین چنان گسترده بوده و هست که مقامات این رژیم از ترس بازداشت و نیز قرار نگرفتن در برابر تظاهرات جهانی از سفر خودداری میکنند
صهیونیستها نه تنها در بخش نظامی بلکه در بخش اطلاعاتی نیز با مشکلات بسیاری مواجه شدهاند بهگونهای که نمونه آن را در جنگ ۳۳روزه، ۲۲ روزه و بازداشت گسترده جاسوسان این رژیم در لبنان میتوان مشاهده کرد. مهمترین بخش اطلاعاتی رژیم صهیونیستی را موساد تشکیل میدهد که به رغم تدابیر گسترده نتوانسته اهداف این رژیم را به درستی اجرا کند.
ب) عرصه جهانی:
صهیونیستها در عرصه منطقهای و جهانی نیز با شرایط بحرانی مواجه هستند. اکنون در کنار کشورهای اسلامی بسیاری از کشورها حتی در اروپا نیز به مخالفت با اشغالگری و جنایات صهیونیستها روی آوردهاند. پس از جنگ ۲۲ روزه غزه موجی از ضدیت با صهیونیستها جهان را فراگرفت که دامنه آن را حتی در کشورهایی مانند آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان و... که از همپیمانان صهیونیستها میباشند میتوان مشاهده کرد. تصویب گزارش کمیته حقیقتیاب سازمان ملل درباره جنگ ۲۲ روزه غزه (گزارش گلدستون) در شورای حقوق بشر سازمان ملل و مجمع عمومی این سازمان و اعلام شکایت بسیاری از نهادهای بینالمللی و حقوق بشر از مقامات این رژیم، موجب شد تا برخلاف ادعای تل آویو مبنی بر حضور فعال در عرصه جهانی، شرایط در مسیر انزوای هرچه بیشتر این رژیم قرار گیرد. موج اعتراضهای جهانی به صهیونیستها و گرایش به حمایت از مقاومت و ملت فلسطین چنان گسترده بوده و هست که مقامات این رژیم از ترس بازداشت و نیز قرار نگرفتن در برابر تظاهرات جهانی از سفر خودداری میکنند.
مجموعه این مولفهها سبب شده تا حتی کشورهای غربی در آمریکا نیز برای جلوگیری از انتقادهای مردمی به موضعگیری هرچند ظاهری علیه رژیم صهیونیستی بپردازند و حتی گروههایی را نیز به غزه اعزام کنند. آنها همچنین تحت فشارهای افکار عمومی خواستار عقبنشینی موقت صهیونیستها از محاصره غزه و ورود کاروانهای شریان حیات که حامل کمکهای جهانی برای مردم غزه هستند، شدهاند که نشانهای دیگر بر زوال صهیونیستهاست.
● نتیجهگیری
در جمعبندی کلی از تحولات فلسطین میتوان گفت رژیم اشغالگر قدس برخلاف ادعاهای تبلیغاتی و رسانهای، با بحرانهای شدید داخلی و جهانی مواجه است به گونهای که بسیاری از ناظران سیاسی حتی در درون این رژیم از زوال درونی آن سخن میگویند. البته صهیونیستها با هوچیگری منطقهای و جهانی و نیز تشدید جنایت و اشغالگری برآنند تا ضمن تحقق اهداف توسعهطلبانه براین زوال سرپوش گذارند هرچند که استمرار همین روند خود سندی دیگر بر بحرانهای شدید این رژیم است.
با تمام این تفاسیر صهیونیستها همچنان با یک چالش اساسی و لاینحل مواجه هستند و آن تاکید ملت فلسطین بر ادامه مقاومت برای رسیدن به حقوقشان است که به کابوسی برای رژیم صهیونیستی مبدل شده است. هرچند صهیونیستها به دنبال انحراف افکار عمومی از تحولات فلسطین میباشند اما ادامه مقاومت فلسطین ضعف و ناتوانیهای صهیونیستها در عرصه سیاسی، نظامی و اطلاعاتی را بیش از پیش آشکار میسازد، امری که بیش از گذشته این رژیم را در مسیر زوال قرار میدهد که حاصل آن موجی از بحرانهای درونی و خارجی برای این رژیم میباشد.
قاسم غفوری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست