جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
سوسیس، از گذشته تا اکنون
سوسیس و کالباس یکی از محصولات غذایی متداول و مرسوم و پرطرفدار در تمام دنیاست و در کشور ما نیز علیرغم حرف و حدیثهای متفاوتی که در مورد کیفیت و نوع فرآوری آن مطرح است همچنان مورد استفاده قرار میگیرد. از اینرو شاید آشنایی با سابقه این محصول فرآوری شده و پرطرفدار خالی از لطف نباشد.
سوسیس یکی از قدیمیترین محصولات گوشتی فرآوری شده است که سابقه آن به چند قرن پیش از میلاد مسیح برمیگردد و حتی در کتاب اودیسه هومر نیز به آن اشاره شده است. اگرچه در ادبیات یونان راجع به این ماده غذایی مطالبی نوشته شده است و کلمه سالامی را نیز در کتابهای یونانقدیم میتوان مشاهده کرد و تصور میرود که سالامی اولین بار در شهر سالامی واقع در ساحل شرقی یونان ساخته شده است، ولی شهر فرانکفورت آلمان نیز در تولید سوسیس آلمانی یا همان فرانکفورتر به نوعی پیشقدم بوده است. حتی گفته میشود این نوع سوسیس اواخر دهه ۱۶۰۰ میلادی توسط یک قصاب آلمانی به نام جان جورجز ابداع شده است و مردم شهر فرانکفورت نیز برای اینکه اثبات کنند سوسیس آلمانی متعلق به شهر آنان است در سال ۱۹۸۷ پانصدمین سال ابداع ساندویچ سوسیس را جشن گرفتند. البته مردم شهر وین نیز زادگاه این نوع سوسیس را متعلق به شهر خود میدانند و برای آن نیز دلایلی دارند.
در خصوص این که چه کسی برای اولین بار سوسیس آلمانی را با نان ساندویچی خورد تردید وجود دارد، ولی میگویند که ایده خوردن سوسیس آلمانی با نان ساندویچی از یک مهاجر آلمانی در شهر نیویورک گرفته شده است. این مهاجر آلمانی که در شهر نیویورک ساکن بود برای امرار معاش خود از یک چرخدستی استفاده میکرد که در آن سوسیس آلمانی را با نان شیری و ترشی کلم به فروش میرساند.
در سال ۱۸۷۱ نیز چارلز فلتمن قصاب آلمانی اولین دکه هاتداگفروشی را باز کرد و توانست ۳۶۸۴ هاتداگ را لای نان شیری طی یکسال به فروش برساند.
در سال ۱۸۹۳ نمایشگاه کلمبیا در شیکاگو شاهد خرید مقدار زیادی سوسیس توسط بازدیدکنندگان بود، چرا که مردم این غذا را که خوردنش راحت و قیمتش نیز مناسب بود دوست داشتند. پس از آن سوسیس تبدیل به غذای رایج مردم شد.
در زمانهای گذشته این غذا از دو نوع گوشت مختلف خرد شده که کمی ادویه شاهبلوط به عنوان چاشنی به آن اضافه میکردند تهیه میشد. در اوایل این فرآورده وارد رود نمیشد، بلکه به روشهای مختلف از آن نگهداری میکردند، به طور مثال آن را در نیهایی که سر و ته آن بسته بود قرار میدادند. قبل از آن که روشهای سرد کردن جدید متداول شود، سرد کردن مواد غذایی فقط در زمستان امکان داشت و به همین علت کالباس و سوسیس را در زمستان تهیه میکردند و میگذاشتند بماند و بهعلت وجود هوای سرد و خشک، کمکم مقداری از رطوبت آن کاسته میشد که در فصل تابستان قابل نگهداری باشد. در اروپا هر کشور بر حسب سلیقه خود محصولاتی تهیه کرده و بسته به مکان آنها را نامگذاری کرده است. عموما شرایط اقلیمی و سلیقههای متفاوت باعث شده است که انواع مختلف سوسیس و کالباس با ایجاد تغییرات در مراحل تولید از جمله خشک کردن، نمکسود کردن، چاشنی زدن و دود دادن تولید شود.
منبع: mt-angel sausage company
دلآرا جناتی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست