یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
مجله ویستا

عوامل مرتبط با نحوه زندگی


همانگونه كه قبلاً هم گفته شد, عوامل مختلفی از نحوه زندگی وجود دارد كه بر روی مقدار توده استخوانی اثر می كنند بنابراین با دانستن این موضوع, افراد می توانند با انجام اقداماتی مثل اصلاح رژیم غذایی و انجام تمرینات ورزشی باعث بهبود سلامت استخوانهایشان بشوند

همانگونه كه قبلاً هم گفته شد، عوامل مختلفی از نحوه زندگی وجود دارد كه بر روی مقدار توده استخوانی اثر می‌كنند. بنابراین با دانستن این موضوع، افراد می‌توانند با انجام اقداماتی مثل اصلاح رژیم غذایی و انجام تمرینات ورزشی باعث بهبود سلامت استخوانهایشان بشوند.

این اقدامات در افرادی كه دچار پوكی استخوان نیستند هم مفید است زیرا آنها خطر بروز این بیماری را در آینده كاهش خواهند داد.

كنترل رژیم غذایی:

یك رژیم غذایی حاوی كلسیم زیاد می‌تواند به سلامت و قوی شدن استخوانها كمك نماید.

لبنیات حاوی مقادیر زیاد كلسیم میباشد و افرادی كه از لبنیات استفاده نمی‌كنند باید برای رساندن كلسیم به بدنشان از قرصها و مكملهای كلسیم‌دار استفاده نمایند. از كاهش شدید وزن باید خودداری رشود چون این كار باعث كاهش حداكثر توده استخوانی خواهد شد.

كلسیم:

یك رژیم غذایی متعادل برای سلامت استخوانها بسیار اهمیت دارد. بخصوص مصرف كلسیم كافی به رسیدن به یك حداكثر توده استخوانی خوب كمك كرده و همچنین باعث كاهش از دست دادن استخوان در سن‌های بالاتر می‌گردد. گرچه بسیار از غذاها حاوی كلسیم هستند، اما تمام آنها بعد از خورده شدن،‌كلسیم زیادی در بدن آزاد نمی‌كنند. بهترین منبع كلسیم، لبنیات (مثل شیر و پنیر) و تخم‌مرغ هستند. اكثر متخصصین عقیده دارند كه روزانه یك گرم كلسیم باید در رژیم غذایی افراد وجود داشته باشد.

متأسفانه بعضی از افراد نمی‌توانند لبنیات را تحمل و هضم نمایند و بنابراین لازم است كه از طریق قرصها و مكملهای كلسیم‌دار، كلسیم صروری بدن را تامین نمایند، زیرا در صورت عدم مصرف لبنیات، خیلی مشكل است كه بتوان یك گرم كلسیم را از سایر غذاها بدست آورد. قرصهای كلسیم‌دار در انواع مختلف در داروخانه‌ها و فروشگاهها وجود دارد.

اثرات كاهش شدید وزن:

لاغر شدن شدید دارای اثرات مضری بر روی استخوانها است. بیماران دچار بی‌اشتهایی عصبی (آنوركسیا نرووزا) اغلب حتی هنگامی كه جوان هستند دچار پوكی استخوان شدید می‌شوند و گرچه مقداری از این از دست دادن استخوان آنها مربوط به امنوره (فقدان پریود ماهانه) است، اما كاهش وزن آنها علت اصلی این از دست دادن استخوان میباشد.

بی‌اشتهایی عصبی (آنوركسیانرووزا) اغلب در هنگام نوجوانی و بلوغ ایجاد میشود، یعنی هنگامی كه اسكلت بدن در حال رشد است. از دست دادن استخوان در این مرحله منجر به كاهش حداكثر توده استخوانی شده و خطر بروز پوكی استخوان را شدیداً افزایش می‌دهد. برعكس افرادی كه دارای وزن بیش از حد هستند، توده استخوانی زیادی دارند، اما این بدان معنی نیست كه ما چاق شدن افرا را تشویق نمائیم، زیرا چاقی دارای اثرات مضر زیادی بر روی سلامت افراد است! بهترین كار این است كه با توجه به قد، به یك وزن مناسب دست پیدا كنیم.

بیمارانی كه از پوكی استخوان رنج می‌برند و افرادی كه دارای وزن كمتر از معمول هستند باید در صورت امكان، افزایش وزن داده و به وزن طبیعی برسند.

رژیم غذایی خاص:

احتمالاً مواد غذایی دیگری هم وجود دارند كه برای سلامت استخوانهای ما لازم هستند. با اینحال به غیر از مصرف مقادیر زیاد كلسیم، رژیمهای غذایی خاصی برای بیماران دچار پوكی استخوان توصیه نمیشود. گیاهخواران گاهی اوقات نگران این موضوع هستند كه رژیم غذایی آنها ممكن است باعث بروز پوكی استخوان شود. به شرطی كه این افراد كلسیم كافی به بدن برسانند، هیچ مدركی وجود ندارد كه رژیم گیاهخواری برای سلامت استخوانها مفید نباشد. در واقع مصرف مقادیر زیاد پروتئین كه بصورت گوشت مصرف می‌كنیم، ممكن است باعث از دست دادن كلسیم از بدن شود. با اینحال، گیاهخوارانی كه از مصرف لبنیات خودداری می‌كنند، باید از قرصها و مكملهای كلسیمی استفاده نمایند.

مصرف ویتامین‌ها:

كمبود ویتامین D د رافراد سالخورده شایع

میباشد و می‌تواند باعث از دست دادن استخوان شد، بنابراین اهمیت دارد كه از رسیدن كافی به ویتامین D به بدنمان مطمئن شویم. هنگامی كه در معرض نور آفتاب قرار می‌گیریم، ویتامینD در پوست ما ساخته میشود. با اینحال در افرادی كه زیاد در خانه هستند و كمتر به بیرون می‌روند تا با نور خورشید مواجه شوند ممكن است كمبود ویتامین D ایجاد گردد. ویتامین D در رژیم غذایی افراد معمولاً وجود دارد، اما منبع اصلی ویتامین D ماهی‌های چرب می‌باشند كه مردم كمتر آنها را بطور منظم مصرف می‌كنند. لبنیات حاوی مقادیر كمی ویتامینD میباشد. برای افرادی كه زیاد از خانه بیرون نمی‌روند و از آفتاب دوری می‌كنند، مقدار ویتامین D موجوددر رژیم غذایی معمولاً ناكافی است و باید از قرصهای حاوی ویتامین D استفاده نمایند.


شما در حال مطالعه صفحه 1 از یک مقاله 2 صفحه ای هستید. لطفا صفحات دیگر این مقاله را نیز مطالعه فرمایید.