شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

تغذیه


تغذیه

متخصصین تغذیه برنامه های غذائی و تغذیه ای را تنظیم کرده و بر نحوه تهیه و مصرف وعده های غذائی نظارت میکنند آنها با ترویج عادتهای غذائی صحیح به پیشگیری و درمان بیماریها کمک میکنند

متخصصین تغذیه برنامه های غذائی و تغذیه ای را تنظیم کرده و بر نحوه تهیه و مصرف وعده های غذائی نظارت میکنند . آنها با ترویج عادتهای غذائی صحیح به پیشگیری و درمان بیماریها کمک میکنند.

به عنوان مثال درافراد با فشار خون بالا برای کم کردن نمک مصرفی و در افراد چاق برای کاهش دادن میزان چربی و قند مصرفی تغییرات لازم غذائی را پیشنهاد میدهند.

متخصصین تغذیه سیستمهای خدمات غذائی مؤسساتی مانند بیمارستانها و مدارس را مدیریت میکنند ، عادتهای غذائی صحیح را با آموزش ترویج میدهند وکار تحقیقاتی میکنند. زمینه های کاری اصلی آنها شامل فعا لیت در زمینه های بالینی ، اجتماعی ،‌ مدیریتی و مشاوره ای در ارتباط با مسئله تغذیه میباشد.

متخصصین بالینی تغذیه برای بیماران مؤسساتی مانند بیمارستانها و سرای سالمندان خدمات تغذیه ای ارائه میکنند. آنها به بررسی نیازهای تغذیه ای بیماران پرداخته ، برنامه های غذائی را ایجاد و اجرا کرده و نتایج را بررسی و گزارش میکنند. آنها برای هماهنگ کردن نیازهای تغذیه ای و پزشکی با پزشکان و دیگر متخصصین بهداشتی مشورت میکنند.

بعضی متخصصین تغذیه بالینی در درمان بیماران چاق ، بیماریهای سخت و مرگبار ، بیماران کلیوی ویا قندی مهارت دارند. بعلاوه این متخصصین در سراهای سالمندان ، بیمارستانهای کوچک و مراکز بازتوانی ، مدیریت بخش تغذیه را به عهده میگیرند.

متخصصین تغذیه اجتماعی مهارتهای لازم جهت پیشگیری از بیماریها و بهبود سلامتی را به افراد وگروهها آموزش میدهند.آنها با کار در مراکزی مانند کلینیکهای بهداشتی ، مؤسسات سلامت خانواده و ارگانهای حفظ سلامتی ، به برآورد نیازهای فردی ، ایجاد برنامه های تغذیه ای مناسب و توصیه های لازم به افراد و خانواده های آنها میپردازند. آنهائی که در مؤسسات سلامت خانواده کار میکنند دستورالعملهائی برای نحوه خرید خواربار و تهیه غذا برای افراد پیر ،‌افرادی با نیازهای خاص و بچه ها در خانواده تهیه میکنند.

افزایش توجه و علاقه به موضوع تغذیه منجر به ایجاد فرصتهای کاری درصنایع تولید ، تبلیغ و فروش مواد غذائی شده است و متخصصین تغذیه در این مشاغل به تجزیه و تحلیل غذاها ، تهیه بروشورها و گزارشهائی در رابطه با محتویات بسته های غذائی آماده و افزوده های ویتامینی و فیبرهای غذائی آنها میپردازند.

متخصصین مدیریت تغذیه بر برنامه های عمده غذائی در مراکز درمانی ، کافه تریاهای شرکتهای بزرگ ، زندانها و مدارس نظارت میکنند. آنها دیگر متخصصین تغذیه را به کار گرفته ، آموزش داده و مدیریت میکنند ،‌ مواد غذائی و تجهیزات لازم را خریداری و بودجه بندی کرده ، بر اجرای قوانین بهداشتی نظارت کرده وبه تهیه گزارشها و ثبت داده ها میپردازند.

متخصصین مشاوره تغذیه بصورت قراردادی با سرویسهای خدمات بهداشتی و یا در محل کار شخصی خودشان فعالیت میکنند. آنها مشتریها را از لحاظ تغذیه ای تحت آزمایشهای غربالگری قرار داده و در رابطه با مسائل تغذیه ای مانند کم کردن وزن و کلسترول خون توصیه های لازم را به آنها ارائه میدهند.

بعضی از آنها برای مؤسسات سلامتی ،‌ تیمهای ورزشی ، سوپرمارکتها و دیگر تجارتهای وابسته به تغذیه کار میکنند.