چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
۲۴ نکته درباره آپارتمان نشینی سالم و ایمن
دیگر گذشت دوره خانههای ویلایی چنداتاقخوابه با حیاط بزرگ و حوض و باغچه و... عصر، عصر آپارتماننشینی است و اگر ندانیم راه و رسم سالم زندگی کردن در آپارتمانهای امروزی چگونه است، به دردسر میافتیم. این ۲۴ نکته در کنار آن نکاتی که خودتان میدانید و تجربه کردهاید، میتواند کمکتان کند زندگی آرام و کمدغدغهای در مجتمع مسکونیتان داشته باشید....
۱) آپارتمانتان را در برابر سیل، زلزله، آتشسوزی، سرقت و سایر حوادث غیرمترقبه، بیمه کنید؛ زیرا هر چهقدر هم که خودتان اصول ایمنی را رعایت کنید باز هم ممکن است بیاحتیاطی یکی از همسایگانتان باعث صدمه رسیدن به منزل شما شود.
۲) اگر آپارتمانتان را به تازگی خریده یا اجاره کردهاید، حتما تمام قفلها را عوض کنید.
۳) روی درب آپارتمان خود یک عدد چشمی نصب کنید یا از صاحبخانهتان بخواهید که این کار را برایتان انجام دهد. این طوری میتوانید به سادگی از هویت افرادی که پشت در هستند اطلاع پیدا کنید و در خانهتان را به روی هر کسی باز نکنید. حواستان باشد که چشمی جایی نصب شود که کوتاهقدترین فرد خانواده هم بتواند از آن استفاده نماید.
۴) به کودکانتان بیاموزید هیچگاه افرادی را که نمیشناسند به داخل خانه راه ندهند؛ حتی اگر آن فرد، خودش را مامور آب، گاز یا برق یا حتی یکی از ساکنان مجتمع معرفی کند.
۵) به هیچوجه از درهایی که بخشی از آن از شیشه تشکیل شده به عنوان درب ورودی آپارتمان استفاده نکنید. شکستن شیشه و باز کردن قفل در، یکی از سادهترین کارهایی است که یک دزد میتواند انجام دهد.
۶) روی زنگ یا صندوق پستیتان، تنها نام خانوادگی خود را بنویسید و از نوشتن اسم کوچک پرهیز کنید.
۷) چراغهای زماندار برای منزلتان تهیه کنید تا هرگاه که در خانه نیستید آنها در زمان مشخصی روشن و خاموش بشوند تا سایرین از نبود شما در خانه اطلاع پیدا نکنند. حتی بد نیست تلویزیونتان را هم این طوری تنظیم کنید که هر چند ساعت یکبار به مدت نیم ساعت روشن و مجددا خاموش شود.
۸) با مشورت تمام اعضای آپارتمان، چراغهایی را در مکانهای پرت و تاریک مجتمعتان نصب کنید تا احتمال دزدی را به حداقل برسانید.
۹) بهتر است قبل از مراجعه به پارکینگ، درب آن را با کنترل از راه دور باز نکنید و تا از بسته شدن کامل آن پس از خروج مطمئن نشدهاید، گاز ماشین را نگیرید. خیلی از دزدها در کمین لحظههای غفلت شما نشستهاند و ورود به مجتمع از طریق در پارکینگ یکی از سادهترین راههای دزدی است.
۱۰) برای تمام پنجرههایتان حفاظ ایمنی بگذارید؛ حتی آنهایی که به سمت حیاط باز میشوند و حتی اگر در طبقه هفتم زندگی میکنید پیش از خروج از منزل هم از بسته و قفل بودن پنجرهها مطمئن شوید.
۱۱) در آپارتمان خود و حتیالامکان در راهپلهها، سیستم هشدار حریق حساس به دود و مونوکسیدکربن نصب کنید.
۱۲) اگر مجتمع مسکونیتان بزرگ است، با مشورت سایر اعضا، یک اتاق نگهبانی کنار در ورودی قرار دهید و از نگهبان بخواهید که نام و نشان افراد ناشناس را بپرسد و پس از هماهنگی با میزبان، او را به داخل ساختمان هدایت کند.
۱۳) اگر هنگام ورود به مجتمع یا خروج از آن یکی از همسایگانتان را در ۲۰۰، ۳۰۰ متری منزل دیدید، به بهانه ورود او به مجتمع، درب ورودی را باز نگذارید. شاید او اصلا نخواهد وارد شود یا شما در تشخیصتان اشتباه کرده باشید. اگر هم اینطور نباشد که او خودش کلید دارد و میتواند در را باز کند.
۱۴) لباسهایتان را برای خشک شدن به پشت بام نبرید. دزدی لباس از پشت بام یکی از رایجترین دزدیها در مجتمعهای بیش از ۸ واحد است.
۱۵) یکی دیگر از دزدیهای رایج در آپارتمانها، کفشدزدی است. پس اگر کفشهایتان را دوست دارید، جاکفشیتان را بیرون از منزل و در راهپله قرار ندهید.
۱۶) در مورد داراییهای نقدی، جواهرات و محل قرار دادن گاوصندوقتان با هیچ یک از اعضای آپارتمان صحبت نکنید.
۱۷) یک حفاظ آهنی کشویی با قفلی مطمئن، جلوی در آپارتمانتان نصب کنید.
۱۸) با مشورت سایر اعضا، یک ساعت مشخص برای خاموشی در نظر بگیرید و یک نفر را تعیین کنید که در آن ساعت تمامی درهای ورودی مجتمع را قفل کند.
۱۹) قبل از ورود به آپارتمان جدید، حمام، دستشویی و سینک ظرفشویی را خوب بشویید تا از وجود نداشتن هرگونه قارچ، کپک و آلودگی مطمئن شوید.
۲۰) اگر آسم یا آلرژی دارید، سعی کنید آپارتمان رو به خیابانهای شلوغ و پردود را برای سکونت انتخاب نکنید.
۲۱) اگر به حیوانات خانگی یا پرندگان آلرژی دارید، از اینکه همسایههایتان حیوان خانگی ندارند، مطمئن شوید.
۲۲) در منزلتان سیستم تهویه هوا نصب کنید.
۲۳) از کسی که برای نظافت راهپلهها میآید، بخواهید تا پلهها را خوب خشک کند تا لغزندگی آنها شما را به دردسر نیندازد.
۲۴) برای جلوگیری از افسردگی، روزی چند ساعت پردههای منزلتان را کنار بزنید و پنجرهها را باز کنید و اجازه دهید تا نور و هوای تازه به درون منزلتان بیاید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست