جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا

آلداکتون و دوپینگ


آلداکتون و دوپینگ

● آلداکتون
آلداکتون یک داروی محرک و تحریک کننده ادرار بشمار میرود و متعلق به دسته ای از محرک های پتاسیم می باشد آلداکتون نوعی مقابله گر با آلدسترون بحساب می آید این دارو برروی …

آلداکتون

آلداکتون یک داروی محرک و تحریک کننده ادرار بشمار میرود و متعلق به دسته ای از محرک های پتاسیم می باشد آلداکتون نوعی مقابله گر با آلدسترون بحساب می آید این دارو برروی هورمونهای بدن و آلدسترون تاثیر می گذارد و ترشح پتاسیم را تسریع می بخشد و ترشح سدیم را نیز بهبود می بخشد از طرفی میزان آب بدن را کم میکند و جز خانواده تحریک کننده (مدر ) ادرار بحساب می آید.

موادی که دارای آلدسترون بالا می باشند آب را در بدن ذخیره میکنند .مصرف آلداکتون منجر به کاهش آلدسترون می شود زیرا موجب ترشح زیاد و بالای سدیم میشود و به طبع جذب آب بدن نیز بالا میرود و همزمان پتاسیم نیز جذب میشود . این مساله توضیح می دهد که چرا آلداکتون به عنوان یک محرک ادرار بکار میرود و از طرفی باعث میشود پتاسیم وارده هیچ ضرری برای فرد نداشته باشد به دلیل اینکه میتواند عاملی برای به خطر افتادن عمر مفید پتاسیم سرم در بدن باشد که میتواند توازن در بدن برقرار کند.

جالب توجه است که بدانید آلداکتون یک آنتی آندروژن است از اینرو مواد آندروژندار و محصولات آندروژنی را کاهش میدهد.

ورزش کاران زن با مصرف این دارو بعد از اینکه چند دقیقه از مصرف دارو ، نشانه های افزایش نیرو در آنها بروز میکند(البته در هنگام مصرف استروئیدها یا مداوای استروییدی) ، بدین منظور بطور نرمال آلداکتون روزانه بمدت ۱۰ تا ۱۵ روز با دور ۵۰ میلی گرم مصرف میشود در مردها در نتیجه مصرف این دارو ، رابطه هورمونی نرمال آندروژنها و استروژن ها که در بدن وجود دارد تغییر می کند.

عوارض عمومی :

عوارض عمومی که می تواند شایعتر است Nipple وGynecomastia میباشد.

مصرف آلداکتون توسط پرورش اندام کاران تقریباً فقط هنگام هفته آخر قبل از مسابقات است. آلداکتون بطور نرمال ۵ تا۶ روز دردوز ۵۰ میلی گرم باید مصرف شود. البته بهتر است این دارومصرف نشو عوارض جانبی این دارو نسبت به مقایسه با قرص تیازید و فروزماید کمتر است.

مشکلات اصلی و اساسی که این دارو در مردها ایجاد می کند Gynecomastia و ناتوانی عمومی است که بسیار آزار دهنده است ، کم شدن فشار خون ، اسپاسم عضلانی ، حالت تهوع و دردهای روده ای از دیگر عوارض است استفراغ ، ضربان قلب نامنظم ، و خستگی شدید و مفرط نیز از دیگر عوارض شایع این دارو است.

لازم به ذکر است که افزایش سرمی پتاسیم بدن نیز وجود دارد .

آلداکتون در واقع نوعی دارو جهت درمان است که توسط توسط پزشک تجویز می شود و در داروخانه های آمریکا موجود است البته این دارو توسط شرکت هورینگر آلمان نیز تولید میشود که غالباً در بازار سیاه یافت می شود. هر بسته ۵۰ عددی قرصهای ۵۰ میلی گرم را نیز در بر دارد .

نوع مکزیکی این دارو ۲۵ میلی گرمی هستند که در اصل در بسته های سه نواره هستند و رنگ قهوه ای روشن دارند و هر کدام از نوارهای قرص ۲۰ عدد است . امروزه آلداکتون تقلبی یافت نمیشود.