سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

مهمان خطرناک


مهمان خطرناک

یکی از بی سر و صداترین مهمان های خانه های امروزی در سراسرجهان, امواج الکترومغناطیس هستند که توسط تلفن های بیسیم و مودم های وای فای تولید می شوند

یکی از بی سر و صداترین مهمان های خانه های امروزی در سراسرجهان، امواج الکترومغناطیس هستند که توسط تلفن های بیسیم و مودم های وای فای تولید می شوند. این دستگاه های کوچک، ارتباط تماسی و اینترنتی را از خطوط مختلف تلفن، دی اس ال، فیبرنوری یا وایمکس دریافت و تبدیل به امواج الکترومغناطیس و وای فای می کنند.

اما آیا هیچ وقت فکر کرده اید این مهمانان کوچک و قدرتمند، چه خطراتی را برای سلامتی شما ایجاد می کنند؟

وقتی صحبت از امواج الکترومغناطیسی به میان می آید، بیشتر ذهن ها به سمت گوشی های موبایل منعطف می شوند. بی سیم های هوشمند کوچولویی که هر کدام یک فرستنده ده میلی واتی و یک گیرنده دیجیتالی دارند و با هزاران امکانات دیگر مخلوط شده اند تا شما را همیشه سرگرم نگه دارند.

آیا امواج تلفن بیسیم و وای فای خطرناک است؟ بله!

به دلیل طول موج میکرونی آنها، امواج تولید شده توسط این فرستنده ها که در دامنه ۹۰۰ تا ۱۹۰۰ مگاهرتز منتشر می شوند، در علم مخابرات به امواج مایکرویو شناخته می شوند. این امواج دقیقا همان فرکانس ارتعاش ملکول آبدار و همان فرکانسی است که شما در اجاق های مایکروویو برای پختن غذا استفاده می کنید. با این تفاوت که در یک اجاق مایکروویو شما یک فرستندهء هزار واتی دارید، اما در گوشی موبایل، یک فرستنده ده میلی واتی، یعنی صدهزار بار ضعیف تر.

خوب. شاید این نسبت کمی آرام بخش باشد! اما باز هم نگران باشید: اجاق میکروویو تنها یک دقیقه کار می کند، اما گوشی شما ساعت های متمادی با بدن شما در تماس است!

توجه داشته باشید که گوشی های موبایل، تنها فرستنده هایی نیستند که در این دامنه کار می کنند، بلکه تمام دستگاه هایی که از یک مکانسیم ارتباط رادیویی دیجیتال استفاده می کنند، با همین فرکانس کار می کنند:دستگاههایی نظیر تلفن های بیسیم و فرستنده های وای فای، دستگاه مایکروفر نیز دقیقا همان دامنهء فرکانسی تلفن های موبایل را استفاده می کنند. با این تفاوت که آنها در چندین طول موج مختلف بطور همزمان اقدام به انتشار سیگنال می کنند.

خطر این دستگاه ها وقتی زیاد می شود که هر دستگاه به تنهایی قادر باشد سیگنال را هم ارسال و هم دریافت کند. بنابراین، هر دستگاهی که ارتباط دوطرفهء ارسال و دریافت اطلاعات (دیتا - صوت - تصویر - کنترل - ...) برقرار کند، یک منبع جدید آلودهء فرکانسی خواهد بود.

برای مثال میزان فرکانس های یک خانهء معمولی را بررسی می کنیم: شما، همسرتان و دو فرزندتان هر کدام یک لپ تاپ و یک گوشی هوشمند دارید، یک دستگاه دی اس ال، یک دستگاه تلفن بی سیم خانگی، یک کنترل همه کارهء سیستم سینمای خانگی و یک تلویزیون هوشمند. این یعنی: چهار لپ تاپ، چهار گوشی موبایل (که هم زمان چهار دستگاه وای فای نیز محسوب می شود) یک فرستندهء دی اس ال، دو فرستندهء دیجیتال (گوشی تلفن بیسیم و پایه اش هر کدام یک فرستندهء جداگانه محسوب می شوند) و دو دستگاه وای فای دیگر (کنترل سینمای خانگی و تلویزیون). در مجموع ما ۱۷ دستگاه فرستندهء میکروویو آزاد در خانه

داریم که با فرض ۷ ساعت سیگنال دهی در روز روشن هستند و در حال انتشار پرتو می باشند.

اگر میانگین توان هر یک از این دستگاه ها (ده میلی وات) باشد (البته وای فای تشعشعی حدود ۱۲۰ میلی وات دارد). این یعنی حدود ۳۰۰ میلی وات! حال آن را ضرب در دقیقه های یک شبانه روز کنید تا به عدد ۴۳۲۰۰۰ میلی وات - دقیقه برسید! اگر فرض کنیم یک دستگاه اجاق میکروویو ۸۰۰ وات توان داشته باشد، مثل این است که ما هر روز یک بار، یک دقیقه در اجاق مایکروویو قرار بگیریم!!! و البته نیمی از این تشعشع به تنهایی توسط دستگاه وای فای شما تامین می شود!

موضوع وقتی بغرنج تر می شود که بدانید همسایه های شما نیز با فاصلهء کمی در پشت دیوار مشغول تولید میزان مشابهی از انرژی هستند! کافی است روی کامپیوترتان فهرست جستجوگر شبکه های موجود را نگاه کنید تا ببینید در چه جهنمی از تشعشعات قرار دارید!

توجه داشته باشید که همهء دستگاه های فرستندهء حتی اگر سیگنال آنها برای ارتباط مناسب نباشد مضر هستند! چرا؟ بر اساس استانداردهای مخابراتی، توان دستگاه های فرستنده در شعاع ده متری آنها سنجیده می شود! نه در فاصله یک متری! بنابراین در شعاع ده متری شما هر دستگاهی، حتی یک فرستندهء بلوتوث نیز می تواند خطرآفرین باشد.البته این نصف واقعیت پیرامون ماست و این در بهترین حالتی است که امواج از بیرون منزل وارد محل زندگی شما نشود ،بهتر است بدانید میزان امواجی که توسط دکل های مخابراتی و بی تی اس ،رادارها،بیسم ها،امواج اینترنت های وایمکس،پارازیت ها،و دیگر امواج آلوده محیط پیرامون ما وارد زندگی ما می شود معمولا چندین برابر موجیست که در داخل خانه تولید می گردد .یعنی بدن ما در روز چندین ثانیه در مایکروفر قرار دارد

حال برای بدن ما چه اتفاقی می افتد؟

سازمان های مختلف بهداشتی، سعی در اثبات خطرناک بودن دستگاه های فرستنده رادیویی کرده اند،

اما واقعا چه خطری اثبات شده؟ معمولا چندین سال طول می کشد تا دانشمندان اعلام به خطرناک و سرطانزابودن موضوعی کنند .تحقیقات دولتی در چین نشان داده است که منحنی رشد اوتیسم در کودکان دقیقا مشابه منحنی افزایش تعداد مصرف کنندگان موبایل و اینترنت بی سیم است.

بیش از ده هزار تحقیق علمی اثبات کرده اند که تماس طولانی با امواج رادیویی عواقب خطرناکی بر زندگی انسان دارند. اگر می خواهید بدانید که چه اتفاقی برای سلولهای بدن شما در مواجهه با امواج الکترومغناطیس و مایکروویو دارد یک تخم مرغ که مشخصات یک سلول کامل دارد را درون مایکروفر قراردهید و خواهید دید که پس از چند ثانیه با بالا رفتن دمای آن تخم مرغ منفجر می شود.و این همان حالتیست که پس از بالا رفتن دمای سلول در بدن اتفاق می افتد عوارضی که این امواج بر روی بدن دارد دو دسته هستند :بالابردن دمای سلول ها که منجر به تخریب سلولی و آسیب به نقاط حساس بدن مثل سلولهای مغزی و مغز استخوان و ....که به تولید انواع تومورها و سرطان ها و همچنین آسیب به جنین و بالا رفتن میزان سقط جنین و ناقص الخلقه شدن نوزادان می گردد، همچنین در بعد از تولد ایجاد بیماری هایی نظیر آسم کودکان،بیش فعالی،خستگی مزمن،پایین آمدن رشد جسمی و مغزی و ...همچنین بر اثر بالا رفتن دمای سلول و تخریب سلولهای مغزی در اثر استفاده بیش از حد از موبایل و یا قرارگیری در میدانهای الکترومغناطیس قوی امروزه شاهد شایع شدن سرطان هایی هستیم که ناگهان و بدون دلیل خانواده ای را غافل گیر و داغ دار می کند که و غالبا، قربانی میهمان خطرناک مخفی می گردند به نام امواج الکترومغناطیس که در نزدیک دکلهای مخابراتی و یا استفاده از وسایل مودل پرتو های آلوده در منزل هستند. برخی از این عوارض این عبارتند از:

- تندخویی و پرخاشگری

- بد خوابی و بی نظمی در ریتم خواب ، بیداری و کابوس دیدن در خواب و به هم خوردن ساعت بیولوژیک بدن

- کم اشتهایی یا پر اشتهایی غیر عادی

- عارضه های جبران ناپذیر مغزی در نوزادان مانند: اوتیسم، عقب افتادگی و افزایش فشار آب درون مغزی (آنسفالی)

-کاهش میل جنسی یا ناتوانی در مردان

-طولانی شدن دوره تخمک گذاری در زنان

-تغییر و تخریب در ساختار ژنتیک دی ان آی انسان که منجر به کندی رشد بدن یا ناهنجاری های نسل بعدی می شود

-تپش قلب

-احساس دلهره ،اضطراب و استرس

-بالا رفتن فشارخون

-خستگی مزمن

-بیدارشدن با احساس خستگی پس از خواب شبانه

-احساس گر گرفتگی و داغ شدن بدن و ---عرق کردن در خواب

-سوزش چشم

-وزوز گوش

افزایش قند خون

-سرماخوردگی مزمن

-ریزش مو

-سرگیجه و سردردهای مزمن

-اختلال در فعالیت غدد درونریز و ایجاد چاقی یا لاغری

-عقیمی موقت در مردان به دلیل آسیب به اسپرم های تولید شده

-طولانی شدن زمان بهبود بیماری و دوران نقاهت

-ایجاد حالت چسبندگی بین گلبولهای قرمز و تولید لخته های خونی

-کاهش میزان یادگیری در کودکان

-آسیب به جنین در ایام بارداری

-کاهش راندمان بهره وری در محیط های کاری، شغلی و فکری

-آسیب به دیواره رگ های عصبی و ایجاد بیماری ام اس و دردها و اسپاسمهای عضلانی

-ایجاد اختلال در فرمانهای الکتریکی داخل بدن و ایجاد عوارضی نظیر تیک های عصبی و چشمی،آلزایمر زودرس،لرزش دست،و...

این عوارض بخشی از دست یافته های دانشمندان تاکنون می باشد.

امواج مایکروویو حتی روی گیاهان ، حیوانات و حشرات نیز تاثیرات مشابه دارند. آزمایشات نشان داده رشد گیاهان در اطراف فرستنده های رادیویی متوقف می شود. درخت ها تمایلی به تولید گل و دانه ندارند و پرنده ها بجای لانه ساختن و تخم گذاری ترجیح می دهند فقط آواز بخوانند یا از شهر ها فاصله بگیرند ،اغلب زنبور های عسل و پرندگان در میدانهای الکترومغناطیس مسیر لانه خود را گم می کنند. خیلی طول نمی کشد که این موجودات نیز بخاطر این امواج در معرض خطر انقراض قرار گیرند.

چه کار کنیم؟

-بهتر است از دستگاههای مولد پرتو نظیر تلفن بیسیم و وایفای استفاده ننموده یا فاصله گرفته و از تلفنهای با سیم استفاده شود.

-دستگاههای مولد پرتو را موقعی که لازم هست استفاده و پس از آن و در هنگام شب خاموش شود.

-عدم استفاده از مایکروفر ،تلفن بیسیم ،وایفای، موبایل ودستگاههای آسیب رسان مولد پرتو برای خانم های باردار و استفاده از لباسهای ضد امواج در ایام بارداری

-دوری از محل های آلوده به امواج نظیر مراکز شهری و استفاده از طبقات پایین ساختمان به دلیل اینکه طبقات بالاتر ساختمان بیشدر در معرض تابش امواج هستند

-اندازه گیری و پایش میزان امواج آلوده محیط زندگی

-استفاده از هندزفری سیم دار در هنگام استفاده از موبایل

-عدم استفاده از موبایل در داخل ماشین

-قراردادن موبایل دور از بدن

-عدم استفاده طولانی از اینترنت موبایل به دلیل تولید امواج قوی

-عدم استفاده از موبایل در محیط های بیمارستانی به دلیل اختلال در سیستم دستگاههای پزشکی

-آموزش به کودکان جهت استفاده صحیح از موبایل به دلیل اینکه امواج ده برابر بیشتر بر سلولهای مغزی کودکان تاثیر گذار است -جهت انعقاد نطفه بهتر است چند روز قبل در محیط که آلودگی امواج کمتری دارند بوده تا اسپرم از کیفیت مناسبی برخوردار باشد.

علی فرزاد

تدوین: مهندس علی زینلی

پژوهش گر و مخترع در زمینه عوارض امواج الکترومغناطیس و شیوه های ایمن سازی