چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 8 May, 2024
مجله ویستا

آ تمی وازا در جودو


آ تمی وازا در جودو

آتمی وازا از دو لغت (ate)آته به معنی ضربه زدن یا ترکیدن و لغت می (mi)به معنی انتقال به بدن می باشد . بدلیل خطر نا ک بودن فنون آتمی وازا فقط می بایستی این فنون در کاتا و دفاع شخصی تمرین شود …

آتمی وازا از دو لغت (ate)آته به معنی ضربه زدن یا ترکیدن و لغت می (mi)به معنی انتقال به بدن می باشد . بدلیل خطر نا ک بودن فنون آتمی وازا فقط می بایستی این فنون در کاتا و دفاع شخصی تمرین شود . فنون آتمی وازا جز فنون مر گ بار در جودو هستند این فنون تمرینات مداوم و دقیقی را می طلبد تا شخص بتواند براحتی حریفش را با این فنون از کار بیاندازد .

آتمی وازا یعنی حمله به نقاط حیاتی بدن تمرین فنون آتمی وازا در رده های بالا و نیاز به کسب تجربه فراوانی دارد .نمایش د قیق فنون آتمی وازا را می توان در کاتا های کیمونو کاتا – کودوکان گوشین جوتسو – جونو کاتا – ناگه نو کاتا دید .

دراین فنون حمله به نقاط حیاتی بدن با نیروی کافی و قدرت و با دقت فراوان اجرا می شود که با عث می شود حریف ناتوان یا حتی بمیرد .نکته مهمی که در آتمی وازا وجود دارد اثر شدید ضربات این فنون برروی سیستم عصبی است که از نظر علمی هم به اثباط رسیده .

ضربات ممکن است حریف را به سردرد تهوع بیهوشی و یا مرگ دچار نماید .

هنر شکست دادن حریف یا ضربه زدن به نقاط حیاتی را در کل kyasho و درمان و روشهای احیا را kappoیا katsu که این روش ابتدا در چین باستان طب سنتی چینی را تحت تا ثیر قرار داد .

همانطور که می دانید بعضی از نقاط حساس بدن ممکن است بین دو استخوان یا در نزدیکی مفاصل ویا در جای واقع شده باشد که هیچ استخوانی از آن محافظت نمی کند ویا انشعابی از عروق است که ساختار حفاظتی در آن بسیار ضعیف می باشد در نتیجه با شناخت این نقاط انتقال ضربه به اعصاب یا عروق خونی و احشا آسانتر و موثر تر می شود .

در تحقیقات علمی که در مورد میزان اثر ی که ضربات آتمی وازا می تواند بر اعضای بدن داشته باشد به این صورت بوده مغزی و شوکی ۵۳% بی حسی و پیچ خوردگی در رفتگی استخوان و شکستگی ۲۵% خون دماغ و پارگی ۲۰%از دست دادن بینای و شنوای و غیره ۲%. در یک معادله ساده می توان اثر یک ضربه را در آتمی وازا محاسبه کر د :

E= mass over ۲ * velocity squared

انرژی جنبشی

این انرژی را با نماد k.E نمایش می‌دهند. انرژی جنبشی وابسته به حالت حرکت یک جسم است. هر چه جسم سریعتر حرکت کند، انرژی جنبشی آن بیشتر است. هنگامی که جسم ساکن است، انرژی جنبشی آن صفر است.

برای جسمی به جرم m که تندی آن خیلی کمتر از تندی نور است، معادله انرژی جنبشی به صورت زیر می‌شود:

۲(سرعت جسم) × جرم جسم × ۲/۱= انرژی جنبشی

که به زبان ریاضی آن را به صورت زیر بازنویسی می کنیم :

k = ½.m.v۲

هر جسم متحرک اعم از ماشین، شناگر و یا توپ باشد دارای جرم معین و سرعت مشخصی است.

در ورزش جودو هر چقدر سرعت اجرای تکنیک بالاتر باشد باعث افزایش انرزی جنبشی بیشتر می شود و نیروی بیشتر می شود. چون در هنگام مسابقات جودوکاران با توجه به وزن برابر با هم مسابقه می دهند و وزن در هر دو ثابت است در نتیجه ورزشکاری که با سرعت بیشتری تکنیکها را اجرا کند می تواند انرژی جنبشی و نیروی بیشتری تولید کند.

فرید پولادی