دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
نسخه جدید بوش برای اعراب
تیم نومحافظه کار بوش در حالی خود را برای خروج از کاخ سفید آماده میکند که همچنان برخی تحرکات پنهان و آشکار را در قبال خاورمیانه تکرار میکند. چگونگی روند تحولات خاورمیانه به ویژه رویکرد اعراب به سازش با رژیم صهیونیستی از مهمترین سیاستهای دوران بوش بوده که بر اساس آن سیاستهای جهانی خود را تدوین کرده است.
نکته قابل توجه در تحرکات جدید آمریکا درقبال منطقه تشدید رایزنیها و فعالیتهای دیپلماتیک آنها برای اجرای طرح رویکرد اعراب به رژیم صهیونیستی است. هرچند که آمریکاییها به صراحت از شکست طرح صلح فلسطینیان و صهیونیستها خبر میدهند اما تحرکات آنها برای سازش میان اعراب و تل آویو همچنان ادامه دارد. این سیاست زمانی بیشترآشکار میشود که جرج بوش رئیس جمهور آمریکا در نسخه جدید خود برای اعراب تاکید میکند که تنها راه برون رفت آنها از چالشهای موجود و نیز به اصطلاح مقابله با قدرتمند شدن ایران، رویکرد به رژیم صهیونیستی است.
مقامات ارشد آمریکایی از جمله بوش با تاکید بر اینکه به دلیل مسائل داخلی، توانایی حمایت از خواستههای اعراب را ندارند بهترین راهکار آنها را گرایش به تل آویو برای جلوگیری از بحران جدید امنیتی و دست یابی به صلح عنوان میکنند. همزمان با انتشار این گونه موضعگیریها و طرحهای به اصطلاح جدید برای اعراب مشاهده میشود که سیاستهای آمریکا برای اجراییتر شدن این طرح که به تفرقه افکنی در منطقه شباهت دارد تا راهکار عملی، تشدید میگردد. سفر مقامات ارشد وزارت خارجه و دفاع در کنار مسئولین و دستگاههای اطلاعاتی(سیا) به منطقه، اعطای۵/۱ میلیارد دلاری به مصر برای برگزاری نشست آناپولیس به بهانه بررسی روند صلح خاورمیانه و... رامیتوان از جمله تحرکات آمریکا برای رسیدن به این اصل دانست.
در این چارچوب آمریکا از همکاری اروپا نیز بهره میبرد که برگزاری نشست آکسفورد میان برخی مقامات اسبق رژیم صهیونیستی، عربستان و انگلیس و نیز سفر سولانا به خاورمیانه بخشی از آن میباشد. نکته قابل توجه آنکه آمریکاییها برای تحریک بیشتر اعراب دو رویکرد دیگر را نیز در دستور کار قرار دادهاند. اولا تقویت نظامی رژیم صهیونیستی که تهدیدی امنیتی برای منطقهمیباشد. ثانیا بهره یگری دوباره از سیاست جنگ روانی برای تهدید نشان دادن ایران. آنها از یک سو از قدرت نظامی ایران و تهدید اعراب سخن میگویند و از سوی دیگر به بزرگ نمایی طرح مذاکرات ایران و آمریکا به عنوان رویکرد جدید واشنگتن در منطقه میپردازند.
هرچند که نیاز آمریکا به استفاده از جایگاه ارزنده ایران برای حل بحرانهای خاورمیانه امری انکارناپذیر است، اما محافل رسانهای و سیاسی آمریکا این رویکرد را نه برای اجبار، بلکه سیاستی جدید به دلیل عدم کارکرد اعراب برای آمریکا عنوان میکنند تا بدین وسیله کشورهای عربی را به سمت رژیم صهیونیستی سوق دهند. این سیاست زمانی تشدید میشود که رسانههای صهیونیست از کنارآمدن تل آویو با مذاکرات ایران و آمریکا همزمان با ارائه طرح بوش برای گرایش اعراب جهت عدم انزوای منطقه ای و حل چالشهای خاورمیانه سخن به میان میآورند تا نسخه جدید بوش برای خاورمیانه بیش از پیش فعال گردد.
قاسم غفوری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست