جمعه, ۲۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 10 May, 2024
مجله ویستا

خطرهای کشتار دام در محل‌های غیرمجاز


خطرهای کشتار دام در محل‌های غیرمجاز

به‌طورکلی کشتار دام در محل‌های غیرمجاز می‌تواند خطرهای زیادی را برای افراد جامعه و مصرف‌کنندگان داشته باشد که مهم‌ترین آنها عبارتند از:
ـ انتقال عامل بیماری‌زا توسط عوامل …

به‌طورکلی کشتار دام در محل‌های غیرمجاز می‌تواند خطرهای زیادی را برای افراد جامعه و مصرف‌کنندگان داشته باشد که مهم‌ترین آنها عبارتند از:

ـ انتقال عامل بیماری‌زا توسط عوامل ذبح درصورت ابتلا به بیماری یا عدم رعایت بهداشت فردی

ـ انتقال عامل بیماری توسط وسایل ضدعفونی نشده و غیر بهداشتی کشتار

ـ انتقال عامل بیماری توسط آلودگی محیط کشتار از طریق آلودگی‌های ثانویه گوشت

ـ انتقال عامل بیماری از طریق شست‌وشوی لاشه و گوشت به وسیله آب غیربهداشتی

ـ گسترش عوامل بیماری‌زا از طریق پراکنده شدن خون و دفع غیربهداشتی ضایعات دامی

ـ برگشت اجزای غیرخوراکی دام به چرخه مصرف انسانی

ـ خون‌گیری ناقص دام و در نتیجه جمود نعشی ناقص و کاهش کیفیت و مدت ماندگاری گوشت و بالارفتن درصد فسادپذیری آن در اثر عوامل ثانویه آلودگی

ـ تغذیه حیوانات ولگرد مانند سگ و گربه از ضایعات دامی و احتمال انتقال آلودگی از طریق این حیوانات

ـ تغذیه جوندگان موذی از ضایعات دامی رها شده حاصل از کشتار غیرمجاز دام در سطح شهر و درنتیجه کامل شدن چرخه برخی بیماری‌های مشترک انسان و دام

ـ تجمع مگس و حشرات در محل نگهداری و ذبح غیرمجاز دام

ـ خطر آلوده کردن منابع آبی زیرزمینی و انتقال و گسترش بیماری از یک منطقه به سایر مناطق

ـ نازیبایی محیط اطراف محل عرضه دام و کشتار غیرمجاز

ـ تهدید روانی کودکان در اثر مشاهده عمل ذبح دام

ـ تهدید روانی اجتماعی جامعه نسبت به فریضه قربانی به دلیل انجام این عمل بدون رعایت اصول اسلامی و بهداشتی