سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 7 May, 2024
مجله ویستا

هیجان چمدان ها را می بندد


هیجان چمدان ها را می بندد

همواره تجربه هیجان یکی از دلایل سفر به گوشه و کنار جهان بوده است, به طوری که گاهی اوقات گردشگران برای تجربه این هیجان, دست به کارهای خطرناکی می زنند پریدن از ارتفاع, سقوط آزاد از داخل هواپیما, قایق سواری در رودخانه های خروشان یا حتی سوار شدن روی حیوانات وحشی ازجمله هیجاناتی است که هر سال تعداد زیادی از این گروه را به سمت خود جلب می کند

همواره تجربه هیجان یکی از دلایل سفر به گوشه و کنار جهان بوده است، به طوری که گاهی اوقات گردشگران برای تجربه این هیجان، دست به کارهای خطرناکی می‌زنند. پریدن از ارتفاع، سقوط آزاد از داخل هواپیما، قایق‌سواری در رودخانه‌های خروشان یا حتی سوار شدن روی حیوانات وحشی! ازجمله هیجاناتی است که هر سال تعداد زیادی از این گروه را به سمت خود جلب می‌کند.

به عنوان مثال اتومبیلرانی، موتورسواری یا سوار شدن بر قایق‌های پرسرعت ازجمله ایمن‌ترین آنهاست که گردشگران و البته ورزشکاران را به سمت خود کشیده است، اما یکی از مهیج‌ترین ورزش‌هایی که هر ساله باعث جابه‌جایی گروه زیادی از علاقه‌مندان و گردشگران می‌شود پرش از روی صخره یا همان Cliff Diving است. هرچند لذت پریدن از روی صخره داخل آب از گذشته‌های دور توسط انسان تجربه شده است، اما از سال ۲۰۰۹ میلادی توسط یک شرکت بین‌المللی به صورت مسابقات جهانی درآمده و هر سال عده زیادی از گردشگران را با خود همراه می​کند.

هیجان پریدن از ارتفاع ۳۰ متری به داخل دریا، رودخانه و دریاچه تجربه‌ای است که علاوه بر شجاعت نیازمند تمرینات فراوانی است، بنابراین دست‌اندرکاران این ورزش همراه با تماشاگران و علاقه‌مندان، هنگام برگزاری این گونه مسابقات می‌توانند رونقی دوچندان به اقتصاد منطقه برگزاری مسابقه هدیه دهند. همین موضوع باعث شده تا توجه بسیاری از دست‌اندرکاران صنعت گردشگری به حضور تعداد کثیری از علاقه‌مندان در کنار ورزشکاران جلب شود و در زمینه مهیا کردن امکانات برگزاری این گونه مسابقات سرمایه‌گذاری‌های بسیار مناسب و دقیقی انجام دهند.

به همین دلیل و البته با توجه به درآمد اقتصادی این گونه مسابقات، هر کشوری که کوچک‌ترین امکاناتی در این زمینه داشته باشد در صف پریدن از موانع توسعه گردشگری خود به واسطه حضور علاقه‌مندان این ورزش ایستاده است. گرچه برخی از کشورهای مطرح در این ورزش هیجان‌انگیز مثل فرانسه، پرتغال، آمریکا، انگلستان (ولز) و نروژ به عنوان کشورهای گردشگرپذیر در جهان معروف هستند، اما برخی دیگر مثل کشورهای عمان و اکراین توانستند با استفاده از علاقه تماشاگران و البته ورزشکاران برای حضور در این رقابت‌ها، جایگاه کشورشان در صنعت گردشگری بین‌المللی را ارتقا دهند و رونق بسیار مناسبی به گردشگری کشورشان اهدا کنند.

به عنوان مثال، «وادی شب» (منطقه‌ای در ۶۰ کیلومتری شهر مسقط) در عمان که کشوری کوچک در جنوب خلیج فارس است، توانست به عنوان اولین شهر در خاورمیانه با استفاده از اقلیم و طبیعت خود میزبان برگزاری مسابقات فینال شیرجه از روی صخره در جهان باشد و به این ترتیب در زمان برگزاری این مسابقات حدود ۵۰۰۰ نفر از علاقه‌مندان ورزش شیرجه از روی صخره را در سلطان‌نشین عمان دور هم جمع کند؛ اما نکته اصلی به غیر از تجربه و ارتقای مسائل فنی ورزشی در این کشور، درآمدی بسیار مناسب از برگزاری این گونه مسابقات مهیج و رونق گردشگری عمان بود که این کشور توانست از این فرصت بخوبی استفاده کند.

این کشور ساحلی توانسته با استفاده از حدود ۱۷۰۰ کیلومتر ساحل بسیار تمیزش سالانه تعداد زیادی از گردشگران دریایی را به سمت خود جلب کند. هرچند شاید به ظاهر این کشور آب و هوایی گرم و در مواردی خشن دارد، اما ایجاد مناطق تفریحی مصنوعی سرسبز در کنار ساحل می‌تواند محل مناسبی برای اقامت چند روزه گردشگران دریایی و به طور کلی علاقه‌مندان به تفریحات ساحلی باشد.

با این حال تجربه هیجان انسان تنها با پریدن از روی صخره برای گردشگران و البته سرمایه‌گذاران این صنعت در منطقه خاورمیانه به پایان نرسیده، به صورتی که ابوظبی در جنوب ایران با سرمایه‌گذاری روی هیجان سرعت، پارک فراری را با بزرگ‌ترین​ و سریع​ترین ترن هوایی جهان را در این منطقه ساخته و هر ساله تعداد زیادی از گردشگران خارجی را به این منطقه می‌کشاند.

اما ایران با توجه به اقلیم بسیار مناسبش در جنوب و البته شمال کشور هنوز به اهمیت توجه به علاقه گردشگران به تجربه هیجان و ترشح حجم زیادی از آدرنالین در بدنشان پی نبرده و هیچ گونه سرمایه‌گذاری دقیقی در این باره انجام نداده است، یا اگر هم سرمایه‌گذاری‌ای صورت گرفته بدون هماهنگی با دیگر ارگان​های مسئول و طبق روال معمول به موازی‌کاری پرداخته است. در صورتی که بسیاری از دست‌اندرکاران و سرمایه‌گذاران صنعت گردشگری ایران را به عنوان یکی از مناسب‌ترین مناطق جهت سرمایه‌گذاری روی گردشگری ورزشی می‌دانند که با این کار می‌توان به کمک برنامه‌ریزی‌های کلان و بلندمدت، رونق اقتصادی بسیار مناسبی را به صنعت گردشگری هدیه داد، همان گونه که کشوری کویری در حاشیه جنوبی خلیج فارس توانسته از این راه گردشگری منطقه خود را تقویت کند. ‌گردشگری تنها به معرفی مناطق جذاب و دیدنی محدود نمی‌شود، این صنعت نیز نیازمند هوش و درایتی است که می‌تواند حجم بالایی از سرمایه را وارد کشور کند و در کنار آن می‌تواند جاذبه‌های دیدنی این سرزمین شگفت‌ را معرفی کند.