پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
دانستنیهای ارتودنسی متحرک
دستگاههای ارتودنسی متحرک در موارد متعددی تجویز میشوند. بهرغم ظاهر ساده، نقش آنها در درمان بسیار مهم و جدی است، به طوری که در برخی از بیماران استفاده مناسب از این وسایل به قیمت دور شدن از درمانهای پیچیدهای مثل جراحی فک است.
شرط لازم برای موفقیت درمان با دستگاههای متحرک، استفاده کافی از آنها با توجه به زمانی است که ارتودنتیست توصیه میکند که در اغلب موارد نیازمند حداقل ۱۶ ساعت استفاده در شبانه روز است.
در برخی درمانها این وسایل تنها هنگام صرف وعدههای اصلی غذایی باید از دهان خارج شوند. استفاده نامناسب از دستگاهها منجر به عدم قرارگیری درست آنها در دهان، درد و ناراحتی و لقی دندانها و از بین رفتن نتایج درمانی به دست آمده، میشود.
در ابتدای درمان ممکن است این دستگاهها نحوه صحبتکردن کودکان را موقتاً تغییر دهند، ولی اغلب کودکان، خود را با آن وفق داده و بعد از طی یک تا چند روز به طور عادی صحبت میکنند.
برای تطابق سریعتر بهتر است در روزهای اول بیمار با صدای بلندتر صحبت کند، به این منظور میتواند صفحات کتابی را با صدای بلند بخواند.
همچنین ممکن است طی ۴۸ ساعت اول آب دهان بیمار زیاد شده و قورت دادن آن سخت باشد. این مساله جای نگرانی نداشته و فرد به سرعت به آن عادت میکند.
در مواردی که بیمار دچار حالت تهوع میشود، لازم است با ارتودنتیست تماس بگیرد تا تغییرات لازم در پلاک ایجاد شود.
طی درمان بیمار میتواند رژیم غذایی عادی داشته باشد، ولی برای جلوگیری از شکسته و کج شدن اجزای دستگاههای ارتودنسی بهتر است از خوردن مواد غذایی چسبنده مثل آدامس، شکلات و مواد سفت مثل پسته، فندق، بادام و یخ خودداری کند.
چند توصیه
برای حفظ سلامتی دندانها و لثه بعد از هر بار غذاخوردن، دندانها را مسواک زده و پلاک متحرک را با یک مسواک بدون افزودن خمیر دندان یا هر نوع ماده شوینده دیگر فقط با آب کافی بشویید.
در صورتی که پلاک متحرک کثیف یا بدبو شده است، برای تمیز کردن آن میتوانید از قرصهایی که به همین منظور وجود دارد و ارتودنتیست در اختیار شما قرار میدهد، استفاده کنید.
در مواقعی که از پلاک استفاده نمیکنید، آن را در ظرف دربسته نگهداری کنید و برای جلوگیری از شکسته یا کج شدن، از گذاشتن آنها در گوشه و کنار و جیب لباس اجتناب ورزید.
عموماً بچهها میتوانند با داشتن دستگاههای ارتودنسی در دهان براحتی ورزش یا بازی کنند، ولی گاهی این فعالیتها تداخلاتی با ورزش یا بازی دارند. بهتر است با توجه به نوع دستگاه دستورات ویژه را از ارتودنتیست دریافت کنید.
دکتر محمدامین نریمانی
متخصص ارتودنسی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست