دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
نلسون ماندلا را هنوز خوب نشناخته اید
![نلسون ماندلا را هنوز خوب نشناخته اید](/web/imgs/16/119/o4mz41.jpeg)
«نلسون ماندلا» در گذشت. او رهبری بود که موفق شد تاریخ آفریقا و بخشی از جهان را برای همیشه تغییردهد. او نامش در کنار بزرگان بسیاری از جمله «مهاتما گاندی» که برای برقراری صلح و برابری مبارزه میکردند جاودانه شده است. شاید افراد زیادی درباره زندگی او و ماجراهایی که برایش اتفاق افتاده چیزهایی بدانند. اما نکاتی درباره زندگی او وجود دارد که شاید برای بسیاری ناشناخته و تازه و در عین حال عجیب باشد.
● معنی نام مستعارش «مشکل ساز» بود
پیش از اینکه اسم مسحی «نلسون» به او داده شود، در بدو تولد والدینش او را «رولی هالاهلا» نام نهادند که ترجمهاش «مشکل ساز» است. انگار از بدو تولد، قرار بود زندگی او همراه با دردسر و مشکلات فراوان باشد.
● جدش یک پادشاه بود
جد پدری «ماندلا» حاکم مردم منطقه «تیمبو» در محدوده استان «ایستر کیپ» امروزی در افریقای جنوبی بوده است. نام پدر بزرگش «ماندلا» بود که تبدیل به نام فامیل او شد.او حتی به دلیل مبارزاتش نه تنها تحصیل در دانشگاه، بلکه لقب سلطنتیاش را هم رها کرد.
● او به دلیل یک جرم مشترک هم به شش سال زندان محکوم و هم تبرئه شد
از انجایی که او یک فعال سیاسی بود و دولت آفریقای جنوبی سعی در متوقف کردن او داشت، وی را به جرمهای مختلف محکوم کرد. به دلیل حجم بالای جرائم منتسب به او و سیستم بروکراتیک دادگاههای افریقای جنوبی در ان زمان، وی را به دلیل یک جرم، یکبار محکوم به شش سال زندان، و یکبار نیز تبرئه کردند.
● ماندلا همیشه با لباس مبدل در افریقا میگشت
به محض محکومیت در دادگاه، او شروع به سر و سامان دادن به کنگره ملی آفریقایی و سازمان سیاسی خود به عنوان رهبر حزب کرد. برای جلوگیری از دستگیر شدن او همیشه با لباس مبدل از جمله یک راننده و یا یک رئیس قبیله آفریقایی به زندگی و رفت و آمد در افریقا ادامه میداد.
● او ۱۸ سال در یک جزیره زندانی بود
سرانجام او در سال ۱۹۶۲ دستگیر شد. «ماندلا» را بلافاصله به جزیر «روبن» دور از ساحل «کیپ تاون» فرستادند. او در سلولی نمور بر روی حصیر میخوابید و مجبور به بیگاری با شکستن سنگها و تبدیل آنها به قطعات کوچک بود. در یک دوره به دلیل به چشم زدن یک عینک آفتابی به سلول انفرادی فرستاده و همین باعث آسیب دیدن چشم هایش شد. او سر انجام پس از ۱۸ سال از جزیره به زندانی دیگر منتقل شد. این تنها بخشی از ۲۷ سال زندان «ماندلا» بود.
● در سن ۷۶ سالگی به ریاست جمهوری برگزیده شد
این مدت زندان طولانی، باعث تسلیم شدن «ماندلا» نشد. او پس از سالها مبارزه و تلاش، سرانجام به در سال ۱۹۹۴ در سن ۷۶ سالکی به ریاست جمهوری افریقای جنوبی برگزیده شد. او و حزبش بلافاصله شروع به کار کردند و سیاستهایی را برای رفاه و بالابردن سطح اجتماعی مردم کشور انجام دادند.
● او با «مایکل جکسون» و «اسپایس گرز» میهمانی مشترک داشته است
«ماندلا» به دلیل شخصیت مهربان و مستقل خود، پس از ریاست جمهوری تبدیل به یک ستاره شد که مراسم خیریه فراوانی را ترتیب داد و یا در آنها شرکت کرد. او با بسیاری از ستارگان موسیقی و سینما دوست بود و حتی «مایکل جکسون»، «اسپایس کرز» و «ووپی گلدبرگ» را از میان این ستارگان به میهمانی در خانه خود دعوت کرد.
● در زمان بازنشستگی گفت : با من تماس نگیرید، من خودم با شما تماس میگیرم.
ماندلا دوبار سعی کرد خود را بازنشسته کند. بار اول پس از بازنشستگی، او سعی کرد از تمامی فعالیتهای سیاسی و اجتماعی کنارهگیری کند که چندان موفق نبود. چند سال بعد تصمیم گرفت از چنان بازنشستگی نیز خود را بازنشسته کند! او در جملهای معروف یه رسانهها گفت : با من تماس نگیرید، من خودم با شما تماس میگیرم. اما حتی پس از بازنشستگی کامل، باز هم نتوانست از فعالیتهای بشر دوستانه اش دست بکشد.
● او طراح شخصی لباس های خود را داشت
ماندلا همیشه شیک و تمیز بود. از زمانی که رئیس جمهور شد، در روز چندین بار لباسهایش را عوض میکرد. او همچنین به پوشیدن لباسهای با طرح های سنتی و رنگهای شاد معروف بود که طراح شخصی خودش آنها را طراحی می کرد.
● برای فیلم زندگینامهای او گروه «یو۲» ترانه ای خوانده است
«ماندلا: راه طولانی تا آزادی» آخرین فیلمی است که بر اساس زندگی او با بازی «ادریس البا» در نقش «ماندلا» ساخته شده و آهنگ «عشق معمولی» را گروه مشهور راک «یو۲» برای این فیلم ساخته است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست