جمعه, ۲۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 14 February, 2025
خودآزمایی پوستی
![خودآزمایی پوستی](/web/imgs/16/161/rkzox1.jpeg)
دکمههای پوستی نوعی برآمدگی شبیه به خال اما به رنگ پوست هستند. این برآمدگیها به هیچ عنوان درد و خارش ندارند یا بوی نامطلوب نمیدهند....
گاهی ممکن است پوست اطراف آنها در اثر برخورد با لباس یا قرار گرفتن در مجاورت طلا و جواهرات دچار قرمزی و التهاب شود یا خود دکمههای پوستی کمی کمرنگتر یا پررنگتر از پوستتان باشند که اینها امری کاملا طبیعی هستند و جای نگرانی ندارند. اگر دکمههای پوستی شما را اذیت میکنند یا درد و سوزش دارند، باید حتما بلافاصله به متخصص پوست مراجعه کنید تا او با بررسی بیشتر، اقدامهای درمانی لازم را برایتان انجام دهد. حالا که کمی با این ضایعه پوستی آشناتر شدید، اگر فکر میکنید روی بدن شما هم چندتا دکمه پوستی وجود دارد، قلم و کاغذی بردارید و به سوالهای این آزمون پاسخ دهید تا اطلاعات خود را درباره آن بالاتر ببرید.
● پرسش ها
۱ وجود دکمههای پوستی میتواند اولین نشانه ابتلا به سرطان پوست باشد.
الف. درست ب. غلط
۲ جراحی و خارج کردن دکمههای پوستی پیش از بدتر شدن ظاهر آنها، الزامی است.
الف. درست ب. غلط
۳ عامل ابتلا به دکمههای پوستی چیست؟
الف. باکتری
ب. حساسیت به گرد و خاک و آلودگی هوا
ج. گزیده شدن با حشره تریلوبیت
د. هیچکدام
۴ کدامیک از عوامل زیر احتمال ابتلا به دکمههای پوستی را افزایش میدهد؟
الف. چاقی ب. دیابت
ج. بارداری د. تمام موارد
۵ اگر دکمههای پوستی را خارج کنید، حتما آنها در تمام سطح بدنتان منتشر خواهند شد.
الف. درست ب. غلط
۶ دکمههای پوستی واگیردار هستند.
الف. درست ب. غلط
۷ کدامیک از گروههای سنی، بیشتر در معرض ابتلا به دکمههای پوستی قرار دارند؟
الف. کودکان ب. جوانان
ج. میانسالان د. سالمندان
۸ استفاده از داروهای مخصوص از بین بردن زگیل برای درمان دکمههای پوستی هم موثر است.
الف. درست ب. غلط
۹ پزشکان کدامیک از روشهای زیر را برای از بین بردن دکمههای پوستی به کار میبرند؟
الف. جراحی ب. فریز کردن
ج. سوزاندن د. تمام موارد
۱۰ کدام یک از قسمتهای پوست، بیشتر در معرض ابتلا به دکمههای پوستی قرار دارد؟
الف. گردن ب. زیر بغل
ج. کشاله ران د. تمام موارد
● پاسخها
۱ غلط. وجود یک یا چند دکمه پوستی روی گردن یا پشت بازوها نباید باعث نگرانی شما شود. این ضایعات پوستی بیخطر هستند و نمیتوانند نشانه ابتلا به سرطان باشند. حتی وجود آنها نمیتواند خطر ابتلا به هیچ نوع سرطانی را در شما افزایش بدهد. دکمههای پوستی در بیشتر موارد به اندازه یک عدد برنج کوچک و از پوست آویزان هستند. گاهی آنها به تنهایی یا در کنار هم به وجود میآیند که در هر دو صورت هم خطری شما را تهدید نخواهد کرد.
۲ غلط. از آنجایی که وجود دکمههای پوستی کاملا بیخطر است و دلیل پزشکیای برای خارج کردن آنها وجود ندارد، بنابراین اگر از شکل ظاهری آنها اذیت نمیشوید و میتوانید تحملشان کنید، نیازی به خارج کردنشان از پوست نیست. از طرفی اگر برای اولینبار وجود یک دکمه پوستی را در گردن یا پشت بازوهایتان حس کردید، بد نیست آن را به یک متخصص پوست نشان دهید. گاهی برخی از افراد، ضایعات بدخیم پوستی را با دکمههای پوستی اشتباه میگیرند و به آن توجهی نمیکنند. دکمههای پوستی که تغییر رنگ میدهند، خونریزی میکنند یا به سرعت بزرگ میشوند باید مورد بررسی و نمونهبرداری قرار بگیرند. وجود این ضایعات پوستی در اطفال هم باید حتما به پزشک کودکان خبر داده شود.
۳ هیچکدام. متخصصان هنوز نتوانستهاند دلیل یا عامل مشخصی را برای ابتلا به دکمههای پوستی عنوان کنند. آنها معتقدند که شاید ترکیبی از ژنتیک، شرایط محیطی، ساییدگی پوست با لباسهای مختلف و تغییرات هورمونی بر ایجاد دکمههای پوستی تاثیرگذار باشند.
۴ تمام موارد. نتایج تحقیقات جدید نشان دادهاند افراد مبتلا به دیابت که انسولین تزریق میکنند، شانس بیشتری در ابتلا به دکمههای پوستی دارند. از طرف دیگر، محققان به این نتیجه رسیدهاند که تماس بیشتر دکمههای پوستی با سایر قسمتهای پوست بدن در افراد چاقی که پوستشان روی هم تا میشود هم امکان افزایش یا پیدا شدن سر و کله این ضایعات پوستی را بالا میبرد. تغییرات هورمونی در بارداری هم میتواند از دیگر عوامل ایجاد دکمههای پوستی باشد. ضمن اینکه افراد مبتلا به بیماریهای مزمن هم در معرض ابتلا به دکمههای پوستی قرار دارند.
۵ غلط. اگر دکمههای پوستی توسط متخصص پوست از بدن خارج شوند، امکان منتشر یا زیاد شدن آنها در سطح پوست وجود ندارد. البته گاهی طبیعت برخی از افراد بهگونهای است که اگر جای دکمههای پوستی را دستکاری یا موی آن ناحیه را اصلاح کنند، دوباره با رشد دکمه پوستی جدیدی مواجه خواهند شد اما در این صورت هم دکمه پوستی فقط در همان ناحیه و به تنهایی ایجاد میشود و به سایر نقاط بدن انتقال نمییابد.
۶ غلط. دکمههای پوستی به هیچ عنوان واگیردار و مسری نیستند. آنها نمیتوانند در اثر تماس پوستی از فردی به فرد دیگر منتقل شوند.
۷ سالمندان. پیری پوست یکی از شایعترین عوامل ایجاد دکمههای پوستی محسوب میشود. بنابراین هرچند که میتوان دکمههای پوستی را در هر سن و سالی مشاهده کرد، اما پیدایش آنها پس از سنین میانسالی دور از انتظار نخواهد بود.
۸ غلط. برخی از افراد گمان میکنند میتوان با استفاده از داروهای مخصوص ازبینبردن زگیل، دکمههای پوستی را هم درمان کرد. اما متخصصان معتقدند که زدن کرم یا پمادهای سرکوبکننده زگیل روی دکمههای پوستی تنها باعث التهاب پوست آن ناحیه و ایجاد مشکلات بعدی میشود.
۹ تمام موارد. جراحی یکی از رایجترین روشهای درمان دکمههای پوستی است. از آنجا که معمولا دکمههای پوستی، بسیار کوچک هستند برای جراحی آنها نیازی به استفاده از داروی بیحسی یا بیهوشی پیدا نمیشود. ممکن است ناحیه جراحیشده کمی خونریزی هم داشته باشد که این خونریزی ظرف مدت کوتاهی برطرف خواهد شد. سرمادرمانی یا فریزکردن و سوزاندن دکمههای پوستی هم از دیگر روشهای درمان آن است. البته امکان ایجاد تغییر رنگ در محل ضایعهای که مورد سرمادرمانی یا سوزاندن قرار گرفته است، وجود دارد و به همین دلیل برخی از افراد ترجیح میدهند از این دو روش برای از بین بردن دکمههای پوستی خود استفاده نکنند. گاهی اوقات هم دکمههای پوستی به خودیخود از بین میروند و نیازی به درمان ندارند. حواستان باشد که اگر دکمههای پوستی روی سطح پلک شما به وجود آمدند، حتما درمانهای لازم را زیر نظر یک چشمپزشک مجرب انجام دهید.
۱۰ تمام موارد. هرچند احتمال وجود دکمههای پوستی در تمامی قسمتهای بدن وجود دارد اما پوست گردن، زیر بغل، کشاله ران، پشت پلک و زیر سینه (در خانمها) بیشتر مستعد ایجاد آنها هستند.
دکمههای پوستی را چقدر می شناسید؟
منبع: WebMD
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست