شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجله ویستا

جدال روی سکوی اول


جدال روی سکوی اول

یکی از بهترین سیستم های عامل نصب شده در گوشی و دیگر گجت ها, iOS است, به همین دلیل مایکروسافت تلاش کرده تا سیستم عاملی مشابه را در قالب Metro UI وارد بازار کند

یکی از بهترین سیستم‌های عامل نصب شده در گوشی و دیگر گجت‌ها، iOS است، به همین دلیل مایکروسافت تلاش کرده تا سیستم عاملی مشابه را در قالب Metro UI وارد بازار کند. این سیستم عامل را می‌توانید در تبلت‌های نوع ویندوز RT و در PC‌های مجهز به ویندوز ۸ پیدا کنید. مایکروسافت نام Metro را برای این سیستم در نظر گرفته و تا به حال نام دیگری برای آن انتخاب نکرده است.

سیستم عامل مترو ساده و آسان‌تر از iOS طراحی شده است، ولی این تنها تفاوت این دو از یکدیگر نیست. شما برای دسترسی به برنامه‌های «مترو» لازم است منوهای مختلف را باز کرده و وارد برنامه مورد نظر شوید. در حالی که در سیستم‌های اپل آیکون تمام برنامه‌ها روی صفحه نمایش قرار گرفته و با یک کلیک روی آن وارد برنامه دلخواهتان می‌شوید. برای مقایسه این دو سیستم عامل، کاربردهای متفاوت آن دو را در اینجا بررسی می‌کنیم.

یکی از تفاوت‌های این دو سیستم، در برنامه ایمیل‌شان است. برنامه ایمیل در iOS بسیار ساده و روان طراحی شده و از طریق لمس قسمت وسط و گوشه‌های صفحه نمایش می‌توانید کنترل کل ایمیل‌هایتان را در دست بگیرید. علاوه بر این شما می‌توانید با استفاده از pre-account ایمیل‌هایتان را امضا کنید. از طریق آیکون all-inbox دسترسی به ایمیل‌تان مهیاست. البته می‌توانید توسط یکی دیگر از account‌هایتان به اینترنت متصل شده و ایمیل را چک کنید. علاوه بر این شما می‌توانید ترتیب قرار گرفتن ایمیل‌ها را به دلخواه تغییر دهید یا در قسمت VIP با وارد کردن ایمیل افراد مورد علاقه‌تان، آنها را از فهرست ایمیل‌های دیگرتان جدا کنید.

علاوه بر این شما می‌توانید فونت و متن دلخواهتان را انتخاب کرده تا هر طور که دوست داشته باشید متن‌تان نمایش داده شود. برنامه مترو نیز در صورت انتخاب متن، ابزارهای تغییر و کنترل آن را در اختیارتان قرار خواهد داد.

چنانچه شما می‌خواهید فقط کارهای بسیار ساده و معمولی با ایمیل انجام دهید، برنامه ایمیل مترو برایتان کفایت می‌کند؛ زیرا با این برنامه بیشتر اکانت‌های موجود در اینترنت را می‌توانید باز کنید. تنها اکانتی که شما نمی‌توانید به آن دسترسی پیدا کنید، برنامه ایمیل POP است، که به نوبه خود جزو یکی از بزرگ‌ترین مشکلات این سیستم عامل تعریف شده است. به دلیل بزرگ بودن صفحه نمایش طراحی شده برای ویندوز ۸ و RT شما می‌توانید محتویات ایمیل، فهرست پیامک‌ها و ایمیل‌های جدیدتان را در آن واحد مشاهده کنید.

یکی دیگر از تفاوت‌های برنامه ایمیل‌ها در مترو در مقایسه با سیستم‌های اپل در این است که برای دسترسی به ایمیل‌ها باید مراحل بسیاری طی کنید؛ مثلا برای جستجو بین پیامک‌ها باید به کمک Search charm این کار را انجام دهید. در ضمن شما به فیلتر‌هایی چون From یا Subject دسترسی ندارید، لذا این برنامه همانند برنامه ایمیل طراحی شده برای iOS چندان که باید کاربرد ندارد و لازم است تغییرات زیادی روی آن اعمال شود.

در مقایسه برنامه جستجوگر این سیستم‌های عامل، باید بگوییمSafari۶ در اپل همانند برنامه جستجوگر موجود در desktop‌ها سرعت و دقت مورد نیاز کاربران را تامین می‌کند. علاوه بر این شما می‌توانید به انواع نشانه‌های بوک مارک و آیکون «خواندن بعد» که اپل طراحی کرده دسترسی داشته باشید. همچنین با اضافه شدن قابلیت iCloud موجود بر سیستم اپل شما می‌توانید صفحه‌های Book Mark شده دیگر گجت‌های مجهز به اپل را نیز مشاهده کنید. به همین دلیل قابلیت اشتراک‌گذاری و پرینت گرفتن صفحه‌های مختلف اینترنت در سیستم‌های عامل اپل بسیار آسان‌تر از دیگر سیستم‌هاست، به خاطر امکان ساپورت برنامه‌های نوشته شده به زبان HTML۵ این جستجوگر جزو یکی از بهترین موتورهای جستجو به حساب نمی‌آید. تنها نقطه ضعف Safari۶ در نشان ندادن صفحه نمایش به صورت thumbnail است، که اندروید‌ها و ویندوز ۸ هر دو به این قابلیت مجهز است. علاوه بر این دکمه Home روی این جستجوگر موجود نیست.

جستجوگر طراحی شده در سیستم‌های مترو از نوع IE۱۰ طراحی شده است، که شما می‌توانید در ویندوزهای معمولی چنین جستجوگرهایی را مشاهده کنید. از طریق نوار قرار داده شده روی منو می‌توانید صفحه نمایش مورد نظرتان را به صورت Thumbnail ببینید و پنجره مربوط به دو پنجره باز شده را در آن واحد کنار هم داشته باشید.

تقویم طراحی شده برای آیپد تمام ابزارهای لازم برای انجام کنترل‌های لازم را روی صفحه دارد. پس به آسانی می‌توان قرارهای ملاقات‌تان را از طریق چنین تقویم‌هایی مشاهده کنید و بخوانید. یک view برای آیپد طراحی شده که امکان مشاهده تقویم را به صورت روزانه در اختیار کاربر قرار می‌دهد، در حالی که چنین عملکردی در برنامه مترو در نظر گرفته نشده و موجود نیست. هرچند تقویم طراحی شده برای سیستم‌های مترو خیلی ساده و آسان است، اما شما می‌توانید در آن واحد با چند تقویم کار کنید و تعدادی از دوستانتان را برای متصل شدن به چنین تقویمی دعوت کنید. البته مرور رویدادهای جدید در این تقویم چندان کار آسانی نیست، چرا که گزینه invite inbox برای نمایش محتویات موجود در تقویم وجود ندارد. در ضمن برای به دست گرفتن کنترل قسمت‌های مختلف تقویم‌تان لازم است از قسمت منوی طراحی شده روی این صفحه استفاده کنید. با کمک این برنامه می‌توانید از یک تقویم به تقویم دیگر بروید و هر آنچه را که می‌خواهید در قسمت‌های متفاوت آن یادداشت کنید.

نازلی وحدت

منبع: www.infoworld.com