چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

تربچه و مقابله با سرطان


تربچه و مقابله با سرطان

تربچه از انواع سبزیجات است که به صورت خام مصرف می‌شود. از آنجا که ریشه‌های تربچه به طور کامل در خاک مانده و رشد می‌کند، مقدار زیادی از مواد معدنی و آلیگوآمین‌ها را جذب می‌کند. …

تربچه از انواع سبزیجات است که به صورت خام مصرف می‌شود. از آنجا که ریشه‌های تربچه به طور کامل در خاک مانده و رشد می‌کند، مقدار زیادی از مواد معدنی و آلیگوآمین‌ها را جذب می‌کند. براساس تحقیقات به عمل آمده، رنگدانه‌های تربچه قرمز از بروز سرطان جلوگیری می‌کند و به همین ترتیب سایر ترب‌ها بخصوص ترب سیاه دو تا پنج برابر بیشتر از ترب قرمز یا سفید در مقابل سرطان نقش‌آفرین است.

هر عدد تربچه ۱۰۰ گرمی حاوی ۲۴۳ میلی‌گرم پتاسیم و ۲۰۶ گرم کلسیم است.

طعم تند تربچه از گوگرد موجود در آن ناشی می‌شود. مقدار ویتامین ث حدود ۲۳ میلی‌گرم بوده و ۳۰ درصد از نیاز روزانه بدن را برآورده می کند.

از طرف دیگر رنگدانه‌های این گیاه حاوی ویتامین ب بوده و در سلامت عروق نقش دارد.

از آنجا که تربچه به صورت خام مصرف می‌شود، حاوی مقادیر بالایی فیبر (۵/۱ گرم در ۱۰۰ گرم) است. تربچه از دیرباز به صورت خام و تنها ریشه آن مصرف می‌شد، اما برگ‌های سبز آن نیز دارای طعم مطلوب بوده و حاوی مقدار زیادی پرو ویتامین آ است که برای سلامت چشم مفید است. برگ‌های ترب حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین ث و همچنین آهن است. تربچه را می‌توان حتی به صورت پخته نیز مصرف کرد.

روش تهیه

تربچه‌های سالم را انتخاب کرده، ۱۰ دقیقه بخارپز کرده سپس در مقدار کمی کره به مدت دو دقیقه تفت دهید. همچنین از برگ‌های سبز تربچه به صورت خرد شده در سوپ‌ها یا املت تخم مرغ و یا به صورت پخته مانند اسفناج می‌توان استفاده کرد.

تربچه‌های برش داده بر روی نان و پنیر نیز می‌تواند یک ساندویچ ساده مناسب در وعده شام باشد.