پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا

درمان سردرد با رژیم غذایی


درمان سردرد با رژیم غذایی

در طول سال شاید چندین هزار نفر از بیماری سردرد رنج می برند و برای درمان آن به پزشك مراجعه می كنند، اما در عین ناباوری متوجه می شوند كه پزشك هیچ علت فیزیكی برای سردرد آنها تشخیص …

در طول سال شاید چندین هزار نفر از بیماری سردرد رنج می برند و برای درمان آن به پزشك مراجعه می كنند، اما در عین ناباوری متوجه می شوند كه پزشك هیچ علت فیزیكی برای سردرد آنها تشخیص نداده است و گاهی برای درمان بیماران داروهای مختلفی مانند استامینوفن و دیگر داروهای خواب آور و... تجویز می كند شاید این بیماران پس از مصرف داروهای مسكن، به مدت چند ساعت احساس آرامش كنند اما بعد از اتمام تاثیر دارو چه بسا شدت درد دو چندان شود.

بنابراین ریشه بسیاری از بیماری ها از جمله سردرد را می توان در برنامه غذایی جست وجو كرد و با بازنگری در غذاهای مصرفی روزانه، روزنه امیدی در رهایی از سر درد یافت به ویژه اگر پزشك معالج هیچ عامل فیزیكی خاصی را در بروز سردرد تشخیص ندهد.

عوامل ایجاد كننده سردرد

در ایجاد سردرد عواملی متعددی مثل فشارهای عصبی و تنش، كم خوابی، تابش نور فراوان، تغییرات آب و هوایی و عطرهای قدی نقش موثری را ایفا می كنند البته نباید از نقش غذاهای مصرفی در ایجاد سردردهای مزمن گذشت عدم مصرف این مواد غذایی در درمان قطعی و جلوگیری از این بیماری مزمن موثر است. این غذاها مجموعه ای بزرگ و متنوع اند كه برخی از افراد به انواع متنوع و بعضی دیگر به چند نوع از آن غذاها حساسیت دارند.

در مصرف این مواد غذایی دقت كنید!

علاوه بر مصرف پاره ای سبزیجات، خشكبار (مانند انجیر) و مواد قندی و لبنی، كارشناسان تغذیه بر این باورند، كه مصرف حبوباتی مانند عدس، لوبیا و ماش، انواع ترشی و فلفل های بسیار تند و زیتون، و هم چنین خرمای خشك سبب ایجاد سردرد در افراد می شود.

خوردن شكلات ها، بستنی، شیرینی های مختلف حاوی خشكبار و یا خام سردرد را تشدید می كند. تخم مرغ، انواع پنیرها و شیرهای پرچرب از مواد غذایی ایجاد كننده سردرد هستند. گروه بعدی تشدیدكننده سردردها، از این قرارند: سس سویا و سركه (بجز سركه سیب و سركه سفید)، سس مایونز، جوز هندی، روغن زیتون و افزودنی های محتوی سركه، انواع مربا و عسل، انواع خاویار و گوشت های بسته بندی شده و دل و قلوه.

این غذاها مجازند

بیمارانی كه گریبانگیر سردرد هستند می توانند به مصرف انواع سبزیجات، میوه هایی نظیر نارنگی، پرتغال، گریپ فروت، لیمو، موز و آناناس و... در روز به اندازه نصف فنجان بپردازند.

خوردن گوشت تازه، مرغ و ماهی، چه به صورت تازه و كنسرو شده كاملا مجاز است!

شما می توانید در برنامه غذایی روزانه تان، مصرف نان های فرانسوی، ایتالیایی، نان های متشكل از آرد سفید و گندم، نان های فانتزی كه یك روز از پخت آن گذشته است و تخم مرغ و شیر بدون چربی به اندازه متعادل، بگنجانید.

صد البته رعایت نكات فوق نیازمند مشاوره با پزشك و هوشیاری بیمار در برقراری ارتباط بین غذاهای مصرفی در نوبت های مختلف است كه سبب پیشگیری از سردردهای مختلف می شود.

لیلا شیخانی