شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
مجله ویستا

فضای روزنامه نگاری نیاز به نگاه های جدیدتری به مخاطب دارد


امروزه ارائه نگاه غیر رسمی به وقایه و اتفاقات به دلیل مقبولیت برای مخاطب یک شیوه خاص خبری محسوب می شود مصطفی قوانلو قاجار نویسنده وبلاگ روزنامه نگارنو به عنوان یکی از سخنرانان نخستین جشنواره دانشجویان وبلاگ نویس به ارائه دیدگاه های خود با عنوان سایبرژورنالیسم و وبلاگ, تفاوت ها و شباهت ها پرداخت

وی در بخشی از مطالب خود با طرح این پرسش که گسترش دامنه فعالیت هایی وبلاگ نویسان این سووال را مطرح می کند که آیا وبلاگ نویسی را می توان مترادف با روزنامه نگاری دانست ؟ و ایا وبلاگ نویسی به نوعی روزنامه نویسی تلقی می شود؟ گفت: در حال حاضر برخی سازمان ها وبلاگ را به عنوان فرمی قابل فبول از رونامه نگاری به رسمیت شناخته اند.چه بسا دانشگاه های آمریکایی نظیر هاروارد وبلاگ را در واحدهای دانشگاهی خود گنجانده اند.

وی در تعریف آکادمیک روزنامه نگاری اینترنتی به معنای عام بیان داشت: سایبر ژورنالیسم ، قابلیت دسترسی سریع به اطلاعات، سرعت به روزرسانی،توزیع افقی اطلاعاتو فقدان سلسله مراتب قدرت در تولید اطلاعات با استفاده از فناوری های نوین ارتباطی در جهت دو سویه گی و ریشه کنی سانسور و تقویت آزادی بیان است.

وی با اشاره به شباهت وبلاگ و روزنامه نگاری اینترنتی گفت: برای وبلاگ نویسان و روزنامه نگاران عادی آن است که گروه اول تمامی فعالیت های خود را از طریق اینترنت و وب و به صورت آنلاین انجام می دهند.حال آنکه این مساله در مورد روزنامه نگاران صدق نمی کند.

وی ادامه داد: به نظر می رسد حتی در زمینه روزنامه نگاری وجه غیر رسمی وبلاگ ها حفظ شده است و به رغم این که در اوایل همین موضوع غیر رسمی بودن وبلاگ ها یکی از مهمترین ضعف های آنها در برابر قدرت نمایی در برابر رسانه های سنتی به شمار می رفت، اما امروزه ارائه نگاه غیر رسمی به وقایه و اتفاقات به دلیل مقبولیت برای مخاطب یک شیوه خاص خبری محسوب می شود.

وی در پایان گفت: به عقیده برخی تحلیلگران با افزایش تعداد رسانه ها طی چند دهه گذشته و حجم گسترده اطلاعاتی که روزانه از طریق رسانه ها به ذهن مخاطبان سرازیر می شود و استفاده از آخرین تکنیک ها و روش ها برای جلب مخاطبان فضای روزنامه نگاری در جهان نیاز به نگاه های جدیدتری به مخاطب و نیازهای او دارد.