دوشنبه, ۱ مرداد, ۱۴۰۳ / 22 July, 2024
مجله ویستا

سرزمین وسیع اسکی آلپاین


سرزمین وسیع اسکی آلپاین

شاید در جدول مدال‌های المپیک زمستانی ۲۰۱۰، اتریش به پای کانادا، آمریکا و آلمان نرسیده باشد، اما «المپیک بتازگی پایان یافته» در ونکوور کانادا، سند تازه‌ای درباره تخصص اسکی‌بازان …

شاید در جدول مدال‌های المپیک زمستانی ۲۰۱۰، اتریش به پای کانادا، آمریکا و آلمان نرسیده باشد، اما «المپیک بتازگی پایان یافته» در ونکوور کانادا، سند تازه‌ای درباره تخصص اسکی‌بازان اتریش در قسمت آلپاین بود. مخالفان این ایده قدیمی قطعا به تعداد مدال‌های برده میلر آمریکایی و یورش هموطن وی لیندسی وون به مدال‌های قسمت زنان اشاره و روی آن مانور خواهند کرد و نروژی‌ها به اکسل لوند اسویندال می‌بالند، اما اتریش به رغم کسب مدال‌هایی که به حد کفایت نرسید و حق مطلب را درباره‌شان ادا نکرد، همچنان سرزمین نخست اسکی آلپاین جلوه کرد و فقط سوئیس و تا حدی آلمان هستند که می‌توانند در این زمینه با اتریش برابری کنند.

وقتی بحث رشته اسلالوم و برگزاری مسابقه آن در روز ماقبل آخر المپیک زمستانی پیش آمد، این نام اتریشی‌ها بود که بی‌رحمانه و پرشمار از مقابل چشم‌ها عبور می‌کرد. یکی از آنها راین فراید هربست است؛ مردی که از ۸ تورنمنت اسلالوم سری مسابقات امسال جام جهانی اسکی ۴ تا را فتح کرده است که شامل هر مسابقه‌ای می‌شد که درست پیش از شروع رقابت‌های ونکوور برپا شد.

وقتی اسکی‌بازان زن اتریشی در ونکوور ۴ مدال بردند و تا قبل از اسلالوم مردان هیچ اسکی‌باز اتریشی در این رده بر سکو نایستاد، مخالفان اسکی اتریش و بویژه سوئیسی‌ها و آمریکایی‌ها از نزول اجتناب‌ناپذیر اسکی‌بازان این کشور در یک میدان بزرگ گفتند و قصد تضعیف آنها را داشتند، اما مارلیز شیلد، اسکی‌باز زن اتریشی در مصاحبه‌ای با نشریات کانادا گفت: «موفقیت‌های ما، یک توفیق ریشه‌ای است. به همین سبب پیشینه‌ای ۶۰ ساله پشتوانه آن است و به افراد و اشخاص وابسته نیست. این که این بار به طور استثنا اسکی‌بازان زن اتریشی موفق‌تر از ورزشکاران مرد کشورشان بودند، چیزی را تغییر نمی‌دهد و بعکس موید این نکته است که اسکی آلپاین در این کشور همچنان می‌درخشد.»

اگر اسکی آلپاین اتریش به‌رغم کمی مدال‌های مردانش و رتبه‌های نه‌چندان درخشان شماری از آنها، یک بار دیگر حرف اول را به گونه‌ای در ونکوور زد و از غوغای خبری و تبلیغاتی بوده میلر و یاران وی در اردوی اسکی آمریکا نیز چندان تاثیر نپذیرفت، برای ایتالیا دوران بد و کم‌ثمر در این رشته ادامه یافت. این کشور از زمانی که البرتو تومبا نزول کرده، حتی یک مدال المپیکی در اسکی آلپاین تصاحب نکرده و اگر واپسین مدال‌شان را در اسلالوم جستجو می‌کنیم، باید به ایام لیل هامر ۱۹۹۴ بازگردیم. ایتالیایی‌ها البته جولیانو راتزولی را رو کرده‌اند که امسال یک تورنمنت جام جهانی اسکی را در این قسمت در زاگرب کرواسی فتح کرد؛ اما ستاره‌‌ها با فاکتور استمرار ساخته می‌شوند و آنچه اخیرا در کار ایتالیایی‌ها وجود نداشته، همین عامل بوده است.

حتی نسبت‌های فامیلی هم در اسکی اتریش بخوبی رعایت شده و پسران، سنن پدرها و مادران را استمرار بخشیده‌اند.

یونایتد پرس

مترجم : وصال روحانی