چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
برخی دیگر از رویدادهای ۴ می
۱۴۹۳:
کلمبوس در سفر دوم خود به قاره آمریکا گام بر جامائیکا گذارد.
۱۶۲۶:
پیتر مینیت Peter Minuit هلندی وارد جزیره مانهاتان (قسمتی از شهر نیویورک امروز) گذارد و آن را «نیوندرلند» نامید که بعدا همه نیویورک هلندی ها را «نیوآمستردام» خطاب می کردند که انگلیسی ها پس از خارج ساختنش از دست هلندی ها، این نام را به افتخار دوک آو یورک به «نیویورک» تبدیل کردند که باقی مانده است.
۱۹۰۴:
عملیات ساختن آبراه پاناما میان دو اقیانوس اطلس و آرام آغاز شد.
۱۹۱۹:
چینی ها در پکن دست به یک تظاهرات میلیونی زدند و برضد تصمیم کنفرانس ورسای (پایان جنگ جهانی اول) که قسمتی از چین را به ژاپن واگذار کرده بود تظاهرات کردند.
۱۹۵۳:
ارنست همینگوی به خاطر داستان «پیر مرد و دریا» جایزه پولیتزر به دست آورد.
۱۹۷۹:
مارگارت تاچر از حزب محافظه کار انگلستان نخست وزیر این کشور شد. وی نخستین زنی است که در انگلستان به این مقام رسیده است. بانو تاچر نزدیک به سه ماه پس از پیروزی انقلاب ایران، نخست وزیر انگلستان شده بود.
۱۹۸۰:
جوزیپ بروز تیتو» رئیس جمهور کنفدراسیون یوگوسلاوی در ۸۷ سالگی درگذشت. وی ۳۵ سال رهبری این کنفدراسیون را برعهده داشت و درآنجا یک نظام سوسیالیستی برقرار کرده بود. تیتو به سبک شوروی، به مناطق اتحادیه استقلال داخلی داده بود که در دومین دهه پس از درگذشت او، ضمن یک جنگ داخلی از هم جدا شدند. خود او در آخرین سال عمر این را پیش بینی و ابراز نگرانی کرده و گفته بود: مردم درصدد جدایی برنخواهند آمد، این مقامات مناطق هستند که به خاطر ارتقاء مقام و این که آنان را رئیس کشور بخوانند و تشریفات برقرار کنند به فکر استقلال خواهند افتاد و از خونریزی هراس نخواهند داشت.
۱۹۸۴:
«دیانا دورس» بازیگر انگلیسی فیلم های سینمایی در ۷۱ سالگی درگذشت. وی در دهها فیلم، ایفای نقش اول را عهد داشت. دیانا در عین حال از زیبایی کامل برخوردار بود.
۱۹۹۰:
سرزمین ۶۴ هزار کیلومتری لاتویا (لتونی) با دومیلیون و دویست هزار جمعیت اعلام استقلال کرد که در اوت سال بعد برسمیت شناخته شد. لاتویا واقع در منطقه بالتیک که میان روسیه، بلاروس، استونی و لیتوانی قرار گرفته است قبلا یکی از جمهوری های شوروی بود. سی درصد جمعیت این کشور کوچک را روس ها تشکیل می دهند. پایتخت این جمهوری شهر ریگا است و اخیرا به عضویت «ناتو» و اتحادیه اروپا درآمده است.
۱۹۹۴:
میان یاسر عرفات رهبر وقت فلسطینی ها و اسحق رابین نخست وزیر اسرائیل یک قرارداد صلح امضاء شد و قرار شد که فلسطینی ها تا ترتیبات بعدی، دولت خودگردان داشته باشند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست