شنبه, ۳۰ تیر, ۱۴۰۳ / 20 July, 2024
مجله ویستا

خورشت باقلاقاتق


خورشت باقلاقاتق

● مواد لازم:
▪ ۳ کیلو گرم باقلای رشتی سبز و تازه یا ۵۰۰ گرم باقلای رشتی خشک
▪ ۴ قاشق غذاخوری شوید (خشک یا تر)
▪ ۳ عدد تخم مرغ
▪ یک و نیم بته سیر
▪ نصف قاشق چایخوری زردچوبه
▪ ۲۵۰ گرم روغن …

مواد لازم:

۳ کیلو گرم باقلای رشتی سبز و تازه یا ۵۰۰ گرم باقلای رشتی خشک

۴ قاشق غذاخوری شوید (خشک یا تر)

۳ عدد تخم مرغ

یک و نیم بته سیر

نصف قاشق چایخوری زردچوبه

۲۵۰ گرم روغن یا کره

فلفل و نمک به مقدار کافی

طرز تهیه:

یکی از معروفترین خورشتهای گیلان، باقلاقاتوق است. باقلای رشتی دو پوسته است که باید هر دو پوست آنرا گرفت. امروزه میتوان این باقلا را بصورت پوست گرفته و آماده در میدان تجریش تهران یافت. نمونه خشک آن که دارای یک پوست میباشد و بسیار شبیه لوبیا میباشد در مغازه های ایرانی خارج از کشور نیز فروخته میشود که باید آنرا یک شب در آب ولرم خیس نموده و سپس پوست آنرا گرفت.

باقلای رشتی را با سیر ریز شده و زردچوبه و شوید و روغن مخلوط نموده و تفت میدهیم. آنگاه بدان آب اضافه مینماییم تا روی باقلا را بگیرد. حرارت را کم مینماییم تا آهسته بجوشد و باقلا بپزد. مراقب باشید باقلا له نشود. سپس تخم مرغ را در آن شکسته و در ظرف را میگذاریم تا تخم مرغ بسته شود. نمک و فلفل زده و سرو مینماییم. این خورشت با برنج، ماهی دودی یا شور، زیتون پرورده صرف میشود.