شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
۵ فناوری نوین در خودروهای پلیس
تقریباً از همان ابتدای ساخت خودروها توسط بشر، این مهمانهای تازه از راه رسیده، جدا از این که جای خود را در میان عامه مردم و به عنوان یک وسیله نقلیه بازکردند، مورد توجه اهداف خاص نیز قرارگرفتند و قدمت خودروهای خاص نظیر ماشینهای پلیس، آمبولانسها و... تقریباً به اندازه عمر صنعت خودروسازی است. در این نوشته، نگاهی گذرا خواهیم داشت به فناوریهای نوینی که در آینده نزدیک دراختیار خودروهای پلیس قرار خواهد گرفت تا بتوانند ضمن افزایشدقت و کاهش زمان عملیات مختلف، نسبت به تأمین امنیت و سلامت جامعه به بهترین شکل ممکن اقدام کنند. با همهگیرشدن این فناوریهای نوین درخودروهای پلیس، دیگر فرار از دستمأموران قانون، به کاری بسیار دشوار و گاه غیرممکن تبدیل خواهد شد.
● فناوری تشخیص خودکار شماره پلاک
این فناوری با بهرهگیری از چندین دوربین در جلوی خودرو و با کمک امواج مادون قرمز، قادر به تشخیص شماره پلاک خودروها و مقایسه آنها با بانک دادههای تهیه شده و استخراج اطلاعات خودرو و راننده آن است. این دوربینها میتوانند در هر نوبت بیش از ده هزار خودرو را شناسایی کنند و حتی اگر اختلاف سرعت خودروی متخلف با خودروی پلیس حدود ۱۳۰ مایلبرساعت نیز باشد، میتواند در زمانی کمتر از یک ثانیه، اطلاعات مورد نیاز را به دست آورده و دراختیار سرنشینان خودروی پلیس قرار دهد.
● نظارت همزمان از مرکز
در آینده نزدیک، وقتی که پلیس متخلفی را متوقف میکند، به کمک دوربینهای تعبیهشده در خودرو و با بهرهگیری از پهنای باند ۴ گیگابایتی، تمامی تصاویر به صورت زنده به مرکز پلیس نیز منتقل خواهند شد. در این حالت به غیر از پلیسی که در محل حضور دارد، مأموران دیگر نیز میتوانند ناظر اتفاقات باشند و در صورت لزوم، دخالت کنند.
"در آینده، وقتی که پلیس متخلفی را متوقف میکند، به کمک دوربینهای تعبیهشده در خودرو و با بهرهگیری از پهنای باند ۴ گیگابایتی، تمامی تصاویر به صورت زنده به مرکز پلیس نیز منتقل خواهند شد."
● دوربینهای هوشمند تشخیصحرکت
بازهم با بهرهگیری از دوربینهای نسل جدید، پلیسها میتوانند نگران موقعیتهایی که باعث کاهش دیدشان میشود، نباشند. در این حالت و در مواقعی مانند تعقیبوگریز در شب، گشتزنیهای شبانه، شرایط جوی نامناسب و...، دوربینهای هوشمند تعبیهشده درخودرو پلیس، میتوانند هرگونه تغییر وضعیت، به عنوان مثال حرکت در صندوق عقب خودروی جلویی یا حرکتهای مظنونین در تاریکی را تشخیص داده و با شبیهسازی به راننده انتقال دهند.
● سیستم تشخیص صدای پیشرفته
پروژهای که از آن تحتعنوان Project۵۴ یاد میشود و متخصصان دانشگاه نیوهمپشایر مشغول کار روی آن هستند، پایهگذار سیستم تشخیص صدای هوشمند و پیشرفتهای است که در آینده نزدیک در خودروهای پلیس به کار خواهد رفت. این نرمافزار در انطباق کامل با خودروهای پلیس، میتواند نسبت به انجام اعمال مختلفی برای کاهش زمان و افزایش سرعت انجام کار، اقدام کند. قابلیتکنترل رادیوی خودرو، روشن و خاموشکردن خودرو، فعالکردن چراغها و آژیر و حتی ارائه اطلاعات یک شماره پلاک خاص به راننده خودروی پلیس از جمله امکانات این پروژه است. در این حالت به عنوان مثال اگر پلیس به خودرویی مشکوک شود، میتواند بدون آنکه نیاز باشد چشم از خودرو بردارد، شماره پلاک را به نرمافزار اعلام کند تا اطلاعاتلازم را دریافت کند. سپس با صدور فرمان «تعقیب»، خودرو در حالت تعریفشده تعقیب قرارگرفته و اطلاعات لازم را به راننده منتقل میکند.
● مکانیابهای نسل جدید
یکی دیگر از فناوریهایی که در آینده نزدیک در خودروهای پلیس مورد بهرهبرداری قرار میگیرد، استفاده از مکانیابهایی است که به سمت خودروی مشکوک شلیک میشوند. این مکانیابها، به دستور راننده، میتوانند با استفاده از یک لوله شلیکلیزری، برچسبی را به ماشین مورد نظر شلیککنند که هر لحظه موقعیت آن را روی صفحه نمایش دراختیار راننده خودرو پلیس قرار دهد. یکی از مهمترین فواید این کار، پرهیز از تعقیبوگریزهای پرسرعت و خطرناک است و از طرفی شانس دستگیری راننده متخلف تا حد زیادی افزایشخواهد یافت.
"یکی دیگر از فناوریهایی که در آینده نزدیک در خودروهای پلیس مورد بهرهبرداری قرار میگیرد، استفاده از مکانیابهایی است که به سمت خودروی مشکوک شلیک میشوند."
بدون تردید با همهگیر شدن این فناوریهای نوین انجام کارهای خلاف قانون و فرار از دست مأموران قانون روز بهروز برای خلافکاران سختتر خواهد شد . فناوریهای نوینی که با بهرهگیری از امکانات پیشرفته کامپیوتری میتوانند جدای از افزایش سرعت در پیگیری جرائم و دستگیری مجرمان، به طرز چشمگیری منجر به کاهش صدمات و حوادث ناشی از تعقیب و گریزهای سنتی یا روشهای قدیمی مورد استفاده نیروهای پلیس شوند. اما همیشه باید به روی دیگر سکه نیز نگاه کرد. شاید این فناوریها مانند نمونههای قبلی منجر به افزایش خلاقیت سارقان و خلافکاران شده و باعث شوند که باز هم چندی دیگر مأموران پلیس مجبور به استفاده از فناوریهای جدیدتری شوند و این چرخه تا ابد ادامه یابد.
شهاب حبیبی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست