یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
نانهایی که تازه میمانند
نان هنوز هم یکی از مهمترین مواد غذایی در خانوادهها محسوب میشود.
کمتر میز و یا سفرهای را میبینیم که نان آن را تزئین نکند. اما همین نان که در شکلها و مدلهای مختلف تهیه میشود و بر سر تمام وعدههای غذایی ما سرو میشود برای تازه ماندن نیاز به مراقبت دارد. این بار شما نکات کوتاهی را برای تازه نگه داشتن، نان خواهید خواند.
نان یکی از اصلیترین مواد غذایی است که تقریبا هر روزه مصرف میشود. اما خریدن نان از آن کارهایی است که همه از آن فراری هستند. در این قسمت ما راههایی را به شما نشان میدهیم که با استفاده از آنها تا حد ممکن نانها را تازه نگه دارید و از خرید نان بینیاز شوید.
- چیدن نانهای داغ روی هم، کپکزدگی را تسریع، فاسد شدن را تسهیل و ضایعات را تشدید میکند؛ بنابراین قبل از سرد شدن کامل نانها، آنها را دسته نکنید. نان سرد شده را نیز در پلاستیک دربسته بگذارید.
- نان خوب مستلزم داشتن آرد باکیفیت، نانوای خوب و نگهداری صحیح است؛ پس دقت کنید از نانوایی خوبی نان بخرید.
- خرید نان مازاد بر نیاز روزانه، یکی از علل افزایش ضایعات نان است. از خرید نان اضافی خودداری کنید.
- قرار دادن نان در یخچال، بیات شدن نان را تسریع مینماید. حتیالامکان از این کار دوری کنید.
- سعی کنید نان را در سفره پارچهای نگهداری کنید.
- هنگام خرید نان حتماً یک سفره پارچهای یا پلاستیکی به همراه داشته باشید. نانی که پس از سرد شدن با سفره حمل و نگهداری شود، مطبوعتر و ماندگارتر خواهد بود.
هرچه سبوس آرد بیشتر، ارزش غذایی و کیفیت و ماندگاری آن نیز افزونتر و هرچه سبوس آرد کمتر، ارزش غذایی آن نیز کمتر و کیفیت نان نیز پایینتر خواهد بود. نانهای تیره (حاوی سبوس بیشتر) ارزش غذایی بالاتری نسبت به نانهای سفید و روشن دارند.
- از خوردن نان سبوسدار در وعدههای غذایی خود غافل نشوید؛ مصرف نان سبوسدار در هر وعده غذایی ۳۰ تا ۴۰ درصد خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و گوارشی را کاهش میدهد؛ خوردن نان سبوسدار مانع از جذب سریع قند و چربی در خون میگردد.
- آرد حاصل از گندم تازه و نارس، باعث تولید نانهای سفت و بدهضم خواهد شد.
خانم، مواظب یخچال باش!
برای کنترل درجه حرارت از دماسنج یخچال استفاده کنید. فاسدشدنیترین مواد غذایی را در سردترین قسمت یخچال قرار دهید. برای آنکه یخچال در تمام اوقات سرد باقی بماند، از پرکردن بیش از حد آن بپرهیزید. در یخچال را طولانیتر از مدت لازم باز نگه ندارید. ذوب کردن یخ یخچال به طور منظم موجب خنک نگهداشتن آن و کاهش مصرف برق خواهد شد. تکثیر اغلب باکتریها در یخچال، کند و در فریزر، متوقف میشود. اما یخچال یا فریزر نمیتواند باکتریها را نابود کند، بنابراین باید از پخش و انتقال آنها از یک ماده غذایی به ماده غذایی دیگر جلوگیری کنید. گوشت خام و غذاهایی را که از حالت انجماد خارج میشوند، باید در ظرف در دار نگهداری کنید. با این کار، تراوش حاصل از آنها باعث آلودگی سایر مواد غذایی نمیشود. در صورت امکان، هنگامی فریزر را خاموش و برفکزدایی کنید که ذخیره مواد غذایی داخل آن کم باشد. قبل از این کار، ترتیبی بدهید تا مواد غذایی داخل فریزر را سرد نگه دارید. تخممرغ را در یخچال نگهداری کنید. بهتر است تخممرغهای شکسته یا ترکدار را دور بریزید. مواد غذایی را به روشهای مختلف بستهبندی میکنند، مانند کنسرو کردن، استفاده از پوششهای پلاستیکی، بستهبندی تحت خلأ و بستهبندی در اتمسفر تغییر یافته (که بستهها به جای هوا حاوی گازهای دیگر مانند نیتروژن و یا دیاکسیدکربن هستند). بستهبندی از هر نوع که باشد، باید دستوراتی که در مورد شرایط نگهداری، کنترل دما و مدت زمان نگهداری در برچسب آن نوشته شده رعایت شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست