چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
حضور آگاهانه
مجلس شورای اسلامی با رأی مستقیم مردم شکل می گیرد و از جایگاه بالایی در نظام جمهوری اسلامی برخوردار است. بدون تردید حضور آگاهانه مردم پای صندوقهای رأ ی و انتخاب نامزدهایی که دغدغه اصلی شان حل مشکلات مردم و قرار دادن کشور در مسیر توسعه و پیشرفت است، مهر تایید دیگری است که پای مشروعیت نظام اسلامی مبتنی بر مردم سالاری دینی، می نشیند.
دشمن طی ۲۹ سال که از پیروزی انقلاب می گذرد، همواره درصدد بوده تا با تمسک به راههای مختلف، حضور مردم و مشارکت آنان در سرنوشت خویش را کمرنگ و بی فروغ نماید. ناآرام نشان دادن فضای کشور، بزرگ نمایی مشکلات مردم، تهدیدها و تحریم هایی که به بهانه های مختلف و البته واهی، روال عادی کشور را تحت الشعاع قرار می دهد، ایجاد جنگ روانی و تبلیغاتی برای تسری یأ س و دلسردی میان مردم و... ابزارهایی است که دشمن به مدد بعضی از عناصر داخلی خود برای ایجاد شکاف بین مردم و نظام به کار می بندد.
اما مردم در انتخابات و رأی گیریهای گذشته نشان دادند که تلاش دشمن نه تنها آنان را از حضور پای صندوقهای رأی بازنمی دارد، بلکه هرچه تقلای دشمنان در این راه بیشتر شود، موجبات مشارکت و حضور حماسی مردم، بیشتر فراهم می گردد. مسلماً حضور حداکثری مردم در این انتخابات، دشمن را مأ یوس و پایه های نظام را استوارتر می کند، همچنان که باردیگر شناخت و شعور سیاسی مردم ایران اسلامی در یک حکومت مردمی را به جهانیان اثبات می نماید.
مردم آگاه و دانای ایران اسلامی با حضور آگاهانه خود بایستی مجلسی کارآمد و قوی انتخاب کرده تا در مقابل دشمنانی که با این کشور دائماً سرستیز دارند، بایستد. ضمن آنکه این مجلس نماد عقلانیت نظام نیز به حساب خواهد آمد، چرا که امام(ره) فرمودند «مجلس عصاره فضایل ملت است».
اما لوازم «حضورآگاهانه» مردم پای صندوق های آراء چیست؟
طبیعتاً یکی از ابزارهای مهم برای نیل به حضوری آگاهانه، ارائه برنامه هایی دقیق که قابلیت اجرا داشته باشد و هم چنین سیاست هایی است که از سوی نامزدهای انتخاباتی و احزاب متبوعشان اعلام و تبلیغ می شود. آنچه تاکنون تجربه انتخابات-خصوصاً در سالهای اخیر- نشان داده، آن است که مردم فارغ از اسامی و جناح بندیهای سیاسی، به برنامه های کاندیداها رأ ی می دهند. در انتخابات مجلس، برای مردم آنچه از درجه اهمیت برخوردار است، انتخاب و حضور نمایندگانی است که در کنار تعهد آنان به آرمانها و شعارهای انقلاب، صاحب تخصص و کارآمدی کافی برای حل مشکلات مردم و کشور هم باشند.
گروهها و احزاب نیز که با ارائه لیست، نامزدهای مورد نظر خود را به مردم معرفی می نمایند، جدای از عنصر «غلو» که جزءلاینفک «تبلیغ» است، بایستی شعارها و برنامه های خود را مبتنی بر حقیقت و خواست واقعی مردم تبیین و تعریف نمایند. مردم نیز با نگاه به عملکرد افراد و سوابق آنان در پایبندی به شعارها و برنامه هایی که قبلاً آنها را روانه جایگاههای مدیریتی و یا نمایندگی کرده است، دست به انتخاب خواهند زد. مردم دنبال نمایندگانی ساده زیست اند که خود درد نداری و مشکلات مردم را چشیده باشند. نمایندگانی که مردم داری و رسیدگی به آنان سرلوحه برنامه هایشان بوده است.
بهر تقدیر بیان مطالب مورد مطالبه مردم از زبان نامزدها و گروههای حامی آنان اگر طبق یک برنامه باشد می تواند رغبت مردم را به مشارکت بیشتر در انتخابات، افزایش دهد.
درعین حال نکته دیگری که مردم از کنار آن به راحتی عبور نخواهند کرد «حامیان» نامزدها و علت حمایت آنان است. بدون تردید یکی از ملاکهای مورد نظر مردم، سوابق گروه های حامی است. جدای از عملکرد افراد و سابقه ذهنی که مردم نسبت به آنان دارند، احزاب حمایت کننده و سایر اسامی نامزدهایی که به همراه آنها ذیل یک لیست انتخاباتی قرار گرفته اند، تا حدود اثرگذاری تکلیف مردم را در انتخاب یا عدم انتخاب آنان مشخص می کند.
شاکله احزاب و جناحهای سیاسی کشور، سیاستها و نوع نگاه آنان به امور مدیریتی، فرآیند نمایندگی مجلس شورای اسلامی، اقتصاد، فرهنگ و سیاست خارجی و سابقه عملکرد آنان در این زمینه ها برای مردم شناخته شده و معلوم است. از سوی دیگر قرار گرفتن نام یک نامزد تحت لیست های جناحهای مختلف سیاسی کشور نیز شاید از سوی مردم لزوماً به منزله «فراجناحی» بودن آن نامزد تلقی نشود و امتیاز ویژه ای به حساب نیاید چرا که حمایت گروههای خاص بهر حال معنی دار است و گروه حامی و علت حمایت آن از نامزدها در رای مردم اثرگذار خواهد بود.
جدای از آنانی که سفره خودشان را از سفره ملت و نظام جدا کردند و با بهانه جویی و دستاویز قرار دادن مستمسک های کهنه ای چون رد صلاحیت ها، ساز تحریم و عدم شرکت در انتخابات را کوک کردند، همه شخصیت های حقیقی، حقوقی، احزاب و تشکل ها در هر چه پرشورتر برگزار شدن انتخابات مجلس هشتم و حضور حداکثری مردم تاکید کرده اند.
مردم بایستی با حساسیت کامل در روزهای باقیمانده تا انتخابات بررسی های لازم برای انتخابی آگاهانه و شکل بخشی به مجلس کارآمد را انجام دهند. بدون تردید نظام برای داشتن یک مجلس مقتدر و متخصص نیاز به مشارکت آگاهانه مردم در پای صندوقهای رای و انتخاب فرد اصلح دارد. تلاش مسئولان علاوه بر فراهم کردن زمینه حضور مردم، باید صیانت از آرای آنان نیز باشد، چرا که امانت داری و محافظت از آراء مردم اعتماد آنان به نظام را دو چندان می کند.
بدون تردید هم خود مردم باید تلاش کنند تا آگاهی خود را بالا ببرند و هم حکومت بایستی زمینه های اطلاع بخشی و آگاهی مردم را فراهم ببیند. هرچه آگاهی و اطلاع مردم بیشتر باشد، بطور حتم پشتوانه قرار گرفتن مردم برای مجلس عالمانه تر و آگاهانه تر خواهد بود و طبیعتاً نمایندگانی که انتخاب می شوند، احساس مسئولیت بیشتری کرده و خود را در برابر مردم پاسخگوتر خواهند دید.
وظیفه مسئولان، ایجاد زمینه نشاط در جامعه و مردم برای مشارکت حداکثری در انتخابات است. به نظر می رسد به خاطر قانون جدید تبلیغات کاندیداهای مجلس شورای اسلامی، فضای تبلیغاتی در سطح شهر با دوره های گذشته متفاوت بوده و برای مردم تازگی دارد. هرچند که بطور طبیعی هرچه به روزهای پایانی مهلت قانونی تبلیغات انتخاباتی نزدیک می شویم، برحجم تبلیغات و شیوه های جدید برای جلب آراء مردم افزوده می شود ولی نمی توان از این نکته چشم پوشی کرد که شیوه های جدید تبلیغاتی و مصوبه اخیر نتوانسته اند تاکنون که ۳-۴ روز تا پایان زمان قانونی تبلیغات و روز رای گیری مانده، نشاط فزاینده ای در سطح شهر ایجاد نمایند.
ما «خانواده انقلاب» هستیم و به نظام جمهوری اسلامی، ولایت فقیه، اصول و شعارهای انقلاب و قانون اساسی پایبندیم. شاید در این بین اختلاف سلیقه ای وجود داشته باشد که طبیعی و البته لازمه پیشبرد امور است، اما دل یک یک اهالی این خانواده برای انقلاب می تپد و آنجا که پای نظام و صیانت از انقلاب اسلامی و آرمانهای والای آن به میان آید، همگی دست از منافع فردی و گروهی امان می شوییم و دوش به دوش هم در مقابل دشمنی که دائماً در کمین انقلاب و مترصد راه نفوذ در پیکره نظام است، می ایستیم. این بار نیز با حضوری آگاهانه و دشمن شکن، آرای خود را برای برگزیدن نمایندگانی اصلح، دلسوز و منتخبانی که به فرموده رهبر معظم انقلاب «روز به روز شعارهای انقلاب اسلامی را زنده تر می کنند» به صندوق می ریزیم.
حمید امیدی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست