چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
رقابت بین فرزندان
اگر بیش از یک فرزند دارید احتمال این که بین آنها رقابت و کشمکش وجود داشته باشد بسیار زیاد خواهد بود. در حقیقت، حتی بین خواهر و برادرهایی که رابطه بسیار خوبی با هم دارند ممکن است لحظات دعوا و اختلاف وجود داشته باشد، اما با به کارگیری اندکی بینش و صبر و تحمل میتوانید بین فرزندان خود هماهنگی ایجاد کرده و خانهای آرام داشته باشید.
وقتی پدر و مادرها بتوانند خیلی زود بین فرزندان خود ارتباط خوب برقرار کنند و به آنها یاد بدهند چگونه بحث و جدل میان خود را کنترل نمایند، جنگ و رقابت بینشان به حداقل خواهد رسید. وقتی کودکان یاد بگیرند با وجود تفاوتهای فردیشان کنار هم زندگی کنند، پیوند خانوادگی بینشان مستحکمتر از همیشه خواهد شد و با قدرت رشد خواهد کرد.
● چرا خواهر و برادرها دعوا میکنند؟
والدین هنگام دیدن نزاع کودکان خود باید سعی کنند بفهمند دعوا برسر چه بوده است. مثلا ممکن است کودک کوچکتر فکر کند نمیتواند مثل خواهر یا برادر بزرگترش خیلی از کارها را انجام دهد. یا گاهی اوقات بعضی از کودکان دنبال آرامش هستند در حالی که کودک دیگر به دنبال بازیهای پر سر و صداست.
● چگونه میتوان این نزاعها را به حداقل رساند؟
دلیل دعوا و کشمکش هر چه باشد باید والدین تمام توان خود را به کار گیرند تا ارتباط خوب و مناسبی بین فرزندان خود برقرار کنند و مراقب باشند کشمکشهای گاه و بیگاه بین آنها به روابطشان صدمهای نرساند.
راهکارهای زیر در این گونه مواقع مناسب است:
۱ ـ برخورد صحیح
به کودکانتان بیاموزید با روشی مثبت با مشاجرات رخداده برخورد نمایند. کودکانی که این مهارتها را میآموزند، مثلا با گوشدادن به حرفها و نظرات خواهر یا برادرشان و ابراز نظر خود با ملایمت، علاوه بر این که میتوانند از دعوا جلوگیری کنند و ارتباط خوب خود را با خواهر یا برادر خود حفظ نمایند بلکه در آینده میتوانند در مذاکرات و معاملات موفقتر عمل کنند.
۲ ـ برقراری هماهنگی
به کودکانتان توضیح دهید خانواده همانند یک تیم است و اعضای این تیم ـ از مادر و پدرگرفته تا کودکان ـ مانند هر تیم خوبی باید تلاش کنند خانهای آرام و پر از عشق و علاقه داشته باشند. هر نوع جنگ و دعوا میان اعضای خانواده میتواند به کل گروه آسیب برساند.
۳ ـ مداخله کنید
برخی خانوادهها به اشتباه تصور میکنند هنگام دعوای فرزندانشان نباید دخالتی کنند. این موضوع زمانی صحت دارد که کودکان یاد گرفته باشند مشکلشان را با رفتاری مثبت و صلحآمیز حل کنند، اما اگر آنها با هم برخورد فیزیکی یا کلامی داشتند باید بلافاصله مداخله نمایید. اگر هم از نزدیک شاهد رفتارهایشان نبودید باید به دقت به حرفهای طرفین گوش کنید، اما به آنها یادآوری کنید برخورد فیزیکی و کلامی به هیچوجه پذیرفتنی نیست.
۴ـ منصف باشید
در هر مشاجرهای داستانی وجود دارد و شما باید با صبر و حوصله بدون این که کلام کودکتان را قطع کنید به حرفهایشان گوش کنید و بلافاصله قضاوت نکنید. کودکان وقتی راحت میتوانند حرفهایشان را بزنند احساس بهتری پیدا میکنند و نیمی از مشکلاتشان حل میشود. سپس درباره مشکل با آنها صحبت نمایید.
۵ ـ به آنها احترامگذاشتن را بیاموزید
یعنی این که آنها باید یاد بگیرند هرگز با القاب بد همدیگر را صدا نکنند و به حرفهای هم با دقت گوش کنند. در ضمن وقتی از دست همدیگر ناراحت میشوند، با رفتار بد برخورد کنند نه این که شخصیت طرف مقابل را خرد کنند مثلا اگر برادر یا خواهری نوع بازی را همیشه خودش تعیین میکند به جای این که بگوید: «تو بد هستی» به او بگوید دوست ندارد همیشه او نوع بازی را انتخاب کند.
۶ ـ از کودکان بخواهید راهحلهایی پیشنهاد دهند
از کودکانتان بخواهید برای مشکل پیشآمده راهحلهای منصفانهای پیشنهاد دهند و در واقع خودشان را به جای همدیگر بگذارند.
۷ ـ الگوی خوبی باشید
مهمتر از همه این است که بدانید کودکان دائم از شما الگوبرداری میکنند و اگر شما هنگام مشکل در برخورد با همسر، دوست، اقوام یا دیگران به درستی رفتار کنید، آنها نیز با الگوبرداری از شما در اینگونه مواقع بهترین رفتار را از خود نشان میدهند.
نادیا زکالوند
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست