سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
بهبود جوش های صورت با چند راهکار
متخصصان پوست معتقد هستند؛ اولین عامل مهمی که منجر به بروز جوشهای ناخوشایند پوستی میشود، تغییرات هورمونی بدن و عامل دوم ناتوانی پوست در دفع بافت مرده که پاکسازی این بافت ضروری و حساس است و این در حالیست که باور عمومی عامل این جوشها را اغلب باکتری یا میکروب میدانند.
متخصصان پوست در دانشکده بهداشت عمومی «هاروارد» چند نکته ساده و کمخرج، اما مهم را برای پیشگیری یا کاهش بروز جوشهای صورت توصیه میکنند. این متخصصان تاکید دارند:
- قرار نگرفتن در معرض نور خورشید
قرار دادن پوست بدن در معرض نور مستقیم خورشید اگرچه ممکن است برای برنزه کردن پوست بدن بسیار ایدهآل به نظر برسید اما برای کسانیکه از عارضه جوشهای پوستی رنج میبرند، مضر و نامناسب است. تابش مستقیم و طولانی مدت نور خورشید به پوست، نه تنها عارضه جوشهای پوستی را تشدید میکند بلکه میتواند در طولانی مدت به پیری زودرس پوست و حتی سرطان پوست نیز منجر گردد.
- خودداری از شستن بیش از حد محل جوشها خودداری
بسیاری از کسانی که از جوش رنج میبرند، شستن زیاد ناحیه جوش زده را خوب و مفید تلقی کرده و برای درمان قطعی این عارضه، مدام دوش میگیرند و انواع اقسام صابونها را امتحان میکنند. این در حالی است که متخصصان پوست عقیده دارند که شستن پوست بیش از دو الی سه بار در روز نه تنها نتیجه مطلوب نخواهد داشت بلکه وضعیت جوشها را وخیم تر نیز خواهد کرد. جوشها اغلب در صورت، سینه، پشت و دیگر نقاط بدن دیده میشود. شستن افراطی جوشها معمولا با ترشح چربی بیشتر در ناحیه جوش زده همراه بوده و کمکی به درمان آن نمیکند. همچنین استفاده از ضدِ عفونیکنندههای قوی نظیر الکل سفید و یا استفاده بیرویه از فرآوردهها و کرمهای به اصطلاح درمان کننده آکنه نیز توصیه نمیشود. ایندسته از ترکیبات علاوه بر اینکه پیری زودرس را به دنبال دارد، درمان واقعی جوشهای پوستی را نیز به تعویق میاندازد.
- دقت در انتخاب صحیح ویتامینها و مکملها
کارشناسان علوم تغذیه میزان مجاز مصرف ید را در حدود ۱۵۰ میکروگرم در روز توصیه میکنند. اما بسیاری از پزشکان بر این عقیده هستند که مصرف بیش از این مقدار در بروز جوشهای پوستی موثر خواهند بود. بنابراین از مصرف مکملهایی که دوزهای غیرمجازی از این عنصر را وارد بدن میکنند، پرهیز کنید. استفاده از مکملهای افزاینده ترشح طبیعی هورمون تستوسترون نیز همانند تزریق مستقیم خود تستوسترون میتواند منجر به بروز آکنه و جوشهای پوستی گردد.
- پرهیز از کندن و دستکاری کردن جوشها
بسیاری از کسانیکه از جوش و یا از دیگر عوارض پوستی رنج میبرند، ناخواسته و ناخودآگاه جوشها را دستکاری میکنند. وسوسه انجام این کار به قدری قوی است که حتی برخی از افراد علیرغم داشتن اطلاعات و آگاهی لازم در مورد عوارض این کار، آن را خوداگاهانه نیز انجام میدهند. فشردن جوشها باعث نفوذ باکتریهای موجود در آنها به لایه های عمیق تر شده و احتمال نفوذ عفونت به خون را در پی دارد.
- استرس را از خود دور کنید
استرس تاثیر مستقیم بر جوشهای پوستی ندارد اما این پدیده روانی میتواند تعادل هورمونی بدن را تحت تاثیر قرار داده و آن را بر هم بزند. نتیجه استرس حتی به صورت چرب شدن پوست و بروز جوشهای پوستی نیز دیده میشود.
- توجه کافی به سلامت و تغذیه مناسب
مصرف آب فراوان در طول روز یکی از رموز سلامت و تندرستی است که نیز مورد توجه قرار گرفته است. خواب کافی، تمرین مناسب، پرهیز از خوردن غذای چرب و محرک، نوشیدن آب فراوان و موارد مشابه به رغم اینکه بسیار ساده و پیش پا افتاده به نظر میرسند اما در سلامت بدن و در پیشگیری از جوش و سایر ناراحتی ها و عوارض پوستی بسیار موثر هستند.
- محافظت از پوست در برابر چربی و عوامل عفونتزا
بهداشت پوست را رعایت کنید، دستهای خود را مرتب بشویید، اما همانطورکه توصیه شد از شستن افراطی محل جوشها به شدت پرهیز کنید. رعایت بهداشت عمومی بدن نکته کمکی در بهبود این بثورات جلدی ناخوشایند است. همچنین اگر ورزش میکنید پس از هر نوبت تمرین دوش بگیرد.
نکتهها
- هرگز جوشها را فشار ندهید آنها را دستکاری نکنید این کارها فقط به قرمز تر و ملتهب تر شدن جوشها منتهی میشوند و باکتریها و چربیهایی که باعث ایجاد این جوشها شدهاند در دیگر قسمتهای صورتتان پخش میشوند. همچنین بعضی مواقع این دستکاریها به زخم شدن ناحیه اطراف جوشها منجر میشوند.
- هر سی دقیقه یک بار یک کیسه یخ را روی جوشها قرار دهید و آن را حدود دو دقیقه نگه دارید این عمل باعث کاهش تورم التهاب و سرخی جوشها میشود و درد ناشی از آن از بین میبرد.
- از کرم پودرهای پوشاننده استفاده کنید. زمانیکه با عجله باید در جایی حاضر باشید میتوانید قبل از خارج شدن از خانه مقدار اندکی کرم پودر پوشاننده رنگ پوست روی جوشها بمالید تا زیاد به چشم نیایند. همچنین این نوع کرم پودرها روی سمتهای براق پوست را میپوشانند و جلوهای طبیعی و یکدست به صورت میدهند.
- با یک نوع محلول پاکسازی کننده مخصوص جوشهای صورت و صابونی ملایم و بیبو روزی دو تا سه مرتبه صورتتان را بشویید
- در صورت امکان از مواد ارایشی و بهداشتی عاری از چربی استفاده کنید این نوع محصولات باعث ایجاد حفره و سوراخ در پوست نمیشود.
- در شب مقدار اندکی خمیر دندان روی نواحی اطراف جوشهای صورتتان بمالید تا التها و تورم و سرخی آن کمتر شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست