چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

نكاتی‌ در مورد برنج‌


نكاتی‌ در مورد برنج‌

برنج‌ مانند گندم‌ از دو قسمت‌ تشكیل‌ شده‌ است‌.قسمت‌ خارجی‌، چلتوك‌ نام‌ دارد و قسمت‌داخلی‌ مواد نشاسته‌ای‌ می‌باشد. قسمت‌ خارجی‌داری‌ ویتامین‌های‌B به‌ مقدار زیاد است‌، …

برنج‌ مانند گندم‌ از دو قسمت‌ تشكیل‌ شده‌ است‌.قسمت‌ خارجی‌، چلتوك‌ نام‌ دارد و قسمت‌داخلی‌ مواد نشاسته‌ای‌ می‌باشد. قسمت‌ خارجی‌داری‌ ویتامین‌های‌B به‌ مقدار زیاد است‌، ولی‌قسمت‌ داخلی‌، ویتامین‌ B ندارد، بلكه‌ دارای‌ماده‌ای‌ است‌ كه‌ ویتامین‌ B را رسوب‌ می‌دهد و ازبین‌ می‌برد.

بنابراین‌ بهتر است‌ كه‌ برنج‌ با پوست‌ آن‌ خورده‌شود، زیرا سبوس‌ یا پوست‌ برنج‌ از لحاظ غذایی‌بسیار با ارزش‌ بوده‌ و مهم‌ترین‌ اثر آن‌ این‌ است‌ كه‌از سفیدی‌ مو و ریزش‌ آن‌ جلوگیری‌ می‌كند.

خوب‌ است‌ پوست‌ برنج‌ را در كمی‌ آب‌ بجوشانیدو آن‌ را صاف‌ كرده‌ و با هر غذایی‌ كه‌ دوست‌دارید مصرف‌ كنید. می‌توانید به‌ آن‌ كمی‌ آب‌ لیمواضافه‌ كنید و در موقع‌ خوردن‌ برنج‌ استفاده‌ كنیدتا تمام‌ ویتامین‌های‌ آن‌ را دریافت‌ كنید.

كته‌ بهتر است‌ یا پلو؟

عده‌ای‌ كته‌ را قویتر و مفیدتر می‌دانند و معتقدندكه‌ در پلو ویتامین‌های‌ برنج‌ در آب‌ حل‌ شده‌ و به‌خارج‌ ریخته‌ می‌شود. عده‌ای‌ هم‌ كته‌ را غذایی‌سنگین‌ و دیر هضم‌ می‌دانند، البته‌ خاصیت‌ ضدویتامین‌ B كه‌ در قسمت‌ داخلی‌ برنج‌ وجود دارد،در كته‌ بیشتر محسوس‌ است‌ و در پلوهای‌ صاف‌شده‌ كمتر می‌باشد و از این‌ رو كته‌ را حتما بایستی‌با ماست‌ و پیاز خورد ولی‌ چنانچه‌ برنج‌ را با پوست‌یا سبوس‌ آن‌ بپزند، این‌ ضرر ندارد. در هر حال‌برنج‌ سفید كرده‌، چون‌ اساسا ویتامین‌ ندارد،پلوی‌ آن‌ بهتر از كته‌ می‌باشد زیرا وقتی‌ ویتامین‌هارا دور ریختیم‌، بهتر است‌ كه‌ ضد ویتامین‌ را هم‌دور بریزیم‌، ولی‌ اگر برنج‌ با چلتوك‌ یا پوست‌ آن‌بود آن‌ را كته‌ نمایید و نگذارید ویتامین‌های‌ آن‌دور ریخته‌ شود.

چگونگی‌ سفید شدن‌ برنج‌

وقتی‌ برنج‌ را خیس‌ می‌كنید، نمك‌ اضافه‌ نكنید،بلكه‌ آب‌ را بگذارید بجوشد، سپس‌ كمی‌ آب‌ سرداضافه‌ و بعد نمك‌ اضافه‌ كنید. آن‌ گاه‌ مدتی‌ صبركرده‌ برنج‌ را در آن‌ ریخته‌ و سپس‌ آبكش‌ نمایید.همچنین‌ می‌توانید كمی‌ آب‌ نارنج‌ به‌ آن‌ اضافه‌كرده‌ و سپس‌ آبكش‌ نمایید.

نگهداری‌ از برنج‌

۱) هرگز برنج‌ را در مقابل‌ نور آفتاب‌ قرار ندهیدبلكه‌ آن‌ را در جای‌ خشك‌ نگهداری‌ كنید.

۲) برای‌ اینكه‌ برنج‌ شما به‌ مدت‌ طولانی‌ سالم‌بماند، آن‌ را با مقداری‌ نمك‌ مخلوط كرده‌ ونگهداری‌ كنید.

۳) بهتر است‌ برای‌ برخورداری‌ از ویتامین‌ B كه‌در برنج‌ وجود دارد، سبوس‌ آن‌ را تهیه‌ كرده‌ و به‌صورت‌ پودر درآورده‌ و در غذاهایتان‌ از آن‌استفاده‌ كنید.



همچنین مشاهده کنید