یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
مجله ویستا

۳ نــکــتــه طـــلایــــی


۳ نــکــتــه طـــلایــــی

۱. چین بزرگ‌ترین تولیدکننده طلاست: آیا می‌دانید کشور چین با تولید سالیانه ۲۸۵ متریک‌ تن طلا (۵/۱۲ درصد از نیاز کل دنیا)، بزرگ‌ترین تولیدکننده یا بهتر بگوییم، عظیم‌ترین منبع …

۱. چین بزرگ‌ترین تولیدکننده طلاست: آیا می‌دانید کشور چین با تولید سالیانه ۲۸۵ متریک‌ تن طلا (۵/۱۲ درصد از نیاز کل دنیا)، بزرگ‌ترین تولیدکننده یا بهتر بگوییم، عظیم‌ترین منبع این فلز گرانبها در جهان است؟

۲. آمریکا منبع ذخیره طلاست: بد نیست بدانید که کشورهای آمریکا با داشتن ۲۳۳ (۲/۱۰ درصد نیاز کل دنیا)، استرالیا با ۲۱۵ (۴/۹ درصد نیاز کل دنیا)، آفریقای جنوبی با ۷۴/۲۱۲ (۳/۹ درصد نیاز کل دنیا) و پرو با ۸۷/۱۷۹ متریک تن (۸/۷ درصد نیاز کل دنیا) طلا، از دیگر منابع غنی طلا در دنیا محسوب می‌شوند. با این مقدمه، به سراغ تمام زوایای پیدا و پنهان این ماده معدنی ارزشمند می‌رویم تا کمی اطلاعات جدید و جالب در مورد آن پیدا کنیم.

۳. عربستان بزرگ‌ترین مصرف‌کننده طلاست: بیشتر افراد گمان می‌کنند هندی‌ها در صدر فهرست ۱۰ کشور بزرگ مصرف‌کننده طلا در دنیا قرار دارند. ریشه این تصور هم فیلم‌های بالیوودی‌ است که مثل تارهای عنکبوت هر روز و هر روز در کل دنیا تنیده می‌شوند و گسترش می‌یابند، اما باور کنید یا نکنید، عربستانی‌ها با سرانه مصرف حدود ۳۳ گرم طلا در سال، در صدر فهرست بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان و دوستداران طلا در دنیا قرار دارند. بر اساس آمارهای صندوق بین‌المللی پول، هر فرد عربستانی در سال ۲۰۱۱، حداقل ۳۳ گرم طلا برای خودش خریده است. اقتصاددانان اروپایی، علت را ثروت هنگفتی می‌دانند که عرب‌ها از کنار درآمد گردشگری در ایام حج عمره یا واجب به دست می‌آورند.

کشورهای هنگ‌کنگ با مصرف حدود ۲۳ گرم، ترکیه با حدود ۱۱ گرم، مصر با حدود ۵/۷ گرم، ایتالیا با حدود ۵/۶ گرم، انگلیس با حدود ۲/۵ گرم، آمریکا با ۵ گرم، کره و تایوان با حدود ۵/۴ گرم و روسیه با حدود ۳/۴ گرم در سال، از دیگر مصرف‌کنندگان بزرگ‌ طلا هستند. می‌بینید که نامی از هند در بین بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان طلای دنیا نیست و جالب اینکه خود کشور چین هم که بزرگ‌ترین تولیدکننده طلا در دنیاست، دوازدهمین کشور از نظر سرانه مصرف طلا به شمار می‌رود.