یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
مجله ویستا

نوجوانی، دوره تنبلی است؟!


نوجوانی، دوره تنبلی است؟!

بیشتر پدر و مادرها از دیدن فرزند نوجوانشان که به زور از جایش بلند می‌شود تا جواب تلفن را بدهد، یا کنترل از راه دور تلویزیون را هم می‌خواهد با پایش بردارد، عصبانی می‌شوند که …

بیشتر پدر و مادرها از دیدن فرزند نوجوانشان که به زور از جایش بلند می‌شود تا جواب تلفن را بدهد، یا کنترل از راه دور تلویزیون را هم می‌خواهد با پایش بردارد، عصبانی می‌شوند که چرا کودک فعال و پرجنب‌وجوش دیروز، تبدیل به نوجوان تنبل امروز شده است؟! به‌نظر می‌رسد که تنبلی دوران نوجوانی، یک مشکل جهانی است و اکثر خانواده‌ها را درگیر خود کرده است. یکی از مطالعات انجام شده و نتایج آن نشان می‌دهد که از ۹‌سالگی تا ۱۵ سالگی، افت شدیدی در میزان فعالیت بدنی بچه‌ها رخ می‌دهد که بسیار قابل‌توجه است.

در مطالعه محققان مشخص شده در سن ۹‌سالگی، ۹۰ درصد بچه‌ها، تقریباً در بیشتر روزها، تا ۲ ساعت فعالیت و تحرک دارند؛ اما وقتی به سن ۱۵ سالگی می‌رسند، این میزان تنها به ۳ درصد آنها محدود می‌شود. در بررسی ها همچنین مشخص شده تنها یک ‌سوم از نوجوانان، توصیه متخصصان استاندارد ورزش در این سن راعمل می‌کنند؛ اینکه باید یک ساعت در روز ورزش‌هایی با شدت متوسط تا شدید، مانند شنا، دوچرخه‌ سواری یا پیاده ‌روی تند انجام دهند. این محققان هشدار داده‌اند چنین روندی به شدت خطرناک است؛ چرا که می‌تواند پایه‌ای برای زندگی کم‌ تحرک آینده آنها محسوب شود.

نکته قابل ‌تامل در نتایج این مطالعه، آن است که در آن مشخص شده وضعیت دختران به مراتب وخیم ‌تر از پسران است و این می‌تواند نه تنها در سلامت خود آنان تاثیر بگذارد، بلکه روی سلامت نسل آینده نیز مؤثر باشد و آن را مخدوش کند.این محققان که نتایج مطالعه‌ شان را در نشریه انجمن پزشکی ایالات متحده چاپ کرده‌اند، موضوع را به تغییر سبک زندگی نوجوانان، نسبت به کودکان، مربوط دانسته‌اند. آنها می‌گویند کم شدن ساعات زنگ تفریح و ورزش و تمایل بیشتر نوجوانان به نشستن روبه‌ روی رایانه و بازی‌ها و فعالیت‌های رایانه‌ای و تماشای فیلم و دی‌وی‌دی، باعث شده که میزان کلی تحرک آنها نسبت به دوران کودکی بسیار کمتر شود.